Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

A R Lorents gata 65, Klippan

Unik etagevåning med balkong i soligt läge

Här bor ni högst upp i huset med otrolig takhöjd om cirka 7 meter. Ljus och luftig bostad med rymlig balkong, stort kök och öppen planlösning. Eventuell möjlighet att disponera som 5:a alternativt med ett andra badrum på övre plan.

Trivsam bostad i två plan med vackra ljusinsläpp och härlig rymd. Kök och vardagsrum har en social och öppen planlösning med utsikt mot det gamla sockerbruket. Från köket når ni balkongen som har plats för flera utemöbler, ett härligt utrymme att nyttja under årets varmare dagar. Etageplanet har ett generöst allrum med flera takfönster. Ett bekvämt boende med hiss ner till garaget.
I kulturreservatet Klippan bor ni med spännande arkitektur, hav och grönska runt hörnet. I närheten finns trevliga Majorna med många populära restauranger, butiker och bekvämligheter. Dessutom kan ni enkelt ta er över till Eriksberg och in till Operan på kort tid. Kommunikationerna in till city och ut till kusten är goda och området ligger nära både stad och natur.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  4 rum och kök

 • Boarea

  115 kvm

 • Avgift

  7 084 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 4

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  4 rum och kök
 • Boarea

  115 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  4 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  2007
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Com Hem. Fiberbredband är indraget till fastigheten och går att välja till.
 • Lägenhetsnummer

  A341 (Brf) / 1301 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  7 084 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  1.61669%
 • Andelstal avgift

  1.61669%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 440 kr/år
 • Försäkring

  2 400 kr/år
 • Totalt

  6 840 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2008-11-05
 • Energiprestanda

  105 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning nedre plan

Planritning

Planlösning övre plan

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

NEDRE PLAN

HALL
Ni välkomnas av bostadens hall med ekparkett och ljust tapetserade väggar. Hallen har plats för avhängning och här finns en garderob för klädförvaring.

VARDAGSRUM
Från hallen når ni bostadens ljusa och luftiga vardagsrum med fantastisk takhöjd. Rummet får mycket ljus från stora fönsterpartier samt flera takfönster. Rummet har ekparkett och vita väggar och här finns gott om plats för både soffa och matbord.

KÖK
Bostadens kök ligger i öppen planlösning med vardagsrummet. Köket har gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen och intill fönstren finns plats för ett matbord. Köket har ekparkett och vita väggar och är utrustat med kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, spishäll samt inbyggd ugn. Köksluckorna är i ek och ovan arbetsytorna sitter ett vitt kakel. Från köket nås bostadens balkong.

BALKONG
Rymlig balkong med gott om plats för utemöbler. Balkongen ligger i soligt läge med utsikt över det gamla sockerbruket. 

SOVRUM 1
Till vänster om hallen ligger bostadens mindre sovrum med ekparkett och ljust tapetserade väggar. Rummet har plats för säng och annat möblemang och är beläget mot föreningens lugna gård.

SOVRUM 2
Vägg i vägg med det första sovrummet ligger bostaden större sovrum som har ekparkett och vita väggar. Rummet har gott om plats för dubbelsäng och här finns tre garderober. Sovrummet har ett fönster med utsikt över innergården.

BADRUM
Från hallen når ni badrummet som har ljust klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Här finns wc, handfat med kommod i en turkosblå ton, spegel med belysning, dusch med glasväggar samt tvättmaskin och torktumlare. Här finns dessutom en användbar arbetsbänk och vägghängda skåp där ni bland annat kan vika kläder och förvara handdukar.

ÖVRE PLAN

LOFT/ALLRUM
Från vardagsrummet når ni trappan som tar er till övre plan och det stora allrummet som har högt i tak. Rummet har flera takfönster som skapar en härlig rymd. Allrummet har ekparkett och ljust tapetserade väggar och här finns gott om plats för både soffgrupp och arbetshörna.

