Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Lövskogsgatan 3A, Guldheden

Mysigt hem i lugnt område

Här bor du hemtrevligt och bekvämt i en lägenhet med fint kök och nyrenoverat badrum, ekparkett i flera rum och balkong med sol långt in på kvällen.

Bostaden ligger i ett lugnt och härligt område och på kort avstånd finns stadens stora utbud av affärer, underhållning och kultur. Här har du aldrig långt till bekvämligheter och nöjen. Lägenheten har lättmöblerade rum, snyggt kök och badrum samt utrymmen för förvaring. Det här är ett mysigt och inbjudande hem som passar perfekt för ett par eller för en mindre familj. Ett hem att trivas i.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  51.5 kvm

 • Avgift

  3 241 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  51.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 3
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1946
 • Förråd

  Källar- samt vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem samt fiberbredband via Telenor
 • Lägenhetsnummer

  108 (Brf) / 1302 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 241 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.55867%
 • Andelstal avgift

  0.55867%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 120 kr/år
 • Försäkring

  1 560 kr/år
 • Totalt

  4 680 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Enligt schablon.

Energi

 • Energideklaration

  2010-10-01
 • Energiprestanda

  126 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Det första du möts av är en trevlig hall med blårutig tapet och lackad ekparkett. Bakom en dörr i rummet finns en inbyggd klädkammare med plats för ytterkläder och skor. Från hallen tar du dig in till lägenhetens vardagsrum och badrum.  

BADRUM
I det fräscha badrummet som renoverades under våren 2014 har ett fint ljusinsläpp från fönster utan insyn. Golvet är i ljust kakel och väggarna är i vitt kakel. I taket sitter inbyggda takspots som ger ett mjukt sken. Här finns en inbyggd tvättmaskin, dusch, toalett och handfat.

VARDAGSRUM
Det här gemytliga vardagsrummet med ljusa väggar och lackad ekparkett har fönster ut mot bostadens rymliga balkong som har bra läge. Balkongen har sol ända in på kvällskanten så här kan du njuta av frisk luft året om. Vardagsrummet har gott om plats för möblemang, stor soffgrupp och tv.

SOVRUM
Sovrummet har fönster åt samma håll som vardagsrummet samt lackad ekparkett. I det här rummet finns en dörr in till en rymlig klädkammare där du får plats med kläder och förvaring. I det här rummet har du plats för en säng och möblemang.

KÖK
Det här fina och fräscha köket har ljusa väggar, vita skåpsluckor, induktionshäll, inbyggd kyl och frys, bänkskiva och fönsterbänk i elegant svart sten, vitt kakel, inbyggd varmluftsugn och en snygg rostfri fläkt. På golvet ligger ett ljuvligt, vitmålat plankgolv.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Guldlänken är en äkta förening bestående av fyra fastigheter med totalt 173 bostadsrätter samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1945.

HEMSIDA
https://www.hsb.se/goteborg/brf/guldlanken/

FASTIGHETEN
Göteborg Guldheden 9:3, 14:4, 16:1 samt 17:1. Föreningens fastigheter bebyggdes 1946 och har adresserna Lövskogsgatan 3-7 & 11, Fricksgatan 2-4, Ängemarken 1-11 samt Vildapelsgatan 3 som byggdes om från en affärslokal till fyra bostadsrätter 2014. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För tekniskt underhåll av fastigheten anlitar föreningen Novo Fastighet & Förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
På föreningens grönområden finns lekplats, plats för grillning samt utemöbler. I föreningen finns också barnvagnsrum, cykelrum samt fyra tvättstugor. Varje lägenhet är hänvisad till sin speciella tvättstuga. I varje tvättstuga finns 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1-2 torkrum samt mangel. Andra gemensamma utrymmen är övernattningsrum, målerilokal samt pingisrum. Föreningen har även ett avtal med Fjäderborgen för att spela gratis badminton vissa tider.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen brukar anordna gemensam höst- och vårstädning. Det finns även en odlingsgrupp för den intresserade.

PARKERING
Adressen Lövskogsgatan 3A är berättigad till boendeparkering inom område ”S”.

Föreningen ligger bredvid Göteborgs Universitets Geovetarcentrum. Denna fastighet har ett stort parkeringshus som tillhör Hemfosa Fastigheter AB. Kontakta dem för mer information.

