Såld

Vetekornsgatan 35, Bifrost

Totalrenoverat hem med påkostade materialval och stilren finish


Helrenoverat hem 2016 med stilfull interiör. Genomgående planlösning med stora rum och separat tvättstuga. Solig balkong med rofyllt gårdsläge. Lugna och barnvänliga omgivningar.

Lägenheten som totalrenoverats av Martinez Totalentreprenad AB är i absolut toppskick och de sista finslipningarna gjordes för endast ett par dagar sedan. Hemmet är ljust och öppet med stora, lättmöblerade rum och har klassiska interiörval som gör det enkelt att inreda personligt. Köket har smakfullt renoverats med påkostade materialval från Kvik Bäckebol och här erbjuds kvalitativa vitvaror som förenklar i matlagningen. På den mysiga balkongen kan ni njuta av många soltimmar och i bostaden finns dessutom separat dusch och tvättstuga.

I barnvänliga Bifrost bor ni lugnt och bekvämt. I närheten ligger Mölndals Centrum med mataffärer, butiker och offentlig service och för er som gillar att ha nära till naturen finns Änggårdsbergen och Safjället som bjuder på vackra strövområden.

Översikt

Typ

Bostadsrätt

Rum

3 rum och kök

Boarea

82 kvm

Avgift

4 895 kr

Slutpris

Kontakta mäklaren

Bevaka

Denna bostad är såld

Kontakta mäklaren för mer information

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Lina Persson

Ansvarig Mäklare
0766 - 47 76 33

Ida Goding

Mäklare
0766 - 12 07 26

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  82 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  1 av 3
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Nej
 • Byggår

  1968
 • Förråd

  Till lägenheten hör ett förråd i markplan
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och Internet via ComHem samt fiber via Bredbandsbolaget
 • Församling

  Fässberg
 • Lägenhetsnummer

  9 (Brf) / 1101 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 895 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Skattesats

  31.74%

Driftskostnader

 • El

  6 000 kr/år
 • Försäkring

  1 860 kr/år
 • Totalt

  7 860 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Schablonberäknad. Kostnad avseende försäkring är baserad på kalkyl via if.se

Energi

 • Energideklaration

  2009-04-04
 • Energiprestanda

  127 kWh/m2 och år

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hallen välkomnar er med klassisk ekparkett och vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning och förvaring i en inbyggd garderob.

KÖK
Köket är stilrent renoverat med kvalitativ utrustning och påkostade materialval från Kvik Bäckebol. På golvet ligger ett klinker i grå nyans och väggarna är vitmålade som övriga rum i bostaden. Den vita skåpsinredningen är snyggt kombinerad med bänkskivor i grå laminat och här finns gott om förvaring och arbetsytor. Köket är utrustat med integrerad kyl och frys, spishäll, inbyggd varmlufts- och mikrovågsugn, fläkt samt diskmaskin. Ett stort fönster bidrar med ljusinsläpp och här ryms en matplats för fyra personer.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är väl tilltaget och bjuder in till social samvaro. De vita väggarna ihop med stora fönster skänker ljus och rymd till rummet. Här kan ni möblera med soffgrupp, tv-möbel samt matsalsbord.

SOVRUM 1
Bostadens första sovrum ligger mot den lugna innergården och har vitmålade väggar och klassisk ekparkett. Här finns gott om plats för dubbelsäng, sängbord och förvaringsmöbel. Härifrån når ni den trivsamma balkongen med många soltimmar.

BALKONG
Den mysiga balkongen vetter mot föreningens fina innergård och här kan ni njuta av solen större delen av dagen. Balkongen kan möbleras med ett bord med två stolar. 

SOVRUM 2
Bostadens andra sovrum passar utmärkt som barn- gäst- eller arbetsrum. Även detta rum har vitmålade väggar och klassisk ekparkett och här kan ni inreda med dubbelsäng alternativt enkelsäng, skrivbordshörna och övrigt möblemang. Här finner ni förvaring i två inbyggda garderober.

BADRUM
Badrummet är stilfullt renoverat med moderna materialval. På golvet ligger ett ljust klinker med behaglig golvvärme och väggarna är klädda i kakel i en beige nyans. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegel med belysning samt dusch med taksil och glasvägg. I taket sitter inbyggda spotlights.

TVÄTTSTUGA
I anslutning till köket finner ni en separat tvättstuga. På golvet ligger ett praktiskt klinker i grå nyans och väggarna är målade i vitt. Tvättstugan är utrustad med arbetsbänk, tvättho, skåpsförvaring samt tvättmaskin. Här finns ett fönster för vädring och ljusinsläpp. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Täckdiket 4 är en äkta bostadsrättsföreningen som utgörs av ett våningshus med totalt 143 lägenheter. Föreningen upplåter 105 lägenheter med bostadsrätt samt 38 lägenheter med hyresrätt. De finns även 2 hyresrättslokaler. Föreningen har adresserna Vetekornsgatan 3-37. Föreningen bildades 2007.

