Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Föreningsgatan 16 C, Vasastaden

Ljust hem i pampig stadsdel

Lägenheten har en öppen planlösning, snygga materialval och stora fönsterpartier som ger en luftig känsla. Hushållsel ingår i avgiften. Bostaden är i fint skick och passar lika bra för singeln som för paret. Letar du efter ett stiligt hem i Göteborgs innerstad? Vill du kunna promenera ner till den sprudlande stadskärnan eller till mysiga Haga på bara några minuter? I den exklusiva och anrika stadsdelen Vasastaden har du nära till både avstressande miljöer och stadens liv med shopping, kultur, restauranger och många platser att umgås på. Söker du en bekväm vardag med allt du behöver runt hörnet så är det här ett hem för dig.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  48 kvm

 • Avgift

  2 959 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  48 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  3
 • Balkong

  Nej
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1972
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Comhem och Bredbandsbolaget
 • Lägenhetsnummer

  1332 (Brf) / 1303 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  2 959 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Hushållsel
 • Andel i föreningen

  0.62386%
 • Andelstal avgift

  0.62134%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • Försäkring

  1 668 kr/år
 • Totalt

  1 668 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Försäkring baserad på kalkyl på if.se

Energi

 • Energideklaration

  2008-11-25
 • Energiprestanda

  175 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Planritning

Föreningsgatan 16C alternativ

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall
Hallen rymlig och möblerbar. Med en inbyggd garderob till vänster och plats för att hänga av jackor och kläder till höger finns gott om förvaringsmöjligheter.

Kök och vardagsrum
Största delen av lägenheten består av kök och vardagsrum som binds samman i en öppen planlösning. Här finns plats för ett rejält matbord och en soffgrupp. Ett stort fönsterparti i väster ger utsikt över gården och grannfastigheterna.

Platsbyggda elementskydd, fönsterbänkar i marmor och platsbyggda hyllor ingår. I vardagsrumsdelen finns förberedd plats för inbyggda takhögtalare.

Lägenheten har ett snyggt och stilrent kök med infälld belysning under överskåpen, svartbetsade bänkskivor, stänkskydd i svart glas över spis, mörkgrå/antracitfärgad klinker framför arbetsbänkarna, sockel i aluminiumutseende, rostfri köksfläkt från Thermex, varmluftsugn samt spishäll från Samsung, kombinerad kyl och frys från Whirlpool och diskmaskin från Bosch. 

Badrum
I det nyligen renoverade badrummet (2013) finns två väggskåp från Ikea med glas från glasmästare, duschväggar från Svedbergs, tvättmaskin från Electrolux, toalett från Ifö, blandare från Tapwell, takdusch, badrumsmöbler från Kvik, infällda spotlights, mörkgrå klinker på golvet och matt vitt kakel på väggarna.

Sovalkov
Två små trappsteg tar dig upp till sovdelen som har plats för en dubbelsäng. Här finns en dubbelgarderob med ekdörrar och inredning från Elfa. Sovalkoven har en glasruta mot vardagsrumsdelen och infällda spotlights i taket.

Föreningen

Föreningen

Allmänt om föreningen:
Brf Furan 12 förvärvade fastigheten i april 2010 och är en välskött förening belägen på Föreningsgatan 16 och Viktoriagatan 19-23. Föreningen består av 106 stycken lägenheter varav för närvarande 96 är bostadsrätter och 20 hyresrätter. Föreningen har även 14 stycken lokaler. Just nu byggs en lokal om till två nya bostadsrätter. Den relativt stora andelen lokaler och hyreslägenheter gör att föreningen klassas som ett näringsbostadsföretag – oäkta förening. Boende i oäkta föreningar kan förmånsbeskattas. Prelimärt beräknas skatten för en lägenhet som lägenhet nr 1332 till ca 257 kr per månad enligt föreningens kassör (2015-05-24). För vidare upplysningar hänvisas till skatteverket.

Föreningens hemsida:
http://furan12.brfnet.org/

Fastigheten:
Föreningen äger sin mark och påverkas därmed inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:
HSB sköter ekonomisk och teknisk förvaltning.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en tvättstuga i källaren med två separata tvättrum.
Trevlig innergård med utemöbler.
Cykelrum.

Parkering:
Boendeparkering i området, www.goteborg.se. Garagemöjligheter finns i närliggande Viktoriagaraget. http://ikfab.kjellberg.se/parkering.

Kabel-TV/Bredband:
Comhem och Bredbandsbolaget.

Försäkring:
Föreningen har fastigheten fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Överlåtelse och pantsättningsavgift:
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, 1 113 kr för 2015.

Pantsättningsavgift vid upptagande av nya lån betalas av köparen, ca 445 kr för 2015.

Renoveringar:
Ca 2010 utfördes en teknisk besiktning av stammarna.
2011 installerades akustikstyrd belysning i samtliga trapphus
2011-2014 renoverades hissarna och porttelefoner installerades.
2012 utfördes underhåll av fjärrvärme. En fjärrvärmepump byttes ut och en OVK besiktning av ventilationen utfördes.
2013 utfördes underhåll av tegelfasad, byte av gesimsränna samt utvärdering av ventilationssystem och tre nya ventilationsfläktar samt ny cirkulationspump installerades.
Samma år utfördes även underhåll av tvättstugan vilket inkluderade byte av alla maskiner och nya ytskikt i torkrum.

2014 gjordes en ny underhållsplan.

Pågående och kommande renoveringar:
Just nu byggs två nya bostadsrätter som vid försäljningen under 2015 generera ett bra tillskott till föreningen.
Enligt underhållsplanen kommer ett arbete med ventilation och uppvärmningssystem. Inga vidare beslut tagna.

Under 2015 så planerar föreningen att göra en undersökning av gårdsbjälklag samt ändra sophantering. Under 2015 kommer även OVK besiktning att genomföras samt eventuellt ytterligare investering i ventilationen.
Inom en femårsperiod så planerar föreningen att se över samtliga fönster, troligtvis börjar man med takfönster under 2016. Inga beslut tagna i dagsläget.

Övrigt:
Ovanstående information om föreningen är baserad på uppgifter från föreningens kontaktperson, (2015-05-24) årsredovisning samt hemsida. Rekommenderat är att uppgifter som är av särskild betydelse för dig som köpare kontrolleras med föreningens kontaktperson. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att dessa uppgifter är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.