Gästparkering med automater finns mitt emot Ängemarken 9 nedanför Geovetarcentrum, i korsningen Fricksgatan och Lövskogsgatan samt längs gatan vid Guldhedstorget.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem samt fiberbredband via Telenor. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

Från och med 2019-06-01 har föreningen tecknat ett gruppavtal med Telenor. Bredband och TV kommer att ingå för cirka 200 kronor i månaden. Varje medlem har sedan möjlighet att utöka både hastighet på bredband och få fler TV- kanaler till ett förmånligt pris.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019. HSB tar ut en medlemsavgift om cirka 525 kronor per varje boendemedlem i hushållet. De tar också ut en årsavgift om cirka 300 kronor, kostnaden täcker för alla medlemmar i hushållet.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1984 Tilläggsisolerades fasader i samband med en ROT-renovering.
1984-85 Genomfördes ett stambyte av V/A stammar i kök och badrum. I samband med detta byttes även el-stigare.
2009 Renoverades portar samt målades skorstenar.
2010 Målades trappuppgångar, byttes värmekulvertar samt genomfördes en injustering av värmen. Under samma år Energideklarerades fastigheten samt byttes radiatorventiler och termostater i samtliga lägenheter.
2012 Byttes lås i samtliga utrymmen.
2013 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen, utfördes en spolning/slamsugning av dagvattenbrunnar samt dränerades gräsmattan på baksidan av Fricksgatan 4.
2013-2014 Byggdes en affärslokal om till 4 bostadsrätter som fick adresserna Vildapelsgatan 3 A-D. I samband med byggnationen fick lägenheterna nya rör.
2015-2017 Renoverades trapphusen.
2016-2017 Genomfördes ett stambyte av avloppsstammar på bottenplan i två av fastigheterna. Under samma period utfördes ett markprojekt där en stödmur längs Lövskogsgatan ersattes mot en ny och dagvattenledningar längs samma sträcka byttes ut. Under perioden byggdes också nya uteplatser och rabatter.
2017 Under året fortsatte underhållet av avloppsstammarna i bottenplattan, nu på Ängemarken 7 och 9. Arbetet kommer att fortlöpa under 2018 med avsikt att alla fastigheter kommer ses över. Under året sågs även några av gemensamhetsytorna över och gården fick en ny hårdyta med berså för grillning sommartid. Den gamla stödmuren mellan Ängemarken 7 och 9 revs och ersattes med en ny, och asfaltsytorna reparerades. Framför Ängemarken 1-5 fick även rabatterna ett ansiktslyft.
2018 Sågs föreningens lokaler över för att skapa bättre ytor för medlemmarnas fritidsverksamhet och umgänge.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Upphandling pågår av relining av liggande stammar i bottenplattan på Ängemarken 1-5, Lövskogsgatan 11 samt Ängemarken 11. Arbetet beräknas slutföras innan semestern. I samband med reliningen kommer man också att renovera källargången samt se över de rum i anslutning på Ängemarken 1-5. Reliningen av de liggande stammarna kommer att göras i alla fastigheter och de adresser som är näst på tur är Fricksgatan 4 samt Lövskogsgatan 3-5. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-02-12).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-02-12).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-02-12) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Norra Guldheden

EN OAS HÖGT ÖVER STADEN
Norra Guldheden ligger fantastiskt vackert med ett högt läge på ovanför Göteborg och flera av lägenheterna här har en utsökt utsikt över staden. Kvarteren restes under 1940-talet inför en utställning som byggde på senaste tidens forskningsrön om bostäder. Utställningen, som döptes till Bo Bättre, hade temat yteffektiva och prisvärda hem. Här bor du både centralt och avskilt, i en liten grön tillflyktsort alldeles intill stadskärna. Byggnaderna i Norra Guldheden är restes i ett område med mycket kuperad terräng och de partier som inte kunde bebyggas behöll man som parkliknande naturområden mellan husen. De gröna oaserna skapar en härlig och lummig känsla under sommarhalvåret. Ung, gammal, familj, par eller singel. Här bor du trivsamt och lugnt med nära till all du behöver oavsett vem du. 

NÄRA TILL STADSPULS OCH NATUR
Norra Guldheden ligger på kort avstånd till innerstadens liv och rörelse. Till Vasastadens och Linnéstadens nöjesliv och stadspuls tar du dig på bara någon minuts promenad. Boende i Guldheden har aldrig långt till affärer, service och härliga naturområden. Med gångavstånd till både Chalmers, Göteborgs Universitet och stadens kärna finns allt du behöver runt hörnet. I området hittar du Änggårdsbergen i väster, ett grönområde som sedan 1975 är klassat som naturreservat. Här finns skog, sjöar, vandringsstigar och vacker utsikt över Göteborgs västra delar. Nära Änggårdsbergen ligger Göteborgs vackra Botaniska Trädgård som en av Europas största i sitt slag. I området finns också ett vattentorn med servering där du kan njuta av en lugn fika med otrolig utsikt. I mitten av Södra Guldheden ligger Doktor Fries Torg. Där hittat bekvämligheter som bland annat hittar apotek, bibliotek, gym, restauranger, matbutik och fiskbil. I närheten hittar du också Guldhedstorget och Landala Torg med lika stort utbud. Södra Guldheden hör till Centrums Stadsdelsförvaltning som har ett stort antal grundskolor och förskolor. 

KOMMUNIKATIONER
Härifrån tar du dig enkelt till stadens alla delar. Om du inte vill promenera har du Wavrinskys plats i närheten. Det är en knutpunkt i området för flera spårvagns- och busslinjer. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. 

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.