Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Friggagatan 13 A, Stampen

Sjuttiosju kvadratmeter elegans med bevarad sekelskiftecharm

Sekelskiftestvåa med modernt utryck och välbevarad charm. Stor balkong, öppen spis (ej fungerande), ca 2,7 m i takhöjd, burspråk, valv, högresta fönster och marmorbänk. Ett enastående vackert hem i allra bästa skick med allt som kan tänkas behövas direkt utanför porten.

Med gamla anor ett stenkast från stadens liv ligger denna kolossalt vackra sekelskiftestvåa. Lägenheten är något alldeles extra och redan när man stiger in i hallen förs tankarna tillbaka till sekelskiftets storhetstid. Njut av en bedårande öppen spis, burspråk, högresta fönster, ett tidstypiskt valv och en djup fönsterbänk i vit marmor. Hemmet genomsyras av en enastående rymd med stora sällskapsrum och en tilltagen takhöjd om cirka 2,7 meter. Som om detta inte vore nog kan även lägenheten stoltsera med en stor balkong med härlig eftermiddagssol, ett stilfullt kök med vackra material och ett helkaklat badrum med behaglig golvvärme. Detta är ett hem att trivas och umgås i!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  77 kvm

 • Avgift

  3 900 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  77 kvm
  Baserad på Säljarens information.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1905-1907
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via ComHem och bredband via ComHem eller Bredbandsbolaget.
 • Lägenhetsnummer

  511007 (Brf) / 1302 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 900 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  1.263%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 632 kr/år
 • Försäkring

  3 024 kr/år
 • Totalt

  6 656 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-03-31
 • Energiprestanda

  130 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Friggagatan 13 A välkomnar er med en ståtlig entré som för er tillbaka till sekelskiftet. Ta hissen eller trapporna upp till tredje våningen och stig in i detta enastående vackra hem med charm utöver det vanliga. Redan i hallen blir man påmind av den ljusa och luftiga känsla som genomsyrar hela bostaden. 2,7 meter i takhöjd, vitmålade väggar, ekparkett och infällda spotlights är detaljer som sätter ton för detta hem. Hallen erbjuder goda möbleringsmöjligheter och här finns också plats för avhängning.

KÖK
Ett tidstypiskt valv öppnar upp mot hemmets inbjudande kök. Ett otroligt fint sällskapskök med en enastående rymd som ger plats för både matlagning och social samvaro. Skåpsinredningen består av luckor i högblankt vitt och som arbetsbänk har man valt en betongskiva för att skapa en modern och industriell känsla. Arbetsytorna belyses av inbyggda spotlights och ovanför pryds väggen av en vacker marmorskiva. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd, ismaskin, fläkt, spishäll, kombinerad mikro och varmluftsugn, inbyggd espressomaskin samt integrerad diskmaskin. De tilltagna ytorna ger plats för ett rejält matsalsbord och här kan ni duka upp till långbord vid trevliga sammankomster med familj och vänner. Högresta fönster står för fint ljusinsläpp och härifrån når man bostadens härliga balkong. I detta rum är golvet belagt med ett mörkgrått klinker som är en fin kontrast till det övriga ljusa köket. 

BALKONG
Eftermiddags- och kvällssolen kan avnjutas på den ljuvliga balkongen. Slå er ner med en god drink och ta del av det härliga folkmyllret längs Friggagatans trevliga uteserveringar. Balkongen kan möbleras med loungegrupp och dekoration.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är något alldeles extra med en ljus och härlig atmosfär. Ett ljuvligt burspråk förlänger rummet och en förtjusande öppen spis (ej fungerande) för tankarna tillbaka till byggtiden. Detta rum blir en naturlig samlingspunkt med en matplats intill fönstret samt en soffa och fåtölj intill den öppna spisen. De vita väggarna bryts av med en liggande träpanel, en modern interiör som smälter in fint med den övriga inredningen.

SOVRUM
Ett ljuvligt och romantiskt rum med luftiga ytor att möblera på. Högresta fönster och en djup marmorbänk är vackra detaljer som bevarats från sekelskiftet. Rummet kan möbleras med dubbelsäng, sängbord och skrivbordshörna. Längs ena sidan av väggen sträcker sig en nyinstallerad skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. 

