Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Karlagatan 26B, Lunden

Ljus och luftig hörntrea högst upp i huset

Stor och ljus hörntrea högst upp i huset. Möjlig fyra, renoverat kök och badrum samt stort vindsförråd endast en trappa upp. Mycket välskött förening med god ekonomi.

Med ett perfekt läge i föreningen ligger denna fina hörntrea med många kvalitéer. Den bästa tänkbara planlösningen, gör det möjligt att omvandla bostaden till fyra rum och kök. Hemmet är i oerhört fint skick med genomgående fräscha ytskikt och här finns dessutom ett modernt kök och ett stilfull renoverat badrum. Ett vackert burspråk och stora fönster i motsatta väderstreck ger hemmet rikligt med ljus och tack vare ett högt läge bor ni både lugnt och insynsskyddat. Förvaringsmöjligheterna är utomordentliga och en extra lyx är det ovanligt stora förrådet som ligger endast en trappa upp från lägenheten. På Karlagatan bor ni lugnt och barnvänligt i en stabil förening med mycket god ekonomi. Goda kommunikationer tar er snabbt in till city och i området finns alla tänkbara bekvämligheter för en trivsam vardag.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  78 kvm

 • Avgift

  4 450 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  78 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde
 • Våning

  3 av 3
 • Byggår

  1931-1932
 • Förråd

  Stort vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Seths och Internet via Bredbandsbolaget
 • Lägenhetsnummer

  22 (Brf) / 1202 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 450 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  4.04106%
 • Andelstal avgift

  4.04106%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej

Driftskostnader

 • El

  4 896 kr/år
 • Försäkring

  1 800 kr/år
 • Totalt

  6 696 kr/år
 • Personer i hushåll

  4
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter

Energi

 • Energideklaration

  2009-03-03
 • Energiprestanda

  123 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Planritning

Alternativ planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Bostadens första rum välkomnar er med ett mörkgrått klinkergolv och väggar målade i en ljusgrå ton. I hallen finns plats för avhängning och härifrån når ni hemmets kök, vardagsrum, gästrum och badrum.

KÖK
Det moderna köket som renoverades 2007 är ljust och inbjudande med praktiska arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Överskåp i frostat glas med belysning är snyggt kombinerade med skåpsluckor i vitt och bänkskivan i ek är en fin kontrast mot det övriga ljusa köket. Arbetsytorna belyses av inbyggda spotlights och ovanför pryds väggen av ett mörkt kakel. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, fläkt, spishäll, inbyggd mikro och ugn, diskmaskin (installerad 2014) samt städskåp. Intill fönstret ryms en matplats för upp till sex personer.

VARDAGSRUM
Ljuvligt vardagsrum med ett vackert burspråk som skänker rummet ljus och rymd. Väggarna är målade i vitt med en ljus, mönstrad fondtapet och på golvet ligger en klassisk ekparkett. Rummet kan möbleras med soffgrupp, tv-möbel samt matsalsbord.

SOVRUM 1
Luftigt sovrum med charmiga vinklar och fönster i två väderstreck som ger ordentligt med ljus. Väggarna är målade i vitt med en fondvägg i beige ton. Rummet kan möbleras med stor dubbelsäng, skrivbord och annat möblemang. Här finner ni förstklassig förvaring i en garderob med inbyggd belysning som sträcker sig längs ena väggsidan. För den som önskar finns här också möjlighet att sätta upp en vägg för att skapa ytterligare ett sovrum, se alternativ planritning.

SOVRUM 2
I fil med vardagsrummet ligger bostadens andra sovrum som passar utmärkt som gästrum, barnrum eller hemmakontor. På golvet ligger en klassisk ekparkett och väggarna är målade i ljusgrå ton med en fondtapet i mörkgrå nyans. Sovrummet kan möbleras med enkelsäng, skrivbordshörna och annat möblemang. Ett stort fönster skänker rummet ordentligt med ljus och här finns en stor garderob med inbyggd belysning till förvaring.

BADRUM
Badrummet som renoverades 2014 (våtrumsintyg finns) har en modern och lyxig känsla med en ljusgrå klinker och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfat med kommod, takdusch med vikbara glasdörrar samt spegelskåp med belysning. I taket sitter inbyggda spotlights som ger ett behagligt ljus och här erbjuds god komfort i form av toppmatad tvättmaskin, handdukstork och härlig golvvärme. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Karlagatan 24-26 är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 30 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 7 lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Karlagatan 24 och 26. Föreningen bildades 2003.

HEMSIDA
www.sbc.se/karlagatan24-26.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 1:7 och Lunden 1:8. Fastigheterna bebyggdes 1931 och 1932. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. För fastighetsskötsel anlitar förening HSB och för trappstädning anlitar förening Fix Cleaning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Vackert grönskande innergård med gräsytor, fruktträd, bärbuskar, blomsterplanteringar, två gemensamma uteplatser och två grillar. För den trädgårdsintresserade finns också odlingsmöjligheter. I föreningen finns dessutom cykelrum, barnvagnsrum, extra förråd att hyra externt samt en gemensam tvättstuga med två nya tvättmaskiner, en ny torktumlare, en mangel samt ett torkrum med nyinstallerade varmluftsfläktar.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Canal Digital och fiberbredband via Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1 108 kr för 2016. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 443 kr för 2016.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1973 Byggdes nya balkonger samt genomfördes ett el- och rörstambyte.
1995 Lades taket om
2004 Utfördes ventilationsåtgärder och nya tak- och köksfläktar sattes in.
2005 Tilläggsisolerades fasaden och gårdssidan fick ny träfasad.
2007 Sattes nya expansionskärl in samt installerades ny tvättmaskin i tvättstugan.
2008 Relinades lodräta avloppsrör, målades takplåtar, byttes stuprör samt gjordes en utfräsning och fogning av fasaden mot Lundgatan.
2009 Utfördes en dränering genom spolning, justerades dörrar, vindar och portar samt byttes portlåssystem.
2010 Genomfördes en OVK-besiktning och sotning samt gjordes en översyn av el, ventiler och vattenledningar i gemensamma områden.
2010-2012 Utfördes en Radonmätning
2011 Reparerades och målades fasaden/muren mot gården.
2012 Gjordes en översyn av taket.
2013 Målades fasaden mot gården, gjordes en översyn av taket samt byttes samtliga fönster och balkongdörrar. Under samma år installerades nya portar och entrédörrar som också fick nytt tak över sig.
2014 Renoverades entréer i trapphus, gjordes en översyn av fläktsystemet, byttes takfläktar samt gjordes en översyn av Värmesystemet på Karlagatan 24.
2015 Gjordes en reling av liggande rör.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades senast 2015 och som sträcker sig fram till 2040. För kommande renoveringar se årsredovisning eller underhållsplan under dokument.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2016-06-28) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.