Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Lundgrens trappor 4, Lorensberg

Stilfullt hem med toppläge

Möjlighet att omvandla till en tvåa, renoverat kök och badrum, vackra detaljer som öppen spis (ej fungerande), takrosett, fiskbensparkett och högt i tak. Stabil förening med låg avgift, gemensam balkong finns i trapphuset. Ett charmigt hem med staden runt knuten.

I den här gedigna tegelfastigheten byggd 1929 bor du på en lugn adress i ett stiligt kvarter. Trots närheten till den levande staden är hemmet tyst och ombonat av tjocka väggar som stänger ute ljudet. Hemmet har fina detaljer som framtaget brädgolv, läckert mönstrat kakel i hallen, öppen spis (ej fungerande), höga fotlister och stuckaturer, interiör som gör det enkelt att inreda med stil och känsla. På Lundgrens Trappor bor ni med bland annat Avenyn, Korsvägen, Näckrosdammen och evenemangsstråket kring Skånegatan runt hörnet. I kvarteren finns matbutiker, restauranger och daglig service som underlättar för er i vardagen.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1.5 rum och kök

 • Boarea

  51 kvm

 • Avgift

  2 256 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1.5 rum och kök
 • Boarea

  51 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rum och kök.
 • Våning

  2 av 5
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1929
 • Förråd

  Vindsförråd samt mindre källarförråd
 • TV/Bredband

  ComHem
 • Lägenhetsnummer

  15 (Brf) / 1103 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 256 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  2.37628%
 • Andelstal avgift

  2.37628%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 347 kr/år
 • Försäkring

  1 000 kr/år
 • Totalt

  5 347 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter

Energi

 • Energideklaration

  2009-10-22
 • Energiprestanda

  118 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Planritning

Alternativ Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Den trevliga hallen har vitmålade väggar och ljust mönstrat klinkergolv i dekorativ marockansk stil. Mellan hallen och köket finns ett litet utrymme med garderob där det är framdraget för tvättmaskin. Rummet inger en härlig första känsla och välkomnar er in till hemmets resterande rum.

KÖK
Bostadens mysiga kök har charmigt framtaget brädgolv, vitmålade väggar, vit köksinredning, vitt kakel ovanför arbetsytorna och bänkskiva i ek. Rummet har ett dubbelfönster som ger rymd och ljus. Köket är utrustat med rostfri kyl och frys, spis med häll, varmluftsugn, fläkt och integrerad diskmaskin. Här ryms en större matplats för upp till sex personer.

ALLRUM
I öppen planlösning ligger hemmets sovdel och vardagsrum. Det här utrymmet har vacker fiskbensparkett, vitmålade väggar och ett dubbelfönster. Rummet har fina detaljer som höga fotlister, stuckaturer, takrosett och en dekorativ öppen spis (ej fungerande). I allrummet finns plats för dubbelsäng, soffgrupp, tv-möbel samt övrigt möblemang.

BADRUM
Det fräscha badrummet har grått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Rummet är utrustat med badkar, wc, handfat med vit kommod samt spegel. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Skokloster Sjutton är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 35 bostadsrätter samt 2 lokaler med bostadsrätt. Föreningen har adresserna Lundgrensgatan 2 samt Lundgrens trappor 4. Föreningen förvärvade fastigheten 1987.

HEMSIDA
https://www.svenskbrf.se/skoklostersjutton

FASTIGHETEN
Göteborg Lorensberg 33:26. Fastigheten bebyggdes 1929. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en trivsam, stenbelagd innergård. Här finns utemöbler och grillmöjligheter. I föreningen finns även en tvättstuga samt en gemensamhetslokal som används vid styrelsemöten och städdagar.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel- TV och bredband via ComHem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1108 kr för 2016. Upptagande av ny lån betalas av köparen, cirka 443 kr för 2016.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1995 Utfördes omläggning av tak, fasaden putsades och hissar renoverades. Samma år byttes el-stigare i lägenheten.
1995-2005 Byttes samtliga V/A- stammar i kök. V/A- stammarna i föreningens badrum renoveras löpande.
2001 Målades fönster om.
2003 Renoverades balkongerna.
2005 Byttes samtliga lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.
2005-2006 Målades trappuppgångarna om.
2009 Renoverades gården. Samma år energideklarerades fastigheten och en OVK-besiktning av ventilationen genomfördes.
2010 Spolades samtliga V/A-stammar.
2011 Fogades skorsternarna och snörasskydd monterades på taket. Samma år lades marmorgolv vid postboxarna vid Lundgrens trappor 4 och spotlights installerades i entrén på Lundgrensgatan. Under året har föreningen även genomfört säkerhetsåtgärder såsom montering av brytskydd, ökad belysning och borttagning av portkod.
2011-2015 Totalrenoverades befintliga fönster.
2012 Installerades nytt porttelefonsystem samt portkodssytem. Under samma år renoverades hissarna.
2013 Byggdes balkonger i de lägenheter med fönster mot gården, uppgraderades fjärrvärmeanläggningen, renoverades vattenledningar samt gården.
2014 Lades taket om och monterades nya hängrännor, stuprör och snörasskydd. Under samma år byttes samtliga ventilationsgaller, omfogades tegelfasaden samt putsades och målades gårdsfasaden.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att renovera tvättstugan. Föreningen planerar även under 2018 ett stambyte alternativ en relining av V/A stammar i kök och badrum. Under 2021 finns dessutom planer på att lägga om värmeledningar. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från Märta Mollén i styrelsen (2016-02-17) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.