Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Räntmästaregatan 21A, Lunden

Ljus genomgångstrea högt över staden

Stor balkong med eftermiddagssol och storslagen utsikt, mycket välplanerad, fint kök och badrum, charmiga brädgolv och härlig rymd. Kan det vara någonting för er?

I den här genomgångslägenheten bor ni fritt och rymligt i en generös trea högt upp över staden. Hemmet är i fint skick och har ett modernt och fräscht kök, härlig interiör och gott om ytor att möblera på. I området finns gott om bekvämligheter som får vardagen att flyta på och närheten till grönområden och innerstaden är oslagbar.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  60 kvm

 • Avgift

  3 876 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  60 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  2 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1943
  Fastighetens värdeår är 1963.
 • Förråd

  Källare- och vindsförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  489 (Brf) / 1201 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  3 876 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  1.65118%
 • Andelstal avgift

  1.65118%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 600 kr/år
 • Försäkring

  1 200 kr/år
 • Totalt

  4 800 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter. Försäkring via fackförbund.

Energi

 • Energideklaration

  2010-06-29
 • Energiprestanda

  127 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Bostadens första rum välkomnar er med plankgolv och ljusa väggar. Här finns en stor inbyggd garderob och gott om plats för avhängning av kläder.

KÖK
Det stilrena köket som renoverades 2009 har ett stort fönsterparti med vidsträckt utsikt över staden. Det mörka golvet i valnötslaminat skapar en fin kontrast till den ljusa köksinredningen. Kökets väggar är vita, arbetsbänken är mörk och kaklet över arbetsytorna är i vitt. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, mikrovågsugn, kyl, frys och diskmaskin. Här finns dessutom gott om plats för matbord och stolar.

VARDAGSRUM
Det luftiga vardagsrummet har skön rymd och högt tak. Rummet har vitmålade väggar, dekorativt plankgolv och generösa ytor för möblemang som soffgrupp och matsalsbord. Via dubbla balkongdörrar i glas tar ni er ut på lägenhetens underbara balkong, byggd 2011, som har högt läge och otrolig utsikt över trädkronorna och hustaken.

SOVRUM 1
Bostadens första sovrum har plankgolv och ljusa väggar. Här finns tre garderober, varav en är inbyggd, samt gott om plats för en stor dubbelsäng och annat möblemang.

SOVRUM 2

I det andra sovrummet finns två inbyggda garderober och plats för dubbelsäng, en mysig skrivbordshörna samt annat möblemang. Även det här rummet har plankgolv och ljusa väggar.

BADRUM
Hemmets badrum totalrenoverades i samband med stambytet 2002 och har ljusblått klinkergolv och vita helkaklade väggar med en ljusblå bård i samma ton som golvet. I badrummet finns handfat, dusch, wc, spegelskåp och tvättmaskin.

Förening

Förening

FÖRENINGEN
Brf Ränten är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med 67 bostadsrätter, 6 hyresrätter samt en lokal med hyresrätt.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 37:6. Fastigheten byggdes 1943. Föreningen köpte fastigheten 2001.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns cykelförråd, två tvättstugor samt en möteslokal.

PARKERING
Föreningen förfogar över 16 parkeringsplatser. En plats kostar 450 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2015-10-13). För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV och internet via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtaren svarar tillsammans med förvärvaren att överlåtelseavgiften betalas, cirka 1113 kr för 2015. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 445 kr för 2015.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

RENOVERINGAR
2001 Byttes alla fönster utom fönstren i vardagsrummen. Samma år byttes alla entrédörrar.
2002 Genomfördes rörstambyte. I samband med renoveringen totalrenoverades samtliga badrum. Samma år byggdes en ny tvättstuga i hus 23.
2003 Renoverades tvättstugan i hus 21.
2004 Lades taket om och fasaden på Räntmästaregatan samt gavlarna på hus 21 målades om. Samma år installerades även portkod.
2004-2005 Byttes stamventiler och termostatventiler.
2005 Spolades samtliga köksstammar.
2006 Byttes resterande fönster som inte byttes under 2001.
2006-2007 Byttes elstammarna.
2008 Renoverades trapphusen, i samband med renoveringen byttes samtliga dörrar ut till säkerhetsdörrar.
2010 Stängdes stadsgasen av.
2011 Byggdes balkonger till samtliga lägenheter.
2013 Byttes källarfönstren och sockeln renoverades.

EKONOMI
Inga planerade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från Ida Ottersten i styrelsen, 2015-10-13, samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.