Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Fjärde Långgatan 4B, Linnéstaden

Stilig bostad i attraktivt område

Välplanerad sekelskifteslägenhet anno 1897 med mörkbetsade ekgolv, dekorativa tidstypiska detaljer, rymlig balkong och snyggt badrum i mosaik. Känner du någon som söker en stilren bostad i ett populärt område med urban känsla?

Här bor du snyggt och luftigt med alla tänkbara bekvämligheter i närheten. Bostaden genomsyras av tidstypisk charm så som högt i tak, vackra stuckaturer, takrosett och höga fotlister. Runt hörnet ligger populära Långgatorna med sitt breda utbud av restauranger, barer och kaféer. Det här är ett hem för dig som uppskattar kulturupplevelser, härliga restaurangkvällar och ett avslappnat stadsliv.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  67 kvm

 • Avgift

  3 916 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2

Kontaktpersoner

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  67 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  2
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1897
  Fastighetens värdeår är 1981
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  41209 (Brf) / 1001 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  3 916 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Telefoni (ej samtalskostnad). Ett obligatorisk balkongtillägg på 37 kr tillkommer.
 • Andel i föreningen

  2.241%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 600 kr/år
 • Försäkring

  3 395 kr/år
 • Totalt

  6 995 kr/år
 • Kommentar

  Baserat på information från säljaren.

Energi

 • Energideklaration

  2009-09-14
 • Energiprestanda

  81 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Bostadens första rum har vita väggar, mörkbetsat ekgolv, plats för avhängning och spotlights med dimmer i taket.

KÖK
Bostadens kök har mörkbetsat ekgolv, härliga dovt grönbruna väggar, vita skåpsluckor, en mörk arbetsbänk i trä, vit mosaik över arbetsytorna, öppna hyllor och en trevlig dekorativ nisch. Köket är utrustat med en spishäll, kyl, frys, diskmaskin, ugn och en rostfri fläkt. I köket finns plats för matbord och stolar.

VARDAGSRUM
En bred dörrpost tar dig in till lägenhetens vardagsrum som har höga fotlister, ljusmålade väggar, en rutig fondtapet, dekorativ takrosett och fina stuckaturer. I rummet finns gott om plats för ett matbord, en stor soffgrupp och annat möblemang. Härifrån tar du dig ut på bostadens härliga balkong.

BALKONG
Den rymliga balkongen är belägen mot föreningens innergård och här finns gott om plats för utemöbler och växter.

SOVRUM
Lägenhetens luftiga sovrum har ljusa väggar, mörkbetsat ekgolv, stora garderober med skjutdörrar och gott om utrymme för kläder. Här finns plats för en stor dubbelsäng och annat möblemang som skrivbord eller förvaringsmöbler.

BADRUM
Det snygga badrummet är klätt i svart blank mosaik. Här finns ett handfat med kommod, en stor spegel, hyllplan i mosaik, en nisch i mosaik, dusch, wc, handdukstork och golvvärme.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Trevlig och välskött äkta bostadsrättsförening belägen i hörnet av Nordhemsgatan och Fjärde Långgatan. Byggnaderna uppfördes 1897 och har 1981 som värdeår. Brf Galjonen förvärvade fastigheten 2004. Föreningen har 43 bostadsrätter, en hyresrätt samt två lokaler som upplåts med hyresrätt.

HEMSIDA
www.brfgaljonen.se

FASTIGHETEN
Göteborg Masthugget 2:2. Föreningen förvärvade fastigheten 2004.

FÖRVALTNING
Föreningen förvaltas av SBC.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har två fina gemensamma innergårdar med utemöbler och sandlåda. I föreningens finns även cykelställ, cykelförråd samt välutrustad tvättstuga.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering. Det finns även flera alternativ för att hyra p-plats i närliggande kvarter.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, 1 113 kr för 2015. Upptagande av nya lån betalas av köparen, ca 445 kr för 2015.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

RENOVERINGAR
1984 Byttes stammar och elstigare.
2006 Spolades V/A-stammar i kök och badrum. Samma år målades yttertak och fönster.
2009-2010 Genomfördes grundbevarande åtgärder.
2011 Dränerades gårdarna, i samband med dräneringen rustades gårdarnas markskikt samt altaner upp.
2012 Genomfördes en asbestssanering av golv i trapphus 6A och nytt golv lades.
2013 Renoverades och målades fasaden.
2014 Genomfördes OVK och brandskyddskontroll. Samma år dränerades grunden vid 6B, en översyn av takplåt gjordes och nya maskiner installerades i tvättstugan på Nordhemsgatan 30.
2015 Genomfördes service av takfönster och fogar i plåttak samt åtgärder för att avleda fukt i källaren Fjärde Långgatan 6.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att genomföra renovering av föreningens hiss som är belägen på Fjärde Långgatan 6.

EKONOMI
Föreningen planerar men har ej beslutat om en årlig höjning av månadsavgiften om ca 3 % för att följa den allmänna prisutvecklingen. (2015-09-11)

Ovanstående information är baserad på uppgifter från Marie Jeanette Jakobsson i styrelsen, 2015-06-22 och 2015-09-11, samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.