Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Bohusgatan 18, Heden

Ljust cityboende med stor balkong


Optimalt planerat hem med tyst gårdsläge och stor balkong. Social planlösning, härliga ljusinsläpp, fina ytskikt och renoverat badrum. Mycket stabil brf med grönskande innergård och faciliteter som övernattningsrum, bastu och motionsrum.

Ett oerhört ljust och väldisponerat hem i en välmående förening med tillgång till flera lyxiga gemensamhetsutrymmen. Bostaden har ett tyst läge mot den lummiga innergården och tack vare en yteffektiv planlösning känns kvadratmetrarna mycket luftiga. Kök och anslutande vardagsrum skapar en social livsstil och den stora balkongen är en ovärderlig tillgång under sommarhalvåret. Därtill erbjuds ett renoverat badrum, ett fridfullt sovrum samt härlig golvvärme i både badrum och hall. Här bor ni lugnt och centralt alldeles intill Lorensberg, Stampen och Gårda, endast ett stenkast från Avenyn!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  44.5 kvm

 • Avgift

  2 949 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Mäklare

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  44.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1987-1988
 • Förråd

  Förråd i nära anslutning till lägenheten
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt bredband via Com Hem
 • Församling

  Domkyrkoförs. i Göteborg
 • Lägenhetsnummer

  115 (Brf) / 1302 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 949 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV samt reparationsfond 65 kronor/månad. Ett obligatoriskt tillägg om 181 kronor avseende bredband tillkommer.
 • Andel i föreningen

  0.29300%
 • Andelstal avgift

  0.29%
 • Skattesats

  32.6%
 • Inre reparationsfond

  Saldo: 3 705 kr
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  5 100 kr/år
 • Försäkring

  2 952 kr/år
 • Totalt

  8 052 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2018-11-01
 • Energiprestanda

  98 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Planritning

Planritning

Alternativ planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Bostadens första rum har vitmålade väggar och ett mörkt klinkergolv med golvvärme. Här finns plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter i en garderob och ett städskåp.

KÖK
Det praktiska köket har vitmålade väggar och ett svart laminatgolv. Skåpsluckor i vitt matchas med en bänkskiva i grå laminat och ovan arbetsytorna sitter en dekorativ tapet bakom ett stänkskydd i glas från Bergman Wrang. Glaspanelen och bänskivorna sattes in 2014 och är en fin kontrast till det övriga ljusa köket. Utrustningen består av kombinerad kyl och frys, spishäll, varmluftsugn, fläkt och inbyggd mikrovågsugn. Hemmets kök och vardagsrum skiljs av via ett platsbyggt barbord, en perfekt samlingsplats som bjuder in till samtal med hemmets kock. 

VARDAGSRUM
Hemmets ljusa vardagsrum har en originalparkett i ek och vitmålade väggar med en smyckande väggdekor. Rummet kan möbleras med soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord. Två stora fönster står för fint ljusinsläpp och härifrån tar ni er ut på hemmets mysiga balkong.

BALKONG
Balkongen har ett rofyllt och soligt läge mot föreningens fina innergård. Här ryms ett bord med två stolar och dekoration. 

SOVRUM
I hemmets sovrum finns alla förutsättningar för en god natts sömn tack vare ett högt och lugnt läge mot föreningens fina innergård. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger en klassisk ekparkett. Här finns plats för dubbelsäng och utmärkt förvaring i en rymlig skjutdörrsgarderob med spegel.

BADRUM
Det fräscha badrummet renoverades 2010 och är modernt inrett i tidlös färgsättning. Väggarna är klädda i vitt kakel och på golvet ligger en grå klinker med härlig golvvärme. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegel med belysning, dusch med vägg i betongglas samt tvättmaskin. I taket sitter dimbara spotlights som ger ett härligt sken. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Beryllen i Göteborg är en äkta förening bestående av två bostadshus med totalt 240 bostadsrätter. Föreningen bildades 1979 och har adresserna Bohusgatan 6-26 och Västgötagatan 4.

HEMSIDA
http://brfberyllen.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Heden 39:15. Fastigheten uppfördes 1987-1988. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Revisorsringen Sverige AB. Den tekniska förvaltning sköts av HSB Göteborg.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en stor trivsam innergård med härliga umgängesytor och vackra planteringar som är skapade av en landskapsarkitekt. Gården är även utrustad med en grillplats med pergola och utemöbler. Här finns också en lekplats för de små som består av en sandlåda och ett par fjädergungor. För de som gillar spel och aktiviteter finns också ett schackbräde och en boulebana.

Som medlem i föreningen har man möjlighet att boka en lokal vid speciella tillställningar. Lokalen rymmer max 25 personer och kostar 350 kronor per tillfälle. Man kan också boka en gästlägenhet till en kostnad om 350 kronor per natt. Lägenheten har plats för fyra personer, den är ändamålsenligt planerad och rymmer pentry och vardagsrum i öppen planlösning med angränsande sovalkov. Badrummet är helkaklat med dusch.

Det finns dessutom en bastu med med tillgång till dusch och toalett i anslutning samt ett motionsrum som innehåller en blandning av konditions- och styrketräningsutrustning.

