Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Tredje långgatan 38, Linnéstaden

Högst upp i huset med solig balkong och utsikt över Oscar Fredriks kyrka

Strålande utsikt över Oscar Fredriks kyrka och solfylld balkong på vån 6/6. Öppen arkitektur och generösa fönster i två väderstreck. Stort badrum med tvättmaskin, torktumlare samt badkar för avkopplande stunder. Solid brf med hyres- och lokalintäkter!

Här bor ni högst upp i huset i nivå med Linnéstadens vackra takåsar och med en hänförande utsikt över Oscar Fredriks kyrka! Ett stilfullt hem med en genomgående arkitektur med ljus från fönster i två väderstreck och en härlig balkong i söder att njuta på. Sobra interiörval med ljusa väggar och klassiska parkettgolv i ek. Stora, lättmöblerade rum med kök och vardagsrum i en öppen disposition. Ypperliga förvaringsmöjligheter i flera garderober och ett tilltaget badrum med praktisk bänkskiva, tvättmaskin och torktumlare. Dessutom en välskött brf med god ekonomi som tidigare har haft en avgiftsfri månad. Närhet till kommunikationer, Långgatornas myller och Linnés rika utbud!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  83.5 kvm

 • Avgift

  4 673 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  6 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  83.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  6 av 6
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1977
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Fiberbredband via valfri leverantör.
 • Lägenhetsnummer

  03862 (Brf) / 1602 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 673 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.51500%
 • Andelstal avgift

  0.58134%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 872 kr/år
 • Försäkring

  3 250 kr/år
 • Totalt

  8 122 kr/år
 • Personer i hushåll

  4
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-06-05
 • Energiprestanda

  101 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta hissen hela vägen upp till översta våningsplanet och stig in i en öppen och rymlig genomgångshall som bjuder på en god överblick över hemmets disposition. En rejäl säkerhetsdörr ger extra ro till lägenheten och här är väggarna målade i vitt med ett klassiskt parkettgolv i ek som löper vidare genom bostaden. Goda avhängningsmöjligheter erbjuds i form av en hatthylla med klädstång och under finns gott om utrymme för ett skoställ om så önskas. Här finns också ett praktiskt förvaringsskåp som tar hand om ytterligare tillhörigheter.

KÖK
I hemmets trivsamma matlagningskök har man tidigare tagit ner en vägg för att skapa en öppen och social arkitektur mot anslutande vardagsrum. Väggarna är klädda i en ljus träpanel och skåpsinredningen består av profilerade luckor i vitt samt överskåp med vitrindörr. Arbetsytan är beklädd med en bänkskiva i ek och ovanför sitter ett vitt kvadratiskt kakel. Utrustningen består av en fläkt, spishäll, inbyggd ugn, en hel kyl och frys samt en integrerad diskmaskin. Här finns gott om utrymme för den matlagningsglade med arbetsbänkar på två sidor samt förstklassig förvaring i flera skåp och ett tilltaget skafferi. Här ryms en matsalsmöbel för 4-6 personer och härifrån kan ni njuta av det höga läget och utsikten mot Oscar Fredriks kyrka.

VARDAGSRUM
Ett härligt sällskapsrum med köket nära tillhands i en delvis öppen disposition. Dessutom med utgång till hemmets rymliga balkong som utgör en vacker förlängning till rummet. Här finns alla förutsättningar för trivsel och detta rum är given plats vid mysiga hemmakvällar och speciella tillställningar med vänner och familj. Den luftiga ytan erbjuder flera möbleringsalternativ och här ryms en soffgrupp, mediamöbel, ett matsalsbord samt en mindre läshörna. Vitmålade väggar ger en neutral bas att inreda efter och ett generöst glasparti släpper in rikligt med ljus. Härifrån kan ni njuta av en strålande utsikt över Oscar Fredriks kyrka! 

BALKONG
Vidare från vardagsrummet når ni hemmets ljuvliga balkong och läget kan inte bli bättre. Tack vare ett förmånligt söderläge värmer solen ända från förmiddagen fram till tidig kväll och placeringen högst upp i huset gör att ni kan njuta av en vacker utsikt över Linnéstadens takåsar och ståtliga Oscar Fredriks kyrka. Balkongen kan inredas med en cafémöbel samt annan dekoration.

SOVRUM 1
Ett mysigt och ombonat sovrum som vetter mot en lugn gågata. Väggarna är målade i en ljus kulör och ett ljuvligt snedtak skänker rummet karaktär. Längs ena väggens långsida sträcker sig flera förvaringsskåp i bänkhöjd som ger plats för dekoration och här finns också två dubbelgarderober till förfogande. Rummet kan inredas med dubbelsäng, sängbord samt en skrivbordshörna.

