Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Vegagatan 56, Linnéstaden

Stilfull etta med Slottsskogen som närmsta granne

Totalrenoverad cityetta med tidstypiska detaljer som högt i tak, vackra fönster och takrosett. Stilfull bostad med låg avgift i stabil förening.

Här bor du på bästa cityläge i en vacker fastighet anno 1929. Bostaden har omsorgsfullt renoverats med moderna materialval i fin samklang med framtagna brädgolv och ytskikt i sober färgsättning. Köket är välutrustat med integrerad diskmaskin och är smakfullt inrett med bänkskiva i ljus marmor. Bostadens generösa takhöjd och höga fönster skapar en härlig rymd och här kan du med enkelhet möblera med soffa och matbord. En platsbyggd loftsäng med underliggande klädkammare utgör praktisk förvaring av kläder och andra tillhörigheter.
En trappa upp från bostaden nås en gemensam balkong med lugnt gårdsläge, perfekt att nyttja under varma sommardagar. Runt knuten ligger Linnégatans rika restaurangutbud, Slottsskogens vackra grönområden samt Linnéplatsen med kommunikationer till stadens alla hörn. Ett perfekt cityboende!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  23 kvm

 • Avgift

  1 200 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  23 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 6
 • Balkong

  Gemensam balkong
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1929
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  12 (Brf)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  1 200 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  2.31%
 • Andelstal avgift

  2.30%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 400 kr/år
 • Försäkring

  2 000 kr/år
 • Totalt

  4 400 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2012-12-08
 • Energiprestanda

  135 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av bostadens härliga atmosfär. Hallen har vitmålade brädgolv väggar målade i en trendriktig grå ton, något som även återfinns i allrummet. Här finns plats för avhängning. 

ALLRUM
Allrummets höga fönster förser rummet med ljus och den generösa takhöjden skapar en härlig rymd. Rummet smyckas av tidstypiska detaljer som en djup fönsternisch i sten, en diskret takrosett samt en inbyggd garderob i tidsenlig stil. Här har den väl tilltagna takhöjden tillvaratagits med en platsbyggd loftsäng med underliggande walk in closet som är inredd med ett praktiskt förvaringssystem och infällda spotlights i taket. Allrummet har ett insynsskyddat läge och kan möbleras med både soffa och mindre matbord. 

KÖK
Det stilfulla köket är smakfullt inrett med vit köksinredning och vacker bänkskiva i ljus marmor. Ovan arbetsytorna sitter ett kvadratformat kakel upp till tak som skapar en trevlig bistrokänsla. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spishäll, fläktkåpa, ugn samt integrerad diskmaskin. 

BADRUM
I anslutning till hallen ligger badrummet som är inrett med ett snyggt golv i svart mosaik samt helkaklade väggar i vitt. Här finns en vägghängd toalett, handfat, spegel, dusch med glasdörrar samt ett platsbyggt skåp. Badrummet är även utrustat med behaglig golvvärme.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Oliven Vega är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 18 bostadsrätter, 4 hyresrätter samt en lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 2007.

HEMSIDA
www.brfolivenvega.com

FASTIGHETEN
Göteborg Olivedal 9:9. Fastigheten byggdes 1929. Föreningen förvärvade fastigheten 2015. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en gemensam tvättstuga samt cykel- och barnvagnsförråd. Föreningen har även en mysig innergård med flera utemöbler och grillmöjligheter.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Söderberg & Partner.

GJORDA RENOVERINGAR
År 1992-1993 Byttes stammarna, i samband med stambytet renoverades samtliga badrum.
År 1998-1999 Byttes fönster.
2005-2006 Renoverades fasaden mot innergården.
2006 Installerades nya säkerhetsdörrar.
2010-2011 Inreddes vinden med två vindslägenheter i etage. Samma år flyttades tvättstugan från vinden till källaren och hissen drogs upp till vinden.
2016 Byggdes balkonger.
2017 Målades taket och plåtarbeten utfördes.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att dränera fastigheten mot innergården, inga beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-04-22).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-04-22) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.