Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Lasarettsgatan 6, Kungshöjd

Perfekt planerat hem med toppläge

Ytsmart och rymlig bostad med luftiga ytor och högt tak med dekorativa takbjälkar. I föreningen finns en underbar gemensam takterrass som har utsikt över hamninloppet. Låter det som ditt nya hem?

I centrala Kungshöjd bor du avskilt och lugnt, mitt i centrala Göteborg. Området expanderar och här öppnar ständigt nya restauranger. På en minut befinner du dig i stadskärnan. Här har du tillgång till alla tänkbara bekvämligheter som sätter guldkant på din vardag.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  47 kvm

 • Avgift

  2 537 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 8

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  47 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Lägenheten är registrerad som 1 rum och kök enligt föreningens lägenhetsförteckning.
 • Våning

  2 av 8
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1912
 • Förråd

  Förråd finns på samma våningsplan som bostaden
 • TV/Bredband

  Com hem och Telia
 • Lägenhetsnummer

  207 (Brf) / 0907 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  2 537 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.94679%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 300 kr/år
 • Försäkring

  2 500 kr/år
 • Totalt

  4 800 kr/år
 • Personer i hushåll

  1

Energi

 • Energideklaration

  2009-09-29
 • Energiprestanda

  118 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Praktisk hall med grått klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning av ytterkläder.

SOVRUM
Från hallen nås bostadens sovrum med mörkt laminatgolv och vitmålade väggar. Här finns ett runt fönster som vetter ut mot vardagsrummet och plats för en mindre dubbelsäng.

VARDAGSRUM
Det stora vardagsrummet, som ligger i öppen planlösning med köket, har slipad och oljad ekparkett samt väggar målade i vitt. Rummet har högt tak med dekorativa takbjälkar, härlig rymd, fint ljusinsläpp och breda fönster som med fördel kan användas som sittyta. Här finns gott om plats för både matsalsbord, soffgrupp och andra möbler.

KÖK
Den fräscha köksdelen har grått klinkergolv, vitmålade väggar och köksinredning i vitt. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, spis, ugn och en ny fläkt. Bänkskivan är i mörk laminat med grått kakel ovanför.

BADRUM
Lägenhetens badrum har ljust klinkergolv med golvvärme och ljusa kaklade väggar. Här finns dusch, wc, handfat, spegel med skåp och handdukstork. Badrummet är förberett för tvättmaskin.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Kungen 6 bildades 2006 och består av ett 5-våningshus med inredd vind och 2 sluttningsvåningar, sammanlagt 8 våningar. På våning 6 finns en gemensam takterrass om ca 150 kvm med utsikt över Göteborgs hamninlopp. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening med 82 bostadsrätter, 6 hyresrätter och 5 lokaler med hyresrätt.

FÖRENINGENS HEMSIDA
www.kungen6.se

FASTIGHETEN
Göteborg Inom Vallgraven 45:2. Fastigeheten är uppförd 1912, en omfattande ombyggnad skedde 1996-1998. Föreningen förvärvade fastigheten 2008.

FÖRVALTNING
Föreningen förvaltas av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en stor takterrass, cykelförvaring i källaren och styrelserum.

PARKERING
I fastigheten finns 21 garageplatser och 2 parkeringsplatser utomhus. Parkeringsplatserna kostar 1300 kr i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2015-09-15). För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem, grundutbud av analoga kanaler ingår i avgiften. I flertalet lägenheter finns det bredbandsuttag från Telia. Via detta uttag kan du köpa Telias tjänst FiberLan.

ÖVERLÅTELSE OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, 1113 kr för 2015. Pantsättningsavgiften betalas av pantsättaren, 445 kr för 2015.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF Skadeförsäkring.

GJORDA RENOVERINGAR
2013/2014 Installerades nytt låssystem, avloppsrör delrenovades, del av fasaden på Ingenjörsgatan renoverades, takterrassen fräschades upp, trapphus och korridorer målades om och en garantibesiktning genomfördes för delar av taket.
2015 Byttes takfläktarna.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagsläget pågår renovering av fasaden på Ingenjörsgatan, fasaden kommer att renoveras i etapper. Föreningen har inventerat takfönstren och kommer att byta de fönster som behövs under 2015/2016.

EKONOMI
Inga beslutade eller planerade avgiftsförändringar. Avgiften sänktes med 5%, 2015-01-01.

ÖVRIGT
Föreningen har några extra gallerförråd till uthyrning. Priset ligger mellan 300 och 350 kr per månad. I dagsläget finns inga lediga förråd (2015-09-15). Föreningen har fortfarande 6 st hyresrättslägenheter i fastigheten. Dessa kommer föreningen erbjuda hyresgästerna att köpa.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från Sven-Ingemar Edmark 2015-09-15, föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Kungshöjd

MYSIGT MYLLER INOM VALLGRAVEN
I gemytliga Kungshöjd bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. I hemtrevliga Kungshöjd bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. En minut bort finns de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan och i närområdet ligger även Kungstorget och med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I Kungshöjd har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg.

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn från Kungshöjd är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Grönsakstorget samt Stenpiren. Från Stenpiren kan du hoppa på Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus.

PÅ GÅNG I OMRÅDET
Området kring Kungshöjd är under en spännande uppbyggnad med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten.

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.