Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Hedåsgatan 5B, Lorensberg

Sekelskifteshem i stiliga kvarter

Vackra spegeldörrar, dekorativa fotlister, balkong, öppen spis och stans bästa läge. Här bor ni lugnt och mysigt i en pampig stadsdel några minuter från Avenyn.

Den här hemtrevliga lägenheten med tidsenliga inslag i inredningen har högt i tak, fina plankgolv, flera platsbyggda garderober och skåp samt balkong mot innergården. Värdesätter ni stadens puls och närhet till alla tänkbara bekvämligheter är detta ett hem för er.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2.5 rum och kök

 • Boarea

  70 kvm

 • Avgift

  1 974 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 5

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2.5 rum och kök
 • Boarea

  70 kvm
  Baserad på Uppmätning SS 21054:2009.
 • Våning

  4 av 5
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1913
 • Förråd

  Två vindsförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  014 (Brf) / 1401 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  1 974 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  4.29%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 070 kr/år
 • Försäkring

  1 687 kr/år
 • Totalt

  3 757 kr/år

Energi

 • Energideklaration

  2009-02-26
 • Energiprestanda

  141 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Bostadens första rum har ljust klinkergolv, vitmålade väggar, vackra spegeldörrar och högt i tak.

VARDAGSRUM
Hemmets vardagsrum har plankgolv, generösa fotlister, ljusrandig tapet, fint tak och en braskamin. Här finns två stora fönster mot innergården och gott om plats för både soffgrupp och matbord.

KÖK
Det mysiga köket har plankgolv, vitmålade väggar, en dekorativ framtagen tegelvägg och många skåp med gott om plats för förvaring. Köket är utrustat med kyl, frys, kolfilterfläkt, mikrovågsugn, inbyggd diskmaskin, varmluftsugn och induktionshäll. Arbetsbänken är i oljad ek och över arbetsytorna sitter ljus mosaik.

SOVRUM
Lägenhetens sovrum har plankgolv, rejäla dekorativa fotlister, fint tak och fyra inbyggda garderober med överskåp. Rummet har utgång till bostadens balkong. Från sovrummet nås även bostadens mindre rum.

HALVRUM
Från sovrummet når ni detta mindre halvrum, som även nås från hallen. Rummet har vitmålade väggar och matta på golvet. Rummet kan användas som arbetrum, walk in closet, gästrum eller barnkammare.

BADRUM
Bostadens badrum har ljust klinkergolv, vitmålade väggar och helkaklat duschutrymme. Här finns tvättmaskin, handfat med kommod, spegel, dusch, handdukstork och skåp för förvaring.

TOALETT
Utöver badrummet finns en separat toalett med platsmatta och vitmålade väggar.

BALKONG
Från sovrummet tar ni er ut på balkongen som är belägen mot innergården. I trapphuset finns dessutom en gemensam balkong en våning upp.

ÖVRIGT
Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rum och kök.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Ametisten 5 är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 1980. I föreningen finns 15 bostadsrätter och två lokaler med hyresrätt.

FASTIGHETEN
Göteborg Heden 26:5. Fastigheten byggdes 1913. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Förenings ekonomiska förvaltning sköts av Revisorsringen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns ett cykelförråd.

PARKERING
Föreningen har 7 st parkeringsplatser. En plats kostar cirka 500 kr i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV och internet via Com Hem.

RENOVERINGAR
På 90-talet renoverades fasaden mot innergården då plåtfasad sattes upp.
2003 Renoverades en av fasaderna.
2013 Genomfördes relining av stammarna.
2014 Installerades säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter. Samma år genomfördes underhåll på ventilationer och rökkanaler.
2015 renoverades hissen då bland annat motorn byttes ut.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att se över balkongdörrarna under hösten 2015. Föreningen planerar att renovera gårdstrapphuset sommaren 2016. 2020 planerar föreningen att se över taket.

PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Upptagande av nya lån betalas av köparen, ca 445 kr för 2015. 

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

EKONOMI
Föreningen planerar att höja avgiften med 1,19% vid årsskiftet 2015/2016.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från Gunnar Arveståhl i styrelsen, 2015-09-18, samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.