Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Nordhemsgatan 30, Linnéstaden

Charmigt guldkorn i härligt område

Letar ni efter ett karaktärsfullt hem med äldre inredningsdetaljer och balkong? Dessutom i ett centralt område med stort utbud av underhållning och bekvämligheter? Det här är bostaden för paret eller för den lilla familjen som gillar stadens puls och som söker ett hem med stil.

Den här hemtrevliga bostaden som ligger i det avslappnade och trendiga området kring Långgatorna har en härlig balkong, takstuckaturer, takrosetter, fiskbensparkett och vitmålande plankgolv. Detaljer som ger lägenheten karaktär och tyngd. Här bor du trivsamt med nära till kultur, nöjesliv och bekvämligheter. Slottsskogen ligger nära till hands och en minut bort har du Linnégatan med sitt myller av restauranger och människor. På kort tid tar du dig in till stadens utbud av shopping, restauranger och matbutiker. Det här är ett charmfullt hem att trivas i.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  87 kvm

 • Avgift

  4 443 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 5

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  87 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  3 av 5
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1897
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  31315 (Brf) / 1202 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  4 443 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme och vatten. Nuvarande ägare betalar 59 kr/månad för bredband 50/10 samt Comhem TV "small".
 • Andel i föreningen

  2.52105%
 • Andelstal avgift

  2.52105%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 750 kr/år
 • Försäkring

  2 472 kr/år
 • Övrigt

  708 kr/år
 • Totalt

  6 930 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens information. Övrigt avser bredband 50/10 samt TV Small från Comhem.

Energi

 • Energideklaration

  2009-09-14
 • Energiprestanda

  81 kWh/m2 och år
Planritning

Nordhemsgatan 30

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall
Hallen har vackert vitmålat plankgolv och vita väggar som ger ett ljust och välkomnande intryck. I taket finns infällda spots som ger en behaglig belysning. På en av väggarna finns en blommig fondtapet. Här finns plats för förvaring av ytterkläder. Via detta utrymme tar du dig in till lägenhetens alla rum.

Vardagsrum
Lägenhetens ståtliga vardagsrum har ljusa väggar, takstuckaturer, takrosett, höga fotlister och fin fiskbensparkett. Rummets två stora fönster ut mot Nordhemsgatan ger fin rymd och en luftig känsla. Här finns plats för soffgrupp och matsalsmöbel.

Sovrum
Lägenhetens härliga sovrum har ljusmålade väggar, fiskbensparkett, fyra garderober med ljusa dörrar, takstuckaturer och takrosett. Detaljer som ger lägenheten stil och som gör hemmet enkelt att inreda. Här har du plats för en stor dubbelsäng att sova gott i hela natten.

Badrum
Det fräscha badrummet är renoverat 2010 och har matta vita kakelväggar, grått klinkergolv och mosaik i duschen. Duschen har duschväggar och stor härlig duschsil. Här finns handfat med kommod, infällda spots i taket, elektrisk golvvärme för kalla fötter, elektrisk handukstork och en toalett.

Sovrum två
Det andra sovrummet har ett stort fönster mot gården, ljusa härliga plankgolv, takstuckaturer, höga fotlister, ljusa väggar och två garderober med gott om plats för kläder och förvaring. Här finns plats för säng och lite möblemang. Rummet har en fin spegeldörr, en detalj som är genomgående i lägenheten.

Kök
Det trivsamma köket har vitt plankgolv, vita spårade luckor, oljad ekbänkskiva, varmluftsugn, spishäll, vitt kakel över spisen och köksbänken, vit kyl och frys, inbyggt skafferi med goda förvaringsmöjligheter samt ledbelysning under skåpen. Härifrån nås även hemmets balkong.

Balkong
Balkongen är byggd 2012 och ligger mot innergården med sol på förmiddagen till strax efter lunchtid. Här kan du njuta av frisk luft över en kopp kaffe eller en sen middag under sommarhalvåret.

Innergård
På fastighetens innergård finns gemensamma utemöbler, sandlåda och cykelställ. 

Föreningen

Föreningen

Allmänt om föreningen:
Trevlig och välskött äkta bostadsrättsförening belägen i hörnet av Nordhemsgatan och Fjärde Långgatan. Byggnaderna uppfördes 1897 och har 1981 som värdeår. Brf Galjonen förvärvade fastigheten 2004. Föreningen har 43 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, en med hyresrätt samt en hyreslokal.

Föreningens hemsida:
https://www.teamengine.com/korridoren/Rum4245.nsf/Home?ReadForm

Fastigheten:
Föreningen äger fastigheten Masthugget 2:2.

Förvaltning:
Förvaltning sker av SBC.

Gemensamma utrymmen:
Två fina gemensamma innergårdar med utemöbler, cykelställ och sandlåda. Välutrustad tvättstuga på entréplan, Nordhemsgatan 30. Cykelförråd i källaren. Återvinningsrum på innergårdarna.

Parkering:
Boendeparkering samt flera alternativ för att hyra p-plats i närliggande kvarter.

Kabel-tv/Bredband:
Föreningen har förmånligt avtal med Comhem för tv och bredband.

Överlåtelse och pantsättningsavgift:
Överlåtelseavgift om 1 112,50 kr betalas av säljaren. Pantsättningsavgift om 445 kr betalas av låntagaren.

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Gjorda Renoveringar:
2015: Service av takfönster och fogar i plåttak.

2014: OVK och brandskyddskontroll, dränering vid 6B, översyn av takplåt. Nya maskiner i tvättstugan på Nordhemsgatan 30.

2013: Fasadrenovering.

2011: Dränering av gårdar.

2009-2010: Grundbevarande åtgärder.

2006 och 2012: Spolning av stammar.

Rör- och elstammar byttes i samband med ROT-renovering 1984.

Pågående och kommande renoveringar:
Underhåll av hiss samt fortsatta fuktåtgärder i källaren.

Ekonomi:
Föreningen planerar men har ej beslutat om en årlig höjning av månadsavgiften om ca 2 % för att följa den allmänna prisutvecklingen. (2015-06-22)

Övrigt:
Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens årsredovisningar, hemsida samt styrelseledeamot Marie Jeanette Jakobsson (2015-06-22). Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.