KLÄDKAMMARE/SOVRUM 3/BADRUM 2
I anslutning till allrummet ligger bostadens tredje sovrum med ekparkett, vitmålade väggar och en skjutdörrsgarderob. Här finns plats för en dubbelsäng. Det finns eventuellt möjlighet att sätta in ett fönster och därmed disponera bostaden som en 5:a. I en annan lägenhet i föreningen har detta utrymme byggts om till ett andra badrum.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Klippan Sockerbruket i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening bestående av fyra flerfamiljshus samt tre gårdshus med totalt 86 bostadsrätter. Föreningen bildades 2007.

HEMSIDA
http://www.klippansockerbruket.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Majorna 140:12. Fastigheterna bebyggdes 2005-2007. Föreningen äger marken

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en mysig och grönskande innergård med uteplatser och lekplats. I föreningen finns även en styrelselokal, flera cykelrum samt ett kombinerat cykel- och barnvagnsrum. Föreningen har extraförråd att hyra till en kostnad mellan 100-210 kr/månaden beroende på storlek. I dagsläget är alla uthyrda (2016-04-01).

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Som medlem i föreningen åtar man sig att hjälpa till att hålla i ordning i föreningens soprum. Varje trappuppgång har ansvar för soprummet ett visst antal veckor per år.

PARKERING
Föreningen har ett avtal med Klippan Kulturfastigheter om 60 garageplatser samt 19 parkeringsplatser. Kostnad är cirka 1000 kr/månaden för en garageplats och 400 kr/månaden för en parkeringsplats. I dagsläget finns det lediga platser (2016-04-04).

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via bredband via Com Hem. Fiberbredband är anslutet till fastigheten och går att välja till. Grundutbud av analoga TV-kanaler ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, 1 108 kr för 2016. Upptagande av nya lån betalas av köparen, ca 443 kr för 2016.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Dina försäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2013 Genomfördes en OVK av ventilationen.
2013-2014 Slipades och lackades ytterdörrarna.
2015 Utfördes en inspektion av hissarna.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan. Föreningen planerar att utföra omlackering och ommålning av träpartier vi entréer under 2016.

EKONOMI
Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2016-04-01) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Klippan

KULTUROMRÅDE VID VATTNET
Klippan är ett kulturreservat strax öster om Älvsborgsbron som angränsar till trivsamma Majorna/Kungsladugård. Området har ett stort historiskt värde och i hamnen här har man troligtvis lastat och lossat varor så långt bak i tiden som på 1400-talet. På 1600-talet startade en färjeförbindelsen som gick mellan Klippan och Färjestaden på Hisingen. I samband med att Älvsborgsbron öppnade 1967 upphörde dock färjetrafiken här. Arkitekturen och byggnaderna i området är väl bevarande. Gamla hus varvas med äldre industribyggnader och modernare komplex, en variation som skapar en spännande miljö. Närheten till Majorna och Kungsladugård breddar det lilla områdets utbud av underhållning, restauranger och bekvämligheter.

I NÄRHETEN
Här finns den härliga kulturdestinationen och konsthallen Röda Sten som anordnar utställningar, klubbar och evenemang. I området hittar du även en av Sveriges bästa restauranger – Sjömagasinet där du kan lyxa till det med härliga maträtter från havet. I kvarteren finns också Klippans Konstcafé. Köp med dig en glass, ta en mysig promenad längs kajkanten och titta på båtarna i hamnen. Längs med kajen ligger också Waterfront, ett fyrstjärnigt hotell med wellnessavdelning, bar, restaurang och terrass med havsutsikt. Det här charmiga och välbevarade området andas historia och är svårt att inte tycka om. En promenad bort ligger natursköna Slottskogen med sina promenadstråk, djurparker och kaféer och på Mariaplan i Kungsladugård hittar du mataffärer och butiker med det mesta du behöver i din vardag. Plaskdammen Plaskis ligger i anslutning till Mariaplan och här leker barnen under sommarens soliga dagar. Klippan tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné och i området finns ett flertal skolor och förskolor för familjer med barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån tar du dig enkelt, både in till staden och ut till havet. Flera förbindelser med spårvagn och buss går genom i området. Se www.vasttrafik.se för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.