Brf Beryllen har både cykelställ på gården och låsta cykelrum i husens bottenplan

Varje lägenhet har tillhörande förråd. Utöver dessa finns även ett begränsat antal extraförråd som kan hyras av föreningens medlemmar. Dessa extraförråd är eftertraktade och det kan finnas kölista. Det finns olika stora förråd och kostnaden är 50 kr / m².

Det finns totalt 6 st tvättstugor fördelade i Brf Beryllens två hus.

I föreningen finns tre rum för avfall. Två rum är till för pappersåtervinning och ett rum är avsett för sorterade grovsopor. I trappuppgångarna finns soppnedkast för hushållsavfall.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar.

PARKERING
Föreningen förfogar över 111 garageplatser. En garageplats kostar cirka 700 kronor i månaden. Föreningen förfogar även över 10 fristående garage samt 4 stycken motorcykelplatser. Ett fristående garage kostar cirka 1000-1500 kronor i månaden beroende på storlek och en motorcykelplats kostar cirka 350 kronor i månaden. Fjärrkontroll till dörrar/portar kan kvitteras ut hos fastighetsskötaren mot deposition. I dagsläget är det kö till samtliga garageplatser (2019-07-04).

Adressen Bohusgatan 18 är berättigad till boendeparkering inom område "M".

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Com Hem. I avgiften ingår ett analogt grundutbud som kan tas emot av en ”gammaldags” TV och dels ett utbud som kräver en särskild box, kabel-TV Small. Ett obligatoriskt tillägg om 181 kronor i månaden för bredband tillkommer.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

GJORDA RENOVERINGAR
2003 Tillkom 6 nya bostadsrätter då en del av föreningens lokalyta byggdes om till lägenheter.
2005 Byggdes en kontorslokal på Bohusgatan 14 om till gemensamhetsytor omfattande styrelserum, föreningslokal samt gästlägenhet. Under samma period byggdes en tvättstuga om till fastighetsexpedition på Bohusgatan 8.
2005-2006 Byggdes två tvättstugor, fastighetsexpedition, styrelserum samt föreningslokal om till fyra lägenheter och en lokal omfattande butik byggdes om till lägenhet.
2014 Utfördes en takbesiktning samt en lagstadgad besiktning av brand-, lekplats, hissar samt garageportar. Under samma år gjordes en statusbesiktning av fastigheten samt genomfördes en ombyggnation av miljörummet. Dessutom utfördes en ombyggnation av samtliga stuprör för att underlätta rensning och spolning av dagvattenledningar och byttes samtliga brandsläckare samt torkaggregat i föreningens tvättstugor.
2015 Byttes samtliga hissar, byggdes en kontorslokal om till lägenhet samt moderniserades gårdsbelysningen. Under samma år byttes passagesystem och porttelefoner.
2016 Besiktigades taket och takrännor rensades. Under året genomfördes service och underhåll av bland annat automatiska dörröppnare och maskiner i tvättstugorna. Samma år genomfördes även en OVK av ventilationen, en ny lekplats på gården byggdes och kall- och varmvattenventiler byttes.
2017 Påbörjades tvättning och målning av tak och tvättstugor/torkrum renoverades.
2018 Byttes värmeväxlare av ventilationen samt lampor i samtliga trappuppgångar. Under samma år genomfördes en stamspolning av samtliga stammar i kök och badrum.
2019 Genomfördes en renovering av delar av fasaden runt Bohusgatan 26 samt renoverades balkongskärmar till lägenheter 1 trappa upp. Under samma år renoverades motionsrummet, utfördes ventilationsarbeten i föreningens tvättstugor samt installerades avgasare och ny expansionstank till värmeundercentralen.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar en ombyggnad av bastun, en OVK-besiktning samt byte av rökluckor i garaget till hösten under 2019. Föreningen planerar också att bygga en ny lekplats på innergården under 2020. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-07-04).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-07-04).

ÖVRIGT
En byggnation av cirka 275 bostadsrätter planeras att byggas på den gamla brandstationen på Bohusgatan. Huskropparna planeras bli 4 våningar, 8 våningar samt två torn på 12 respektive 16 våningar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-07-04) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Heden

HELA SVERIGES EVENEMANGSOMRÅDE
Ett stenkast från Avenyn, alldeles intill Lorensberg, Stampen och Gårda ligger det eleganta området kring Heden. Evenemangsstråket Sten Sturegatan skär igenom kvarteren och där hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad. Här ligger bland annat Scandinavium, Svenska Mässan, Ullevi och Biografen Bergakungen. Trots närheten till shopping, restauranger och härlig stadspuls är området lugnt, harmoniskt och avstressande. 

STADENS HJÄRTA
Bor du i området kring Heden har du nära till allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. I närområdet finns ett antal större matbutiker, Röhsska Muséet, Världskulturmuseet, Universeum och Liseberg samt innerstaden och Avenyn med sitt breda underhållningsutbud. Vill du njuta av grönska och natur finns Vasaparken, Trädgårdsföreningen och Näckrosdammen alldeles intill. Kvarter kring Heden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med flera bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.  

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende vid Heden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du kollektivtrafiken finns ett flertal hållplatser för buss och spårvagn som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.