SOVRUM 2
I fil med Master Bedroom ligger hemmets andra sovrum som förslagsvis kan nyttjas som barnrum, gästrum eller hemmakontor. Ett stort dubbelfönster tar tillvara på dagsljuset och det charmiga snedtaket skapar en mysig atmosfär. Här kan ni inreda med enkelsäng, skrivbordshörna samt annat möblemang. Väggarna är målade i vitt och en dubbelgarderob står för förvaring.

BADRUM
Badrummet är rymligt och praktiskt för den stora familjen och här finns dessutom en tvätthörna med arbetsbänk, tvättmaskin och torktumlare. På golvet ligger ett klinker i en beige ton och väggarna är helkaklade i vitt med en bård i en matchande nyans som golvet. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt ett badkar för avkopplande stunder. Här finns också ett takfönster för vädring och ljusinsläpp.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Galeasen Linnéstaden är en äkta förening bestående av två flerbostadshus med totalt 212 bostadsrätter samt 27 lägenheter och 8 lokaler med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2000 och har adresserna Tredje Långgatan 36-42, Fjärde Långgatan 17-25 samt Värmlandsgatan 21.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Långgatornas samfällighetsförening. Föreningens andel är 33,33 procent. Samfälligheten förvaltar garage.

HEMSIDA
https://www.brfgaleasen.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Masthugget 5:11. Fastigheten bebyggdes 1977. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För tekniskt underhåll av fastigheten anlitar föreningen HSB Göteborg.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Grönskande gård med lekplats, grill och utemöbler. Gemensamma tvättstugor med tre tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp, mangel och tvättho. I föreningen finns även ett källarförråd per lägenhet, cykelställ på gården, cykelrum i källaren samt barnvagnsrum i entrén.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Föreningen har ett parkeringshus på Värmlandsgatan 17-19 som samägs med två grannföreningar. Kostnaden för en dagtidsparkering kostar cirka 640 kronor i månaden (exkl.moms) och en dygnet runt parkering kostar cirka 850 kronor i månaden. Därtill tillkommer en engångsavgift om 500 kronor för en garageöppnare. I parkeringshuset finns även ett antal MC-platser. En MC- plats kostar cirka 500 kronor i månaden, därtill tillkommer en kostnad för en nyckel om 169 kronor. I dagsläget är det kö till samtliga parkerings- och MC- platser (2018-01-17).

Vid förfrågning om parkeringsplats kontakta Andreassen Fastighetsförvaltning HB:
Andreassen Fastighetsförvaltning HB
Svanik 113
472 95 Varekil

E-mail: aff@andreassen.se

Adressen Tredje Långgatan 38 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem samt fiberbredband via valfri leverantör. Grundutbud av analoga kanaler ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

GJORDA RENOVERINGAR
2000 Byttes styrsystemen i hissarna.
2001 Fick samtliga lägenheter nya spisar, spiskåpor samt kyl och frys. Under samma år gjordes en genomgång av ventilationen med installation av nya frånluftsfläktar på vinden.
2002-2003 Renoverades badrummen samt utfördes en värmeinjustering.
2005 Sattes staket med grindar upp mot Tredje Långgatan och Fjärde Långgatan.
2006 Stängdes sopnedkasten och särskilda avfallsfraktioner sattes in för biologiskt avfall och tidningsåtervinning.
2007 Byttes och utökades tvättutrustningen för att höja standarden. Under samma år renoverades källargångarna som b.la fick nya ståldörrar.
2008-2009 Utfördes en renovering av hissarna med nya ytskikt, belysning, korgdörrar, nytt dörrmaskineri samt installation av nödtelefon. Under samma period totalrenoverades trapphusen och i samband med detta installerades nya postboxar, byttes lås och dörrar till säkerhetsdörrar. Gården fick också ny lekplatsutrustning och avfallsåtervinningen kompletterades med fraktioner för kartong och glas.
2011 Totalrenoverades porttelefonsystemet och nyckelbrickor och taggar infördes.
2011-2012 Byttes samtliga fönster samt utfördes underhållsarbete av balkongplattor och fasader.
2013-2017 Rustades föreningens gård och grönytor upp.
2015 Drogs fiber in i fastigheten.
2016 Byttes samtliga termostatsventiler på elementen för att kunna finjustera värmen i fastigheten.
2018 Byttes belysningen i föreningens trappor och korridorer.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu pågår ett byte av galler i föreningens källarförråd. Under 2019 planerar föreningen en omläggning av taket. I samband med takrenoveringen kommer även plåtfasader samt balkongfronter att bytas. Man planerar också att genomföra en spolning av stammarna under året. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-01-17).

För mer info om kommande renoveringar, se föreningens underhållsplan i årsredovisningen.

EKONOMI
Tack vare en god ekonomi hade föreningen en avgiftsfri månad i januari 2018. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-01-17).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-01-17) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.