BADRUM
Badrummet är stilfullt inrett med tidlösa material. Golvet smyckas av en vacker mosaik i grå metallic ton och på väggarna sitter ett vitt kakel. Inredningen består av wc, spegel, handfat med kommod samt dusch med vikbara glasdörrar. Här finner ni god komfort i form av behaglig golvvärme.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Friggaboden är en äkta bostadsrättsförening bestående av fyra flerbostadshus med totalt 73 bostadsrätter, 5 hyresrätter samt 9 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2004 och har adresserna Friggagatan 13-15 och Alströmergatan 3A-B.

HEMSIDA
www.friggaboden.se

FASTIGHETEN
Göteborg Stampen 13:32, 13:33, 13:34 och 13:35. Fastigheterna byggdes 1905-1907. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Dahlsjö Affärs & Fastighetsbyrå AB sköter den tekniska, ekonomiska och administrativa delen för föreningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsamma innergårdar med utemöbler och grillplats. I föreningen finns även två tvättstugor som är belägna på gård nummer två. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel. Andra gemensamma utrymmen i föreningen är cykelförråd samt en fest/övernattningslokal.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via ComHem samt bredband via ComHem alternativt Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Under mitten av 1980-talet lades taket om, renoverades fasaden samt inreddes ett antal bostadslägenheter på vinden.
1985-1987 Byttes elstigare samt samtliga V/A stammar i kök och badrum.
2005 Renoverades takbjälklag, trappuppgångar och hissar.
2007 Renoverades fasad och balkonger och gårdsbjälklag grävdes upp och förstärktes.
2009 Spolades avloppsstammar, tvättstugor renoverades och låssystem byttes från nyckel till elektronisk bricka. Detta installerades på gårdsportar samt soprum och tvättstugor. Samma år renoverades hissen på Alströmergatan 3B.
2010 Renoverades tak och säkerhetsdörrar installerades till samtliga lägenheter.
2011 Byttes och målades plåtfasad mot Friggagatan 11, fastigheten energideklarerades och intrimning av värmesystem genomfördes. Samma år utfördes sanering och ny golvbeläggning lades i källare på Alströmergatan 3B.
2011-2012 Renoverades fasaden.
2015 Slutfördes en OVK-besiktning samt intrimning av värmesystemet, justerades och målades samtliga fönster samt renoverades källaren på Alströmersgatan 3B. Under samma år förstärktes grunden samt dränerades fastigheten.
2016 Slutfördes byggnationen av övernattningsrummet i anslutning till föreningslokalen.
2017 Renoverades samtliga hissar.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar framöver att bygga om vindsförråd till en bostadslägenhet samt att renovera källaren på Alströmergatan 3A. Föreningen planerar även att renovera hyresrätterna till en modernare standard. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2017-08-18).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-08-18) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Stampen

URBAN PULS MITT I STADEN
Stampen är ett av Göteborgs mest centrala områden som ligger alldeles öster om stadens centralstation. Stadsdelen är inringad av vatten med Vallgraven i väster, Fattighusån i söder, Mölndalsån i öster och Göta älv i norr. Odinsgatan och Friggagatan är områdets huvudstråk och här trängs kvartersbebyggelse med kontor och bostäder. Här bor du granne med hela centrum och allt som staden har att erbjuda. Kultur, shopping, nattliv, restauranger och underhållning. Områdes historia sträcker sig ända bak till 1600-talet. Här fanns små landerier, industrier samt flera sociala inrättningar som fattighus och tukthus för kvinnor. Stampen fick sitt namn från en oljestamp som anlades här vid början av 1700-talet. Den senast tiden har stadsdelen fräschats upp och blivit populär och urban. Alléer har planterats, gator har lagts om och nya bostadshus har rests.

I OMRÅDET
I området finns några små grönområden och naturområden vid kanalerna och i närheten ligger den vackra och omtyckta 1800-talsparken Trädgårdsföreningen. Alldeles intill stadsdelen finns nya Ullevi och om du fortsätter på Skånegatan kommer du snart till Scandinavium, Världskulturmuseet, Universum och Liseberg. En av Göteborgs största biografer, Bergakungen, finns också i närheten. I kvarteret finns flera matbutiker, restauranger, bowlinghall, gym och kaféer, så du har aldrig långt till bekvämligheter som förenklar för dig i din vardag. Dessutom ligger både centrum och Olskroken i närheten, med ännu fler matbutiker och faciliteter. Området hör till Centrums Stadsdelsförvaltning och för dig som har barn i skolåldern finns ett stort antal grundskolor och förskolor här.

KOMMUNIKATIONER
I Stampen bor du så nära Göteborgs citypuls som du bara kan, med centralstationen och goda kommunikationer på nära avstånd. Några minuter till fots tar dig till stadens mest centrala delar. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.