HEMSIDA
http://www.brf-td.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Täckdiket 4. Fastigheten byggdes 1968. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB Mölndal sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Stor och trevlig gård med nyrenoverad lekplats, gräsytor, utemöbler och grill.

I föreningen finns två tvättstugor med ingång från Vetekornsgatan 23 och 25. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum. I föreningen finns även samlingslokal, cykel- och barnvagnsrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Föreningen förfogar över 136 parkeringsplatser. En vanlig parkeringsplats kostar cirka 250 kronor i månaden och en parkeringsplats med el-stolpe kostar cirka 350 kronor i månaden. Föreningen förfogar även över 12 garageplatser för motorcykel och moped. En motorcykelplats kostar cirka 240 kronor i månaden och en mopedplats kostar cirka 160 kronor i månaden. I dagsläget finns det lediga parkeringsplatser. Det är dock kö till samtliga motorcykel samt mopedplatser.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via ComHem och fiber via Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1 108 kr för 2016. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 443 kr för 2016. Vid två eller fler uttagna panter utgår en viss rabatt på pantsättningsavgiften.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Innan 2007 Installerades säkerhetsdörrar.
2009 Utfördes en OVK-besiktning av ventilationen och fastigheten energideklarerades. Under samma år byttes armaturer i trappuppgångarna samt några maskiner i tvättstugorna.
2012 Gjordes en översyn av trapphus, portkodsdosor, entrédörrar samt pannrum. Under samma år utfördes vissa förbättringsarbeten av lekplatsen på gården och ett antal träd nedtogs.
2013-2014 Åtgärdades två lägenheter på grund av vissa fuktproblem i fastighetens bottenplatta.
2013-2015 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen och ett nytt styrsystem installerades för värme och ventilation. Detta för att minska driftskostnaderna.
2015 Utfördes en radonmätning med godkänt resultat. Samma år genomfördes en omfattande renovering av innergården och i samband med detta drogs nya dagvattenledningar, dränerades delar av fastigheten samt byttes samtliga avlopp i marken runt fastigheten.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen för diskussioner om att eventuellt bygga extra förråd i källarutrymmet.

Föreningen planerar även inom de närmsta åren att energieffektivisera fastigheten som b.la innefattar ett fasadbyte. I samband med energieffektiviseringen ser föreningen även över möjligheten att bygga större balkonger. Efter energieffektiviseringen kommer fastigheten att energideklareras på nytt. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har beslutat om en indexhöjning om 2-4% de kommande två åren.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2016-04-01) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Bifrost

NATURNÄRA SMÅSTAD INTILL GÖTEBORG
Mölndal är en naturskön mindre stad som ligger alldeles kant i kant med Göteborgs stadspuls. Närheten till storstaden, i kombination med alla bekvämligheter som hör småstaden till, gör Mölndal till ett område som ökar allt mer i popularitet. I Mölndal varierar bebyggelsen mellan villor och lägenheter av alla slag. Moderna bostadsområden samsas med äldre fina områden och landshövdingehus. Här finns sannerligen någonting för alla. Området utvecklas och byggs ständigt ut och snart kommer det bland annat finnas en fin ny galleria och ett nytt välutrustat stadsbibliotek i centrum, som redan idag har en mängd härliga butiker, restauranger och mataffärer.

BEKVÄMLIGHETER
I Mölndals kärna finns en blandning av små shoppar, större kedjor, servicebutiker, matställen och kultur. Ett litet minicentrum utanför Göteborg där du har tillgång till det mesta du behöver för att enkelt skapa en härlig vardagspuls. Mölndal är en grön stadsdel med många fina promenadstråk och utflyktsplatser. Vackra och välkända 1700-talsslottet Gunnebo Slott finns här och i området kring Slottet, som har serveringar och vackra trädgårdar, finns vackra naturområden att njuta av. I närheten ligger Kvarnbyn, en historisk plats med gamla fabrikslokaler som nu rymmer museum, matställen och konstverksamhet. Mölndalsfallen som ligger i Kvarnbyn är faktiskt ursprunget till Mölndals stad. Från medeltiden och framåt utnyttjades vattnets kraft här och senare blev området ett litet industrisamhälle. I Mölndal finns dessutom välkända Änggårdsbergen, Safjället som är rikt på fornminnen och Sandsjöbacka, där det känns det som att du är mitt ute i vildmarken. Kommunen har också ett tiotal fina badplatser på kort avstånd. För dig med Barn i skolåldern finns många skolor och förskolor att välja mellan.

KOMMUNIKATIONER
Från Mölndal tar du dig snabbt och enkelt in till Göteborg via buss, tåg eller spårvagn. Mölndals Bro i Mölndals Centrum är knutpunkten för kollektivtrafiken och härifrån tar det bara en kvart för dig in till Göteborgs citypuls. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande