Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Aschebergsgatan 15, Vasastaden

Ljus sekelskiftestrea mitt i staden

Charmigt guldkorn vid Vasaparken. Härlig balkong, högt i tak, vackra stuckaturer, höga fotlister och toppläge. Ett fint hem att trivas i.

I den här trivsamma lägenheten bor ni vackert och stadsnära mitt i pampiga Vasastaden. Den rymliga och möblerbara balkongen mot innergården, utsikten mot grönskan i Vasaparken och bostadens charmiga inredningsdetaljerna gör det här till ett vackert hem att trivas i.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  68 kvm

 • Avgift

  3 469 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  68 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  2
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1898
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  1010011 (Brf) / 1101 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  3 469 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  3.33%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 315 kr/år
 • Försäkring

  1 638 kr/år
 • Totalt

  3 953 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Driftskostnaden för el inkluderar både förbruknings- samt nätkostnader. Säljarens information.

Energi

 • Energideklaration

  2009-03-20
 • Energiprestanda

  94 kWh/m2 och år
Planritning

Aschebergsgatan 15-34

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
En fantastisk uppgång i marmor tar dig in till den ljusa hallen som välkomnar dig med vitmålade plankgolv och ljusa väggar. Här finns plats för möblemang och förvaring. Hallen har fem garderober med vita dörrar där du kan hänga av ytterkläder och andra prylar.

KÖK
Det trivsamma köket har vita nymålade plankgolv, städskrubb och skafferi, kyl, frys, fina stuckaturer, vitmålade väggar, plats för mikrovågsugn, vitt kakel över arbetsytorna och specialanpassade rullgardiner. Härifrån tar du dig ut till lägenhetens härliga balkong.

BALKONG
Den ljuvliga balkongen har fin utsikt ut mot den mysiga innergården. Här finns gott om plats för soffmöbler och annat möblemang.

INRE HALL
Lägenhetens inre hall har vitmålande väggar, gott om förvaringsmöjligheter, tre garderober, plats för avhängning, infällda spots i taket och vitmålade plankgolv.

MINDRE SOVRUM
Hemmets mindre sovrum har vitmålande plankgolv, en garderob, fin tapet med rosor, fönster mot balkongen och plats för säng och möbler.

BADRUM
Det här rummet har ljust klinkergolv, mosaikväggar i ljusblått och ljusgrått, handdukstork, hyllor för förvaring, spegelskåp, handfat med kommod, duschdörrar i glas, dusch, toalett, tvättmaskin och torktumlare.

VARDAGSRUM
Lägenhetens vardagsrum har ekparkett, högt tak, vitmålade väggar, höga lister, spegeldörrar in mot sovrummet, stuckaturer i taket, vacker takrosett samt plats för tv-möbel och stor soffgrupp. Rummet har fönster ut mot Aschebergsgatan och Vasaparken. Få fastigheter mitt i centrala staden har så mycket grönska som närmaste granne.

SOVRUM
Det trivsamma sovrummet har fiskbensparkett, vitmålade väggar, höga lister, fina stuckaturer, takrosett samt plats för dubbelsäng och annat möblemang. Även det här rummet har fönster ut mot Aschebergsgatan och Vasaparken.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Brf Vasaparken 2 äger och förvaltar fastigheten Vasastaden 17:9 med adress Aschebergsgatan 15 och Engelbrektsgatan 12. Bostadsrättsföreningen bildades år 1988 och fastigheten byggdes 1888-12-16. Huset är ett femvånings flerbostadshus. Bostadsrättsföreningen upplåter 23 bostadsrätter och 2 hyresrätter (hyresrättsinnehavarna har erbjudits köp), samt 3 lokaler om 161 kvm (Struktur HB, HiFi Klubben samt Hjärtjuvel). Föreningen har organisationsnummer 716444-5921. Föreningen är en äkta förening.

Juridisk person beviljas inte medlemskap i föreningen. Föreningen ser vidare att man som ägare till en lägenhet också står skriven på bostaden. För ett medlemskap i föreningen krävs, enligt stadgar, minst tio procentigt ägande. Föreningen kan bevilja andrahandsuthyrning om 6 månader åt gången. Beslut fattas i varje enskilt fall efter inkommen ansökan till styrelsen.

Brf Vasaparken 2 ligger mitt i Vasastan i centrala Göteborg i natursköna omgivningar och ett stenkast från stans nöjesliv och restauranger.

FÖRENINGENS HEMSIDA
www.brfvasaparken2.se

FASTIGHETEN
Föreningen äger marken. Byggnadens uppvärmning är fjärrvärme. Elhandel sker via E.ON. En OVK besiktning gjordes år 2013 där varje bostads ventilation kontrollerades. Köksfläktarna är forcerande eller har spjäll.

FÖRVALTNING
Nordic Life för den ekonomisk förvaltningen samt städ och fastighetsskötsel.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga. En gemensam innergård med grillplats med grill och möbler. På gården finns även cykelförvaring under tak. Ett barnvagnsförråd finns på Engelbrektsgatan 12.

PARKERING
Boendeparkering samt flera alternativ för att hyra p-plats i närliggande kvarter.

KABEL-TV/BREDBAND
Föreningen använder ComHem:s basutbud, som ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften debiteras av köpare om 1388 kr. Pantsättningsavgift debiteras av köpare om 555 kr.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom IF och ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

GJORDA RENOVERINGAR
På 80-talet gjordes ett stambyte. År 2002/2003 gjordes en större renovering av badrum samt filmning och spolning av stammar. År 2006 gjordes en relinening. Föreningen har ett avtal med Clean Pipe där de filmar stammarna. Detta gjordes senast år 2014. Under 2011 renoverades tvättstugan, samtliga maskiner byttes ut och väggar målades om. Föreningens brandskydd har förbättrats genom att installera brandsläckare och brandfiltar i källaren och trapphusen. För att föreningen på lång sikt skall kunna säkerställa fastighetens skick har man arbetat fram en underhållsplan med tillhörande budget. År 2012 utfördes en underhållsbesiktning av fasaden. Akuta skador åtgärdades på fasad och balkonger mot gatan. Man inventerade samtliga avloppsstammar i fastigheten under 2013 vilka visade sig vara i bra skick. År 2015 slutfördes fasadrenoveringen och alla fönsterbyten. 2015 har även nya balkonger mot innergården byggts.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Portiken mot gården ses över. Delar av taket är bytt och under hösten 2015 kommer en underhållsplan läggas för år 2016 med en beaktad takrenovering. I samband med denna renovering förs diskussioner om att flytta ner förrådsutrymmena till källaren för att därefter kunna exploatera råvinden om ca 140 kvm.

EKONOMI
Föreningen har idag lån på ca 16 900 000kr varav ca 9 miljoner togs upp för fasad-, delar av tak-, fönster- samt balkongrenoveringarna. Råvinden om ca 140 kvm skulle i framtiden kunna säljas för att stärka föreningens ekonomi. Föreningen har kvar två hyreslägenheter (ca 120 kvm respektive ca 78 kvm) som utgör en dold tillgång då de kommer tillföra intäkter till föreningen den dagen de säljs. Inga beslutade avgiftsförändringar men den tilltänkta takrenoveringen kan innebära en höjning av månadsavgiften.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från ordförande i föreningen (2015-07-08), föreningens årsredovisning samt föreningens hemsida. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.