Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Räntmästaregatan 26C, Lunden

Modern funkistrea med underbar balkong

En halv trappa upp ligger detta underbara hem med ett lugnt och insynsskyddat läge. Den nybyggda balkongen är en självklar plats under årets varmare dagar. Här kan ni njuta av morgonsolen och den lummiga omgivningen utanför. Bostaden har charmiga brädgolv som harmoniserar med vitmålade väggar. Bostaden har dessutom välbevarade detaljer från 40-talet som originalgarderober, brädgolv och fönsterbrädor i marmor. Bostadens moderna kök har en härlig bistrokänsla med kvadratiskt kakel i vitt och schackrutigt golv. Båda sovrummet ligger dessutom på ett lugnt läge utan insyn mot föreningens mysiga gård.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  60 kvm

 • Avgift

  4 594 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  60 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  1 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1944
 • TV/Bredband

  Telia
 • Lägenhetsnummer

  431 (Brf) / 1101 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 594 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Balkongtillägg
 • Andel i föreningen

  1.24530%
 • Andelstal avgift

  1.29%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 812 kr/år
 • Försäkring

  2 978 kr/år
 • Totalt

  6 790 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Baserad på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2012-11-27
 • Energiprestanda

  117 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens ljusa hall med brädgolv och vitmålade väggar. Hallen har plats för avhänging samt en inbyggd garderob.

KÖK
Köket nås från både hallen och vardagsrummet. Köket har ett schackrutigt klinkergolv och vitmålade väggar. Rummet är stifullt inrett med vit och mörkgrå köksinredning och vitt kakel ovan arbetsytorna i mörkt trä. En spännande detalj är en infälld spegel ovanför arbetsytorna som belyses med infällda spotlight. Här finns spis med ugn, rostfri fläktkåpa, diskmaskin samt integrerad kyl/frys. Intill kökets två fönster finns plats för ett matbord.

VARDAGSRUM
Ljust och rymligt vardagsrum med vackert brädgolv och vitmålade väggar. Rummet har en härligt ljusinsläpp tack vare ett stort fönsterparti. Här finns plats för både soffgrupp och annat möblemang.

SOVRUM 1
Lugnt och ljust sovrum med brädgolv och vita väggar samt en målad fondvägg. Rummet har plats för dubbelsäng och annat möblemang och här finns klädförvaring i en inbyggd garderob. Från sovrummet når ni bostadens balkong.

BALKONG
Mysig och insynsskyddad balkong med högt läge samt gott om plats för bord och stolar. Här kan ni njuta av morgonsolen och den lummiga omgivningen.

SOVRUM 2
Hemmets mindre sovrum har brädgolv, vitmålade väggar och dubbelfönster mot den lugna innergården. Sovrummet har plats för enkelsäng och skrivbord. Här finns även två inbyggda garderober.

BADRUM
Fräscht badrum med ljusgrått klinkergolv och helkaklade väggar i gråa nyanser samt en mönstrad bård. Här finns en vägghängd wc, dusch med glasdörrar, handfat med praktisk bänk och hyllförvaring under, vägghängt spegelskåp samt två handdusktorkar. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Solgården är en äkta bostadsrättsförening bestående av tre flerbostadshus med totalt 89 bostadsrätter varav 3 hyresrätter. Föreningen bildades 2002. Adresser i föreningen är Räntmästaregatan 26-28 samt Snoilskygatan 2.

HEMSIDA
http://www.brfsolgarden.net/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 39:2. Fastigheten bebyggdes 1944. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna AB. Teknisk förvaltning sköts av Halléns Fastighetsservice.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har tre tvättstugor, övernattningsrum, bastu med relaxavdelning, hobbyrum samt cykel- och barnvagnsförråd. Föreningen har dessutom en mysig gård med uteplatser och lekplats.

PARKERING
Föreningen förfogar över 50 parkeringsplatser. En plats kostar cirka 300 kr/mån. Några av platserna har eluttag för motorvärmare, de platserna kostar 450 kr/mån. I dagsläget är det kortare kö till parkeringsplatserna Föreningen har även några MC-platser. En plats kostar cirka 250 kr/mån, till dessa är det ingen kö i dagsläget. I området råder fri 2-timmarsparkering samt avgiftsbelagd parkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och fiberbredband via Telia. Grundutbud av fiberkanaler ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1108 kronor för 2016. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 443 kronor för 2016.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1972-1973 Byttes stammar i köken.
2003-2004 Renoverades stammarna i samtliga badrum. I samband med renoveringen renoverades samtliga badrum. Under året byggdes föreningens bastu och relaxavdelning coh porttelefon samt nya entrédörrar installerades. Under samma period byggdes även en ny tvättstuga och de befintliga renoverades.
2005-2006 Bytes samtliga fönster.
2006 Byttes lås till samtliga utrymmen.
2007 Byggdes ett övernattningsrum.
2008-2009 Renoverades taket.
2009 Byttes alla dörrar till säkerhetsdörrar.
2009-2010 Renoverades alla elsystem i fastigheterna då 1-fas el byttes till 3-fas. I samband med renoveringen installerades fiber i samtliga lägenheter.
2010 Avinstallerades gas.
2010-2012 Dränerades fastigheterna, i samband med bytet av dräneringen byttes alla avloppsrör under mark. Under året renoverades även entréerna.
2011-2012 Modernisering och energioptimering av värmesystemet. Under samma år iordningsställdes innergården.
2014-2015 Nybyggnation av balkonger.
2015 Uppläts en hyresrätt till bostadsrätt.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar bygga en lägenhet i gamla skyddsrummet på Snoilskygatan. Inga vidare beslut tagna i dagsläget. Något större renoveringsbehov av fastigheten beräknas inte inom de närmaste 15-20 åren.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2016-06-07) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.