Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Räntmästaregatan 25I, Lunden

Kvadratsmart gavellägenhet med balkong

Ljus funkistvåa med högt läge utan insyn. Bostaden har charmiga brädgolv, härliga ljusinsläpp samt balkong med lummig utsikt. Här bor ni med Lundens lugn runt knuten och närhet till stadens puls.

Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av bostadens härliga ljusinsläpp. Hemmet genomsyras av välplanerade ytor och bostaden känns betydligt större än sina 45 kvadratmetrar. Både vardagsrum och sovrum ligger insynsskyddat mot lummig grönska och den stora klädkammaren utgör ett praktiskt förvaringsutrymme. Ett perfekt hem för paret eller singeln!
I mysiga Lunden bor ni med mataffärer, restauranger och små butiker på bekvämt avstånd, samt goda kommunikationer som tar er in till staden. Bostaden har ett lugnt läge med närhet stadens utbud av underhållning, shopping och aktiviteter. Dessutom ligger Skatås och Delsjöområdet i närheten med sina vackra promenadstråk och motionsslingor.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  45 kvm

 • Avgift

  2 741 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  45 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  2 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1943
 • Förråd

  Vindsförråd och källarförråd
 • Lägenhetsnummer

  3 (Brf) / 1101 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 741 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
 • Andel i föreningen

  1.50148%
 • Andelstal avgift

  1.50100%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 400 kr/år
 • Försäkring

  1 296 kr/år
 • Totalt

  3 696 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Kostnad för el är schablonberäknad. Kostnad avseende försäkring är baserat på kalkyl på if.se.

Energi

 • Energideklaration

  2009-01-08
 • Energiprestanda

  156 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ljus hall med stavparkett och vitmålade väggar. Hallen har plats för avhängning och en rymlig klädkammare utgör ett praktiskt förvaringsutrymme. Från hallen nås bostadens samtliga rum. 

KÖK
Till vänster om hallen ligger det mysiga köket som har charmigt brädgolv, vitmålade väggar samt en snygg fondvägg med Joseph Frank-tapet och vägghängda hyllor i vitt. Köksinredningen är gräddvit och har gott om förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, spis, fläkt samt skafferi och städskåp. Två fönster med fönsterbrädor i vacker marmor skänker rummet ett härligt ljusinsläpp, intill fönstret finns plats för ett matbord.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med vackert parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns plats för soffgrupp och annat möblemang. Från vardagsrummet når ni bostadens balkong.

BALKONG
Mysig balkong med högt och fritt läge och utsikt mot det lummiga området. Balkongen har plats för mindre bord och stolar. Här kan ni njuta av solen från sen lunch till kväll. 

SOVRUM
Vägg i vägg med vardagsrummet ligger hemmets lugna sovrum utan insyn. Sovrummet har parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns plats för dubbelsäng och annat möblemang. Två fönster ger rummet mycket ljus.

BADRUM
Badrummet har grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns wc, dusch, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt ett fönster.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Svenska Folkbyggens Brf nr 1 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerfamiljshus med totalt 72 bostadsrätter samt 7 lokaler. Föreningen bildades 1941.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 36:5. Fastigheten bebyggdes 1943. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en samlingslokal, bastu, cykel- och barnvagnutrymmen, tvättstuga samt mysiga uteplatser med grillmöjlighet. Föreningen har 14 extra förråd för uthyrning, i dagsläget finns det inga lediga förråd.

PARKERING
Föreningen förfogar över 25 p-platser. En plats kostar cirka 100 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga platser. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av TV-kanaler ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1 108 kr för 2016. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 443 kr för 2016.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad i Folksam.

GJORDA RENOVERINGAR
1997 Byttes fönstren.
2011 Installerades säkerhetsdörrar.
2007 Renoverades stammarna.
2009 Genomfördes en OVK av ventilationen.
2011 Byttes fönstren på södergaveln.
2012 Renoverades föreningens samlingslokal. Under året gjordes även en översyn av termostatrar och fönster tätades.
2013 Gjordes en översyn av taket. Samma år gjordes plåtarbeten på taket och vindskivor.
2014 Byggdes soprummet ut. Samma år installerades nya tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugan.
2015 Genomfördes en OVK av ventilationen. Under året har även en översyn av elen gjorts.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Inga större arbeten planerade de närmsta åren.

EKONOMI
Föreningen har en årlig indexhöjning med cirka 2%.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från i föreningens styrelse (2016-05-13) samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.