Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Berzeliigatan 13A, Lorensberg

Vackert hem i pampiga kvarter

Högt i tak, härliga brädgolv, stor balkong och charmiga detaljer som fungerande kakelugn, höga fotlister och fina spegeldörrar. Ett ståtligt hem att trivas i.

Här bor ni i en vacker sekelskifteslägenhet på en lugn adress mitt i centrala Göteborg. Från Lorensberg tar du dig på bara någon minut till stadens alla bekvämligheter. Den här fina bostaden är rymlig och ljus och den vackra interiören gör det enkelt att inreda med stil.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  91 kvm

 • Avgift

  3 982 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  91 kvm
  Baserad på Uppmätning SS 21054:2009.
 • Kommentar area

  Lägenheten är enligt uppmätning 91 kvm, enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 83 kvm.
 • Våning

  3
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1906
 • Förråd

  Förråd finns på gården
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Boxer och bredband via ADSL.
 • Lägenhetsnummer

  16 (Brf) / 1302 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  3 982 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten
 • Andel i föreningen

  5.24377%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 520 kr/år
 • Sotning

  800 kr/år
 • Försäkring

  2 115 kr/år
 • Totalt

  7 435 kr/år
 • Personer i hushåll

  3

Energi

 • Energideklaration

  2011-01-24
 • Energiprestanda

  204 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Lägenhetens första rum har plankgolv och vita väggar. Här finns hatthylla, garderober och goda förvaringsmöjligheter.

KÖK
I anslutning till hallen ligger bostadens kök som har plankgolv, tidstypisk väggpanel under en rutig tapet designad av Vivienne Westwood för Cole & Son, vita skåpluckor, stilrena arbetsytor i svart sten, vitt kakel över arbetsytorna, integrerad diskmaskin, spishäll, rostfri fläkt, kyl, frys och förvaring upp till taket.

VARDAGSRUM
Det vackra och rymliga vardagsrummet har plankgolv, väggar i grått, fina spegeldörrar in mot köket, en vacker fungerande kakelugn, högt tak och breda taklister. Här finns en fransk balkong, stora fönster med utsikt ut mot Berzeliigatan samt en utgång till hemmets nybyggda stora balkong. Rummet har gott om plats för en soffgrupp och annat möblemang.

MATSAL/SOVRUM
Från vardagsrummet tar ni er in till bostadens fina matsal via två vackra skjutdörrar. Rummet har en mönstrad tapet designad av Hanna Werning för BoråsTapeter, en blå fondvägg, plankgolv, ett glasparti med hyllor och utsikt in mot köket och gott om plats för ett stort matsalsbord för många gäster. Rummet kan även nyttjas som sovrum.

SOVRUM
Hemmets sovrum har plankgolv, vita väggar, fönster ut mot Berzeliigatan, garderober med gott om plats för förvaring samt plats för en dubbelsäng och annat möblemang.

BADRUM
Bostadens badrum har grått klinkergolv, grå mosaik i duschen, helkaklade väggar i vitt, ett vägghängt badrumsskåp, tvättställ med glashyllor ovanför, handdukstork, kombinerad tvättmaskin och torktumlare, duschväggar i glas, dusch och ett handfat. I taket sitter infällda spotlights.

TOALETT
Det här rummet har grått klinkergolv, vita kakelväggar, en vägg i grå mosaik, toalett och ett handfat. I taket sitter infällda spotlights.

BALKONG
Hemmets balkong, som har kvällssol och utsikt mot Berzeliigatan, är rymlig och stor. Här finns plats för utemöbler som flera stolar, bord och annan interiör.

ÖVRIGT
Lägenheten disponeras idag som 3 rok. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rok.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Berzeliigatan 13 registrerades 2006 och består av 22 bostadsrätter samt två lokaler med hyresrätt. Fastigheten byggdes 1906 och består av ett hus uppförd i jugendstil. Föreningen förvärvade fastigheten Göteborg Heden 28:3 år 2007 och är en äkta förening.

FASTIGHETEN
Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen och föreningen ansvarar för den tekniska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns utrymme för cykelparkering inomhus samt en gemensam tvättstuga.

PARKERING
Föreningen förfogar över 7 parkeringsplatser intill fastigheten. Kö till samtliga i dagsläget. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Boxer och bredband via ADSL.

ÖVERLÅTELSE OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av förvärvaren och pantsättningsavgiften betalas av pantsättaren.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2015 Byggdes balkonger mot gatan.
2014 Renoverades gårdstrapphusen.
2013 Förbättrades marken framför gatufasaden.
2012/2013 Totalrenoverades fasaden och taket lades om. I samband med renoveringen renoverades och målades ytterfönster mot gatan, fönstren mot gården byttes ut och nya balkonger byggdes mot gården. Samma år byggdes två vindslägenheter som såldes.
2008 Byttes V/A-stammar samt elstammar.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Trapphusen planeras att renoveras under hösten 2015.

EKONOMI
Föreningens ekonomi är god och under 2014 sänktes avgifterna med 10% tack vare goda försäljningsintäkter från två vindslägenheter samt en före detta hyresrätt. Avgiften sänktes ytterligare med 5% under 2015.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från Åke Billtorp i styrelsen, 2015-08-14, samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.