Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Erik Dahlbergsgatan 31A, Vasastaden

Sekelskifteshem i pampiga kvarter

Rymlig bostad med fina detaljer som spegeldörrar, takstuckaturer och genomgående vitlutade plankgolv som behandlats med hårdvaxolja. I avgiften ingår hushållsel. Ett snyggt hem med innerstaden runt knuten.

Den här ljusa bostaden med tidstypisk interiör söker nya ägare. Här bor ni vackert och bekvämt i ett av Göteborgs stiligaste områden. En kort promenad bort ligger Avenyn och stadens utbud av allt ni behöver för att skapa det lilla extra i din vardag.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  71 kvm

 • Avgift

  3 904 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  71 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  2 av 3
 • Byggår

  1912-1914
 • Förråd

  Rymligt källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  40 (Brf) / 1102 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 904 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, El, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  1.04852%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • Försäkring

  2 119 kr/år
 • Totalt

  2 119 kr/år
 • Personer i hushåll

  4
 • Kommentar

  Baserad på säljarens information.

Energi

 • Energideklaration

  2008-11-10
 • Energiprestanda

  147 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Den rymliga hallen har vitmålade väggar, vitlutade plankgolv i original som behandlats med hårdvaxolja, vita serveringsskåp och plats för avhängning av ytterkläder.

KÖK
Lägenhetens ljusa kök har vitlutade plankgolv i original som behandlats med hårdvaxolja och köksinredning i vitt med gott om förvaring. Arbetsytorna är i trä och rostfritt och ovan dessa sitter vit mosaik och infällda spotlights. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, spis, ugn, fläkt, kyl i fullhöjd och en frys. Här finns gott om plats för ett stort matbord och stolar.

VARDAGSRUM
Två vackra spegeldörrar tar er från sovrummet in till bostadens vardagsrum. Det här rummet har vitlutade plankgolv i original som behandlats med hårdvaxolja, vitmålade väggar, ett fint burspråk med utsikt över Erik Dahlbergsgatan, takrosett och takstuckaturer. Här kan ni möblera med en stor soffgrupp och annat möblemang.

SOVRUM 1
Bostadens mindre sovrum har vitlutade plankgolv i original som behandlats med hårdvaxolja, vitmålade väggar och ett fönster mot innergården som ger ett härligt ljusinsläpp. Rummet, som idag nyttjas som barnrum, kan möbleras med säng eller annat möblemang.

SOVRUM 2
Det större sovrummet har fönster ut mot Erik Dahlbergsgatan, fyra garderober, vitlutade plankgolv i original som behandlats med hårdvaxolja, vitmålade väggar, takstuckaturer och takrosett. Här finns plats för en dubbelsäng och möbler.

BADRUM
Det fräscha badrummet har vita kakelväggar, grönt kakel vid badkaret och mörkt klinkergolv. Här finns en kombinerad tvättmaskin och torktumlare, badkar med dusch, spegelskåp, spotlights över spegelskåpen, wc och handfat.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB:s Brf Pilträdet är en äkta bostadsrättsförening med 116 bostadsrätter och två lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1982.

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 22:22 (Norra fastigheten) och Vasastaden 22:23 (Södra fastigheten). Fastigheterna byggdes 1912-1914. Föreningen köpte fastigheten 1978.

FÖRVALTNING
Föreningen förvaltas av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelrum och tvättstuga.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Com Hem. Basutbud för kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, 1 108 kr för 2016. Upptagande av nya lån betalas av köparen, ca 443 kr för 2016.

RENOVERINGAR
Under 80-talet byttes V/A-stammarna i kök och badrum. Samma period byttes även el till 3-fasel för uttagen till elektroniska maskiner i kök och badrum.
2003 Dränerades gården på norra fastigheten, i samband med renoveringen anlades nya brunnar.
2005 Gjordes tolv balkonger i ordning på norra fastigheten.
2007 Spolades stammarna.
2012 Renoverades fasaden och gården.
2014 Genomfördes OVK på båda fastigheterna. Samma år besiktigades samtliga tak och en del av taket har renoverats med nytt plåttak.
2014-2015 Har byggnationer av 11 vindslägenheter färdigställts.
2015 Genomfördes relining av V/A-stammarna i samtliga lägenheter.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen byter successivt ut plåttaken i samband med ombyggnationerna av vindarna. Föreningen har påbörjat renovering av trapphusen på Kapellplatsen 1. Föreningen planerar att renovera samtliga trapphus under kommande åren.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från Nils Årenberg i styrelsen, 2016-02-22, samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.