Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Övre Majorsgatan 8, Linnéstaden

Charmigt hem i pampiga kvarter

Ljus bostad med vackra sekelskiftesdetaljer och stor potential. En bostad för er som vill bo på en lugn adress mitt i stan med stadens puls runt knuten. Avgiftssänkning 20 % från och med 2016-07-01.

Här bor ni i en välskött förening i mysiga Linnéstaden med restauranger, kaféer och bekvämligheter runt hörnet. Lägenhetens kakelugn är en vacker detalj i vardagsrummet som går att göra i ordning för extra mysfaktor. Bostaden har utsikt mot vackra Nordhemsgatan som är en av stadens med eftertraktade gator. En kort promenad bort har ni dessutom centrum, charmiga Haga och populära Slottskogen.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  82 kvm

 • Avgift

  4 223 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 5

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  82 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som två rum och kök.
 • Våning

  1 av 5
 • Byggår

  1929
  Fastighetens värdeår är 1970
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  17 (Brf) / 1002 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 223 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  4.12%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 214 kr/år
 • Försäkring

  2 573 kr/år
 • Totalt

  6 787 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter

Energi

 • Energideklaration

  2009-09-21
 • Energiprestanda

  112 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
En avlång hall välkomnar er med vitmålade väggar och ekparkett, ett golv som är genomgående i hela bostaden.

KLÄDKAMMARE
I anslutning till hallen finns en rejäl klädkammaren med gott om plats för avhängning och förvaring.

KÖK
Köket har målade luckor i en grå ton, vitmålade väggar och arbetsbänkar i trä. Här finns ett fint fönster med djup fönsterbänk med utsikt mot innergården där det bland annat byggs en ny solterrass. Köket är utrustat med kyl, frys, spis och fläkt.

SOVRUM 1
Ett större sovrum har avdelats med en vägg och skapat två avlånga sovrum. Det första sovrummet har vitmålade väggar och fönster ut mot Nordhemsgatan. Här finns plats för dubbelsäng och annat möblemang.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet ligger i fil med det första. Väggarna är målade i vitt och även detta sovrum har fönster ut mot Nordhemsgatan. Här kan ni möblera med enkelsäng och annat möblemang.

VARDAGSRUM
Två stiliga pardörrar tar er från ena sovrummen in till det rymliga vardagsrummet med gavelläge mot Nordhemsgatan och Övre Majorsgatan. Rummet har tidstypiska detaljer som stuckaturer i taket, en vacker takrostett samt en grön kakelugn med mörk granitskiva framför. Rummet har vitmålade väggar och gott om plats för en soffgrupp och andra möbler.

BADRUM
Badrummet har vitmålade kakelväggar, våtrumsmatta i blå nyans, badkar, handfat, spegel och wc.

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Saltbacken är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 32 bostadsrätter samt 6 lägenheter med hyresrätt. Föreningen bildades 2002.

FASTIGHETEN
Göteborg Olivedal 7:4. Fastigheten bebyggdes 1929. Föreningen köpte fastigheten 2011. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Fastighetspartner.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kanaler ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, 1 108 kr för 2016. Upptagande av nya lån betalas av köparen, ca 443 kr för 2016.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Gjensidige.

GJORDA RENOVERINGAR
Under 80-talet byttes V/A-stammarna.
2009/2010 Renoverades tak och fasad.
2014-2015 Byggdes balkonger.
2015 Dränerades fastigheten, i samband med dräneringen gjordes gården i ordning. Samma år har en lokal byggts om till en bostadsrätt och sålts.
2016 Har två lokaler upplåtits till bostadsrätt och sålts.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att bygga 7 nya lägenheter på vindarna, byggnationen påbörjas i mars. Föreningen har även anlitat en trädgårdsarkitekt för att återskapa en vacker innergård. Föreningen planerar även att byta vissa portar i fastigehten under 2016.

EKONOMI
Föreningen kommer att sänka månadsavgiften med 20% från 2016-07-01.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från Johan Mollstedt i styrelsen (2016-02-24) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.