Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Linnégatan 45, Linnéstaden

Trevligt hem i vacker stadsdel

Snyggt och bekvämt boende med både natur och stad runt hörnet. Lägenheten har balkong och bredband ingår i avgiften. Det finns garage, takterrass, gym, gästlägenhet och många andra fördelar att tillgå i föreningen.

Linnégatan är göteborgarnas alldeles egna aveny. Ett härligt och avslappnat restaurangstråk där du har nära till både området inom vallgraven och kurerande naturområden. Slottsskogen ligger en kort promenad bort och åt andra hållet har du Järntorget och Långgatorna. Alldeles i närheten av bostaden finns flera matbutiker, surdegsbageri och ekologisk närbutik. Föreningen har ett stort garage där du relativt enkelt får plats. Den här bekväma och hemtrevliga lägenheten passar ett par eller en mindre familj och har allt du behöver för en vardag med det lilla extra.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  67 kvm

 • Avgift

  4 321 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  67 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1979-1981
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Bredbandsbolaget
 • Lägenhetsnummer

  69 (Brf) / 1508 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  4 321 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV, bredband 100/100. Ip-telefoni (ej samtalskostnad).
 • Andel i föreningen

  0.75480%
 • Andelstal avgift

  0.8%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 458 kr/år
 • Försäkring

  2 076 kr/år
 • Totalt

  6 534 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  El faktisk förbrukning enligt säljaren, försäkring baserad på kalkyl på if.se

Energi

 • Energideklaration

  2009-12-17
 • Energiprestanda

  119 kWh/m2 och år
Planritning

Linnégatan 45

Planritning

Linnégatan 45 alternativ

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall
Hallen har ljusa väggar, grått klinkergolv och en skjutdörrsgarderom med plats för förvaring. Härifrån tar du dig till lägenhetens rymliga vardagsrum.

Vardagsrum
Bostadens vardagsrum är stort och luftigt. Här finns plats för en soffgrupp, matsalsmöbler och annat möblemang. Det här rummet har ekparkett och härifrån tar du dig ut till lägenhetens balkong som har utsikt mot grannfastighetens vackra fasader samt en trapp som omges av grönska under sommarhalvåret.

Kök
Lägenhetens kök är smart planerat med plats för ett matbord och tillhörande stolar. Rummet har mörkt klinkergolv, skåpsluckor, diskmaskin, snygg rostfri fläkt, inbyggd ugn och mikrovågsugn, stort skafferi samt rostfri kyl och frys.

Sovrum
Det här rummet har valnötsgolv, fönster ut mot trappen och grannfastigheterna, garderob med plats för kläder och annan förvaring, infällda spot (ej inkopplade) samt plats för en stor dubbelsäng.

Badrum
Badrummet har våtrummsmatta, ljusa kakelväggar med en mörkare bård samt ett trevligt badkar att varva ner i.

Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd. Föreningen har många gemensamma utrymmen som biljardrum, takterrass, stort garage där man relativt enkelt kan få parkering samt ett välutrustat gym med bastu. Det finns även gästlägenhet samt en tvättstuga som vunnit priset ”Sveriges bästa tvättstuga”.

Föreningen

Föreningen

Allmänt om föreningen:
Brf Linnégatan 41-45 (org nr:769609-5228) är en välskött bostadsrättsförening med 125 lägenheter i fastighet uppförd 1979-1981 samt ett helt ombyggt gårdshus från 2008.

Föreningens hemsida: http://www.linne4145.se

Fastigheten:
Föreningen äger fastigheten Olivedal 14:14 sedan 15 december 2004 då fastigheten köptes av Wallenstam.

Förvaltning:
Primär förvaltning sköter förvaltningen av föreningen.
Föreningen har även en egen fastighetsskötare som jobbar halvtid för föreningen.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har satsat mycket på gemensamma utrymmen av hög klass. Följande finns:
Takterrass med utemöbler och grillar.

Tvättstuga med fyra välutrustade stationer. Tvättstugan har fått pris för Sveriges bästa tvättstuga.

Ett modernt gym, senaste tillskottet är en crossfitbur. För gymmet utgår en extra avgift på 80 kr per månad och hushåll. Vid gymmet finns även dusch och bastu i fint skick.

Gästlägenhet som är fullt utrustad med två bäddar, pentry och dusch som kan hyras för 300 kr per dygn.
Biljardrum.

Fem cykelrum, barnvagnsrum. Miljörum för återvinning.

Extra förråd, för det fall det egna förrådet ej räcker till finns möjlighet att hyra extra förråd i mån av tillgänglighet.

Parkering:
Föreningen har ett garage med drygt 90 bilplatser till en kostnad om ca 900 kr per månad, det finns även ett tiotal mc-platser. För närvarande kort kö (2015-06-09). För tillfälliga gäster finns även ett antal gästparkeringar i garaget.

Kabel-tv/Bredband:
Fiber från Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften med hastigheten 100/100 Mbit. Möjlighet finns att få upp till 1000 Mbit mot en extra avgift. Även grundutbud i fibernätstbaserad TV och IP telefoni ingår i månadsavgiften dock ej samtalskostnad för telefonin.

Överlåtelse och pantsättningsavgift:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet (1 113 kr) betalas av säljaren. Vid upptagande av nya lån betalas en pantsättningsavgift om 445 kr av köparen.

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Gjorda Renoveringar:
Föreningen har de senaste åren gjort en hel del renoveringar, bland annat en större fasadrenovering samt byte av många fönster. Det har även gjorts modernisering av värme, vatten, ventilations och avloppssystem samt utbyte av armaturer för att få ner energiförbrukningen.

Pågående och kommande renoveringar:

2015
Upprustning av entréer, markarbeten mot Linnégatan, byte av golvmattor i hissar, OVK besikting och injustering av don (har genomförts under våren 2015). Byte till säkerhetsdörrar för de som tidigare ej bytts. Byte av fönster mot loftgångar, (eventuellt 2016).

2016
Målning av källare och cykelrum, linjemålning och lagning rörelsefog garage, målning i tvättstuga och gym, målning förråd och fastighetsskötarens expedition.

2017
Målning garage, målning betong på balkonger, densitbeläggning golv garage, byte blandare i dusch gym, målning lägenhetskorridor gårdshus, målning av träpaneler lägenhetsterrasser, översyn av gästlägenhet.

Ekonomi:
Föreningen har ingen beslutad avgiftsförändring, 2015-04-01 sänktes avgifterna med 2,5 %. (Föreningens nyhetsbrev mars 2015).

Övrigt:
Föreningen har för närvarande sex hyresrätter som säljs vartefter de sägs upp. Under 2014 uppläts tre hyresrätter till bostadsrätter och såldes vilket genererade bra kapital till föreningen.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens årsredovisning, information från föreningens hemsida, Peter Arnberg (Ordförande, 2015-06-07). Som köpare uppmanas du att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig med föreningen. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.