Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Skanstorget 6B, Linnéstaden

Mysigt lugn i Linnéstaden

Här bor du hemtrevligt och lugnt mitt i centrala staden. Bostaden är i fint skick, ljus och behaglig med vackra fönster, stor altan och spegeldörrar. Det här är ett härligt hem med närhet både Linnégatans myller av restauranger och Slottsskogens mysiga grönska.

Här bor du bekvämt och stadsnära med stor privat altan om ca 13 kvm som har sol under eftermiddagen. Bostaden är ljus och trevlig med vackra spröjsade fönster med djupa fönsternischer. Det här är ett hem som passar perfekt för paret eller singeln. Här finns gott om förvaringsutrymmen och den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger rymd. Söker du en tyst och lugn lägenhet med alla tänkbara bekvämligheter runt hörnet? Då kan det här vara bostaden för dig.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  55 kvm

 • Avgift

  2 686 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  55 kvm
  Baserad på Uppmätning SS 21054:2009.
 • Kommentar area

  54 kvm enligt föreningens lägenhetsförteckning.
 • Balkong

  Egen altan
 • Byggår

  1887-1907
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Viasat och Ownit
 • Lägenhetsnummer

  20 (Brf) / 1001 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  2 686 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV, bredband 1000/1000 Mbit.
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  5 200 kr/år
 • Försäkring

  2 400 kr/år
 • Totalt

  7 600 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Information från säljaren.

Energi

 • Energideklaration

  2009-01-09
 • Energiprestanda

  150 kWh/m2 och år
Planritning

Skanstorget 6B

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Du kommer in i hallen genom en dörr som är aluminiumklädd på insidan. Rummet har ljusa väggar, trägolv, spots i taket och här finns plats för avhängning och förvaring av ytterkläder.

KÖK
Från hallen kommer du direkt in till det välkomnande köket som har oljad ekparkett, oljad ekbänk, grått kakel bakom bänken, vita höga skåp med spots på undersidan, vitvaror i rostfritt, infällda spots i taket och ljusa väggar. Köket har tre härliga spröjsade fönster med djupa fönsternischar och utsikt över fastighetens innergård.

VARDAGSRUM
Det här rummet har oljad ekparkett, infällda spots i taket, ljusa väggar och öppen planlösning mot köket som ger en luftig känsla. Här finns gott om plats för tv, möblemang och en stor soffa.

SOVRUM
En spegeldörr i vardagsrummet tar dig in till bostadens mysiga sovrum. Här finns en snygg stor garderob med skjutdörrar och elfasystem där du kan förvara alla dina kläder. Rummet har ljusa väggar, fina fönster mot innergården, spots i taket och oljad ekparkett. Härifrån tar du dig ut till lägenhetens privata stora uteplats. Här finns gott om plats för flera utemöbler och grill till sommarens sena utemiddagar. Uteplatsen har söderläge och här kan du njuta av en kaffe i solen från lunchtid.

TOALETT
Bostadens toalett har ljusa kakelväggar, grått klinkergolv, wc, handfat med kommod, spegel, infällda spots i taket som ger behaglig belysning och dusch med duschväggar. Det här rummet har dessutom behaglig golvvärme.

Föreningen

Föreningen

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Välskött förening belägen på Skanstorget 3,4,5 och 6 med 68 lägenheter varav 4 upplåts med hyresrätt och 64 med bostadsrätt. Föreningen hyr även ut 13 lokaler.

FÖRENINGENS HEMSIDA
www.hemsidan.com/skanstorgetigoteborg

FASTIGHETEN
Föreningen äger fastigheterna Göteborg Annedal 23:25, 23:26, 23:27 och 23:28, samtliga förvärvades 2001.

FÖRVALTNING
Ekonomisk förvaltning sköts av HSB. Teknisk förvaltning sköter föreningen själv och tar in konsulter efter behov.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Välutrustad tvättstuga i ett av gårdshusen, cykelparkeringar på gård samt återvinningsrum. Gemensamma utemöbler och grillplats.

PARKERING
Boendeparkering i området, för mer info se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Föreningen har avtal med Viasat för kabel-TV och Ownit för höghastighets fiberbredband. (1000/1000 mbit för en obligatorisk kostnad av 100 kr/månad.

ÖVERLÅTELSE OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift om ca 1 112 kr betalas av säljaren och pantsättningsavgift ca 445 kr betalas av köparen vid upptagande av nya lån.

FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. Föreningen har även tecknat bostadsrättstillägg hos Länsförsäkringar. För med info se föreningens hemsida.

GJORDA RENOVERINGAR
En utförlig lista över gjorda renoveringar finns i föreningens årsredovisning. 2010 upprättades en underhållsplan som sträcker sig fram till 2040.
2014-2015 spolning av avloppsstammar och OVK-besiktning.
2013 uppgraderades fibernätet till 1000/1000 Mbit och fasadarbete utfördes på Skanstorget 4 A.
2012 installerades ny el på vind, nya fogar i fasad mot gården (samtliga hus) och nya vindsfönster mot Skanstorget.
2011 genomfördes större arbeten såsom fasad på gårdssida, omfogning av väggar, modernisering av elinstallationer samt löpande, mindre underhåll. Dessutom bekostades och byggdes fem balkonger mot gårdar. De finansierades av beställarna.
2010 lades taket om och ventiler samt termostater byttes. Detta finansierades med föreningens egna likvida medel.
2005-2009 fasadrenovering och uppsättning av nya portar mot gatan.
2004 renovering av samtliga badrum.
2003 byggt ny tvättstuga på gården.
2002-2003 målat om trapphusen.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
2015, vid behov renovering av hiss på 3A och/eller 6A. Eventuellt dränering av gården, samt vid behov utbyggnad av sophusbyggnader.

EKONOMI
Föreningen har inte beslutat om någon avgiftsförändring. (2015-07-02)

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens årsredovisning och hemsida samt Magnus Nilsson, vice ordförande – 2015-07-02. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.