Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Mintensgatan 5 A, Lunden

Välplanerad bostad i familjära Lunden

Det här mysiga hemmet har balkong med kvällssol och kan med fördel byggas om till en trea. Söker du en trevlig bostad i ett lugnt område nära både staden och naturen? Då kan det här vara någonting för dig.

Fräscht kök och badrum, stora ytor att möblera på och fint ljusinsläpp. Här bor du bekvämt och lugnt i ett härligt bostadsområde som bjuder in till aktivitet och som har stadspulsen på kort avstånd. I närheten finns dessutom butiker och all tänkbar service som behövs i vardagen.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  70 kvm

 • Avgift

  3 413 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  70 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  1 av 6
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1945
 • Förråd

  Källarförråd och vindsförråd
 • TV/Bredband

  Telia
 • Lägenhetsnummer

  5 (Brf) / 1002 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 413 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten. En obligatorisk avgift om 245 kr tillkommer gällande Digital-TV, fiberbredband samt IP-telefoni (ej samtalskostnad).
 • Andel i föreningen

  2.47989%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 485 kr/år
 • Försäkring

  1 827 kr/år
 • Totalt

  4 312 kr/år
 • Personer i hushåll

  2

Energi

 • Energideklaration

  2009-10-05
 • Energiprestanda

  138 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hemmets första rum har mönstrad ljus tapet, ekparkett och goda avhängningsmöjligheter. Här finns dessutom en ingång till en stor klädkammare där du får plats med kläder, städtillbehör och annan förvaring.

GÄSTTOALETT
Bostadens gästtoalett har vita kaklade väggar med en svart bård, ljust klinkergolv, spegelskåp, handfat och wc.

KÖK
Det här rummet som renoverades 2013 har grått golv, ljus blommig tapet, mörkgrå arbetsbänk i laminat, vita skåpsluckor med förvaring upp till taket och spotlights under överskåpen. Köket är utrustat med ugn, spis med induktionshäll, fläkt, kyl och frys i rostfritt samt en diskmaskin. Här finns plats för ett mindre matbord och stolar.

VARDAGSRUM
Hemmets generösa vardagsrum har vitmålade väggar, ekparkett och ett stort fönster som ger rummet rymd och ljus. Här finns gott om plats för en stor soffgrupp, matsalsbord och annat möblemang. Från vardagsrummet tar ni er ut på lägenhetens härliga balkong.

BALKONG
Från vardagsrummet tar ni er ut till bostadens möblerbara balkong med kvällssol. 

SOVRUM
I det här rummet, som har ekparkett, vitmålade väggar och en blommig fondvägg, finns plats för dubbelsäng och gott om annat möblemang. I rummet finns två garderober och ett fönster som ger ett fint ljusinsläpp.

BADRUM
Hemmets snygga badrum har grått klinkergolv och kaklade väggar i vitt med en svart fondvägg. Här finns wc, duschväggar i glas, dusch med stor taksil, handdukstork, handfat med kommod, förvaring under handfatet, spegelskåp och spotlights i taket. Härifrån kan du ta dig in till lägenhetens andra rymliga klädkammare.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Minten är en äkta förening med 43 st bostadsrätter samt en lokal som upplåts med hyresrätt.

FASTIGHETEN
Göteborg Gårda 67:28, fastigheten byggdes 1945. Föreningen köpte marken 1942.

FÖRVALTNING
SBC sköter den ekonomiska och den tekniska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelförråd, tvättstuga samt en uteplats.

PARKERING
Föreningen har 5 st parkeringsplatser. Dessa platser lottas ut till medlemmarna en gång och året. Kostnad för en plats är 600 kr/månaden. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

TV/BREDBAND
Digital-TV och fiberbredband via Telia. Digital-TV, fiberbredand och IP-telefoni (ej samtalskostnad) ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, 1 113 kr för 2015. Upptagande av nya lån betalas av köparen, ca 445 kr för 2015.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Allians.

GJORDA RENOVERINGAR
1986 Lades taket om.
1987 Byttes V/A- och elstammar. Samma år putsades fasaden, nya balkonger byggdes, taket lades om, samtliga fönster byttes och nytt hissmaskinrum byggdes.
2006 Installerades en ny värmepump.
2010 Genomfördes underhåll av taket, portlåsen byttes ut och FTX-maskin köptes in.
2012 Genomfördes vattenbesparingsåtgärder och balansering av värmesystem.
2013 Renoverades tvättstugan.
2014 Genomfördes OVK. Samma år målades trappuppgångarna.
2015 Genomfördes förbättringsåtgärder på ventilationen. Samma år gjordes markunderhållning på framsidan och termostatventiler byttes.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan de följer.

EKONOMI
Stabil förening med god ekonomi.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från Maria Larsson i styrelsen (2015-08-26) samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.