Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Tegnérsgatan 9A, Lorensberg

Vackert hem i pampig stadsdel

Charmig lägenhet i ståtlig fastighet anno 1926. Möjlig 3:a med detaljer som takrosetter, höga fotlister, spröjsade fönster, öppen spis och fiskbensparkett.

I hjärtat av Lorensberg ligger den här generösa 2,5:an med perfekt planlösning och underbara inredningsdetaljer. Vardagsrummet har ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt en öppen spis som utgör en vacker detalj i rummet (ej fungerande). Hemmets kök har gott om förvaringsutrymmen och arbetsytor och här finns ett bevarat kallskafferi. Ett stenkast bort finns innerstaden med restauranger, shopping, bekvämligheter och kultur. Härifrån har ni aldrig långt till underhållande upplevelser. Söker ni ett hem mitt i staden? Då kan det här vara er drömbostad.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2.5 rum och kök

 • Boarea

  74 kvm

 • Avgift

  4 275 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2.5 rum och kök
 • Boarea

  74 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 3 rum och kök.
 • Våning

  2 av 5
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1924-1926
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  9105 (Brf) / 1202 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 275 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten och Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  2.41155%
 • Andelstal avgift

  2.41155%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 400 kr/år
 • Försäkring

  2 676 kr/år
 • Totalt

  6 076 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-04-07
 • Energiprestanda

  136 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hemmets första rum välkomnar er med parkettgolv i valnöt, vitmålade väggar, belysning med dimmer, dekorativa inslag som höga fotlister och takrosett samt en inbyggd separat avhängningsplats. I anslutning till hallen finns dessutom en möblerbar passage som kan användas som en arbetshörna eller ett extra förvaringsutrymme.

KÖK
Det moderna köket har parkettgolv i valnöt och vitmålade väggar. Köket har vit köksinredning med spotlights under överskåpen, vit bänkskiva i laminat och läcker grön mosaik på väggen ovan arbetsytorna. Rummet är utrustat med kombinerad kyl och frys i rostfritt, spis med induktionshäll, varmluftsugn, fläkt i rostfritt samt en integrerad diskmaskin. I rummet finns två spröjsade dubbelfönster med djupa fönsternischer och ett kallskafferi i original. Intill fönstren finns plats för en matplats för upp till sex personer. Här finns möjlighet att dela av köket för ett mindre sovrum. 

VARDAGSRUM
Det generösa vardagsrummet har fiskbensparkett i original och vitmålade väggar. Rummet har spröjsade fönster med djupa fönsternischer i två väderstreck. Från ett av fönstren kan du glimta Scandinavium. Rummet har vackra detaljer som höga fotlister, takrosett och en öppen spis, ej fungerande. Här kan ni möblera med en soffgrupp, matplats och annat möblemang.

SOVRUM
Bostadens stora sovrum har valnötsparkett, vitmålade väggar och ett spröjsat dubbelfönster med djup fönsternisch. Även det här rummet har dekorativa inslag som höga fotlister och takrosett. Rummet kan möbleras med både dubbelsäng, skrivbord och annat möblemang. För klädförvaring finns en vit skjutdörrsgarderob.

BADRUM
Hemmets fräscha och stilrena badrum har svart klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i en ljusgrå nyans. Rummet är utrustat med dusch med svängbar glasdörr och stor taksil, wc, handfat med vit kommod, spegel med spotlights och handdukstork. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Kompassrosen är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 44 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 3 lokaler med bostadsrätt. Föreningen har adresserna Tegnérsgatan 9-11. Föreningen bildades 1999. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Granaten. Föreningens andel är 38,05 %. Samfälligheten förvaltar tvättstuga och sophantering.

HEMSIDA
http://brfkompassrosen.bostadsratterna.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Heden 30:2 och 30:3. Fastigheterna bebyggdes 1924-1926. Föreningen förvärvade fastigheten 2001. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen ingår i en samfällighet där soprum och tvättstuga används gemensamt. I föreningen finns även en trevlig innergård med sittgrupper samt ett cykelförråd.

PARKERING
Föreningen förfogar över 9 parkeringsplatser som ligger utmed gatan. En parkeringsplats kostar cirka 1100 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2016-10-17). För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1108 kr för 2016. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 443 kr för 2016.

FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1984-1985 Utfördes ett rörstambyte samt elstambyte.
1998 Lades nytt tak.
2001 Byggdes ny tvättstuga.
2002 Utfördes ompålning under delar av Tegnérsgatan 11A samt bor-injektion på resten av huset. Samma år byttes avloppsrör och stuprör. Under året asfalterades även Tegnérsgatan 11.
2004 Reparerades dagvattenledningar på Tegnérsgatan 11.
2005 Installerades nytt portlåssystem och snöskydd monterades. Samma år reparerades taket.
2006 Genomfördes en ombyggnad och justering av värmesystemet. Under samma år sanerades asbets runt rör i källaren.
2007 Återställdes trapphusbalkonger och gårdsbalkonger helrenoverades. Under samma år reparerades taket.
2008 Murades fasaden mot Tegnérsgatan om, balkonger mot gatan helrenoverades och trapphusen återställdes i närmare ursprungligt skick. Samma år renoverades originalfönster och lägenhetsdörrar målades.
2009 Utfördes slipning och bättringsmålning av trapphusen och ytterporten på Tegnérsgatan 9 byttes ut. Samma år energideklarerades fastigheten och brandmuren ompålades.
2010 Reparerades och målades portar och portgenomgångar.
2011 Målades trapphus, reparerades fönster och hissar.
2012 Renoverades fasader och balkonger och trapphusen målades om.
2013-2014 Grundförstärktes fastigheterna.
2014 Spolades och filmades avloppen, markbeläggningen sågs över och en branddörr monterades. Under samma år målades entréer, portar och trapphus. I samband med renoveringen byttes entréport och källarport på Tegnérsgatan 9. Under året återställdes även gårdar, källarlokaler och källförråd.
2015 Såldes en hyresrätt. Under året genomfördes även sprickreparationer av fastighetens fasad.
2016 Genomfördes en OVK av ventilationen, taket målades, takfläktar byttes och nya maskiner installerades i tvättstugan. Under året har föreningen även tagit fram en ny underhållsplan.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att renovera fasaden på sikt, inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2016-10-17).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2016-10-17) samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.