Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Mintensgatan 5 B, Lunden

Balkong och öppen planlösning

Omsorgsfullt renoverat hem med öppen planlösning och balkong i lågt belånad förening. Charmigt och mysigt med närhet till både grönområden och stadens puls. Alldeles intill fastigheten ligger Redbergsplatsen, en knutpunkt i kollektivtrafiken, och därifrån kan du ta dig kan du ta dig in till stadskärnan eller till rekreationsområdet Delsjön på bara några minuter. Lägenheten ligger på fjärde våningen och har en öppen planlösning som ger en luftig känsla. Från vardagsrumsdelen, lägenhetens hjärta, tar du dig vidare ut på balkongen eller in till något utav lägenhetens två sovrum. Säljaren, som själv är snickare, och har lagt ner sin själ i den mycket välgjorda renoveringen av bostaden.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  64 kvm

 • Avgift

  2 767 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  64 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  3
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1945
 • Förråd

  Källarförråd och Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Telia
 • Lägenhetsnummer

  30 (Brf) / 1304 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  2 767 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten. En obligatorisk avgift om 245 kr tillkommer gällande Digital-TV, fiberbredband samt IP-telefoni (ej samtalskostnad)
 • Andel i föreningen

  2.18723%
 • Andelstal avgift

  2.18723%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  1 716 kr/år
 • Försäkring

  2 984 kr/år
 • Totalt

  4 700 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-10-05
 • Energiprestanda

  138 kWh/m2 och år
Planritning

Mintensgatan 5B

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
När du kommer in i lägenheten välkomnas du av en rymlig hall med ljusa väggar, brunt klinkergolv och god plats för avhängning.

KÖK OCH VARDAGSRUM
Hallen leder dig in till ett stort rum med en öppen planlösning. Här finns ett ljust kök och ett luftigt vardagsrum. Köket ligger i en vinkel och har vita och vackert byggda luckor, inbyggd kyl och frys, varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn, induktionshäll, kolfilterfläkt, bänkskiva i vitoljad ek och vitt kakel. Rummet är stort och rymligt med gott om plats för förvaring, ett rejält matbord, soffgrupp och möblemang.

SOVRUM 1
I lägenheten finns två behagliga sovrum med gott om plats för förvaring av kläder. I det större sovrummet finns utrymme för en härlig dubbelsäng och möblemang. En snygg platsbyggd garderob med skjutdörrar och inredning från Elfa ingår. Från det här rummet kan du dessutom ta dig in till lägenhetens härliga duschrum.

SOVRUM 2
Det andra, lite mindre, sovrummet har ett härligt ljusinsläpp från ett fönster som vetter ut mot balkongen. I det här rummet finns gott om plats för säng, skrivbord och förvaring. Perfekt för tonåringen eller långväga gäster.

BALKONG
I vardagsrumsdelen finns en utgång till lägenhetens privata balkong som har sol från morgonen till långt in på eftermiddagen.

BADRUM
Innanför sovrummet ligger ett fräscht badrum som har brunt klinkergolv och matt, vitt och rektangulärt kakel. Här finns ett handfat med kommod, en underbar regndusch och ett utrymme som är förberett för tvättmaskin.

TOALETT
Från vardagsrummet når du lägenhetens stilrena toalett som har helkaklade väggar i vitt, brunt klinkergolv, wc och snyggt handfat.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Minten är en äkta förening med 43 st bostadsrätter samt en lokal som upplåts med hyresrätt.

FASTIGHETEN
Göteborg Gårda 67:28, fastigheten byggdes 1945. Föreningen köpte marken 1942.

FÖRVALTNING
SBC sköter den ekonomiska och den tekniska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelförråd, tvättstuga samt en uteplats.

PARKERING
Föreningen har 5 st parkeringsplatser. Dessa platser lottas ut till medlemmarna en gång och året. Kostnad för en plats är 600 kr/månaden. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

TV/BREDBAND
Digital-TV och fiberbredband via Telia. Digital-TV, fiberbredand och IP-telefoni (ej samtalskostnad) ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, 1 113 kr för 2015. Upptagande av nya lån betalas av köparen, ca 445 kr för 2015.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Allians.

GJORDA RENOVERINGAR
1986 Lades taket om.
1987 Byttes V/A- och elstammar. Samma år putsades fasaden, nya balkonger byggdes, taket lades om, samtliga fönster byttes och nytt hissmaskinrum byggdes.
2006 Installerades en ny värmepump.
2010 Genomfördes underhåll av taket, portlåsen byttes ut och FTX-maskin köptes in.
2012 Genomfördes vattenbesparingsåtgärder och balansering av värmesystem.
2013 Renoverades tvättstugan.
2014 Genomfördes OVK. Samma år målades trappuppgångarna.
2015 Genomfördes förbättringsåtgärder på ventilationen. Samma år gjordes markunderhållning på framsidan och termostatventiler byttes.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan de följer.

EKONOMI
Stabil förening med god ekonomi. Avgiften höjdes med 1% 1/7-2015.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från Maria Larsson i styrelsen (2015-08-26) samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.