Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Klippan 1H, Klippan/Västra centrum

Ljus studio i kulturhistoriskt område

Här bor du snyggt i en ljus bostad med öppen planlösning på våning 9. Den här fräscha lägenheten är stilren och enkel att möblera. Hemmet har utsikt mot Älvsborgsbron och ligger i ett charmigt område strax intill vattnet.

Den här harmoniska bostaden har ett underbart läge alldeles intill vattnet och kajen i Klippans kulturreservat. Området är känt för sin historia och här samsas äldre och välbevarade byggnader med nya och moderna bostadshus. Närheten till både Majorna/Kungsladugård, havet och staden gör det här området både unikt och populärt. Lägenheten är i modern stil med öppen planlösning och här bor du bekvämt och ljust med närhet till kultur, restauranger och naturupplevelser.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1.5 rum och kök

 • Boarea

  44 kvm

 • Avgift

  2 849 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  9/11

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1.5 rum och kök
 • Boarea

  44 kvm
  Baserad på Uppmätning SS 21054:2009.
 • Kommentar area

  Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen 39 kvm.
 • Våning

  9/11
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1935
  Ombyggt på 80-talet och 2009-2010.
 • Förråd

  Förråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  903 (Brf) / 1701 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  2 849 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV
 • Andel i föreningen

  1.11056%
 • Andelstal avgift

  1.04430%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 600 kr/år
 • Försäkring

  1 620 kr/år
 • Totalt

  5 220 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Uppskattad elkostnad, försäkring baserad på kalkyl på if.se. Säljaren har aldrig bott i lägenheten.

Energi

 • Energideklaration

  2009-03-09
 • Energiprestanda

  133 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
När du kommer in i bostaden välkomnas du av en öppen planlösning och du ser ut över bostadens vardagsrum och kök. Här finns plats för avhängning av ytterkläder.

KÖK
Det här stiliga och ljusa köket har parkettgolv, mosaik ovanför bänkskivan, vit inredning och bänkskiva i grå laminat. Här finns städskåp, skafferi, fläkt från Franke samt kyl, frys, spishäll, varmluftsugn, micro och diskmaskin från Siemens. Här finns även plats för ett matbord som kan dela av den öppna planlösningen.

ALLRUM
I lägenhetens andra del finns gott om plats för soffgrupp, tv-möbel och annat möblemang. Rummet har parkettgolv, ett stort fönsterparti som ger härligt ljusinsläpp och rymd. Här finns även en liten sovalkov med plats för dubbelsäng.

BADRUM
Hemmets fräscha badrum har grått klinkergolv, vita kakelväggar, härlig golvvärme, wc, handfat med kommod, spegelskåp och dusch med vikbara väggar. Här finns också en tvättmaskin.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Fastigheten uppfördes 1930 och byggdes om till bostadsfastighet i mitten av 1980-talet. Brf Nya Mälteriet är en äkta förening som registrerades år 2004 och som år 2006 köpte fastigheten Majorna 140:14 som då ombildades från hyresrättsförening till bostadsrättsförening. 2010 fastställdes en ny ekonomisk plan. Fastigheten består av 11 plan och innehåller 57 lägenheter (55 bostadsrätter och 2 hyresrätter) och 3 lokaler som samtliga är uthyrda.

FASTIGHETEN
Föreningen äger fastigheten.

FÖRVALTNING
Föreningen förvaltas av Riksbyggen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
3 tvättstugor, 1 liten samlingslokal, 2 cykelförråd, 1 barnvagnsrum samt förråd för trädgårdattiraljer.

PARKERING

Föreningen har inga parkeringar att tillgå. Klippans Kulturfastigheter hyr ut garageplats ca 800kr/mån och p-platser ca 400kr/mån.

KABEL-TV/BREDBAND
Föreningen har kabel tv via Comhem och kostnaden ligger i avgiften. Fiber finns draget till samtliga hushåll.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren och pantsättningsavgift av låntagare.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad i Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Stammarna är renoverade under mitten på 1980-talet.
2013 – Upprustning av innergården.
2012 – Bland annat uppsättning av utrymningsskyltar, besiktning av nya lägenheter, översyn av avloppssystem och ommålning av gemensamhetsutrymmen.
2011 – Bland annat ommålning av dörrar, uppsättning av gallergrind monterades i kulverten, brandsläckare sattes upp och fönsterkarmar på fasaden målades om.
2010 – Bland annat färdigställning av 6 nya lägenheter, putsning och målning av utvalda fasader, byte av hängrännor, stuprör och balkongplåtar, förbättring av fastighetens skalskydd och renovering av fläktaggregat.
2009 – Delar av fastighetens lokaler byggdes om till 6 nya lägenheter, portar på fastighetens gavel målades om, värmepanna och värmeväxlare togs bort till förmån för fjärrvärme.
2008 – Bland annat renoverades tvättstugorna, sopsortering infördes, anslagstavlor sattes upp, fjärrvärme installerades.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
2015 – 2016 – Fortsatt uppfräschning av trapphus och gemensamma utrymmen, målning av fasader, förbättring av förrådsutrymmen för lägenheterna på 1G, målning av fastighetens fönster, renovering av innergårdens golv, planerad igensättning av atriumgårdens tak, planerad ljuddämpning på atriumgården, översyn av skalskyddet och nytt lås-, portsystem ska anskaffas.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. (2015-06-30)

ÖVRIGT
Föreningen har ett rabatterat pris på lägenheter och rum på Novotel för besökare som vill bo över.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från Lars Ihre, ordförande i föreningen – 2015-06-30 samt från föreningens årsredovisning. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Klippan

KULTUROMRÅDE VID VATTNET
Klippan är ett kulturreservat strax öster om Älvsborgsbron som angränsar till trivsamma Majorna/Kungsladugård. Området har ett stort historiskt värde och i hamnen här har man troligtvis lastat och lossat varor så långt bak i tiden som på 1400-talet. På 1600-talet startade en färjeförbindelsen som gick mellan Klippan och Färjestaden på Hisingen. I samband med att Älvsborgsbron öppnade 1967 upphörde dock färjetrafiken här. Arkitekturen och byggnaderna i området är väl bevarande. Gamla hus varvas med äldre industribyggnader och modernare komplex, en variation som skapar en spännande miljö. Närheten till Majorna och Kungsladugård breddar det lilla områdets utbud av underhållning, restauranger och bekvämligheter.

I NÄRHETEN
Här finns den härliga kulturdestinationen och konsthallen Röda Sten som anordnar utställningar, klubbar och evenemang. I området hittar du även en av Sveriges bästa restauranger – Sjömagasinet där du kan lyxa till det med härliga maträtter från havet. I kvarteren finns också Klippans Konstcafé. Köp med dig en glass, ta en mysig promenad längs kajkanten och titta på båtarna i hamnen. Längs med kajen ligger också Waterfront, ett fyrstjärnigt hotell med wellnessavdelning, bar, restaurang och terrass med havsutsikt. Det här charmiga och välbevarade området andas historia och är svårt att inte tycka om. En promenad bort ligger natursköna Slottskogen med sina promenadstråk, djurparker och kaféer och på Mariaplan i Kungsladugård hittar du mataffärer och butiker med det mesta du behöver i din vardag. Plaskdammen Plaskis ligger i anslutning till Mariaplan och här leker barnen under sommarens soliga dagar. Klippan tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné och i området finns ett flertal skolor och förskolor för familjer med barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån tar du dig enkelt, både in till staden och ut till havet. Flera förbindelser med spårvagn och buss går genom i området. Se www.vasttrafik.se för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.