Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Friggagatan 13 C, Stampen

Rofyllt gårdsläge nära stadens puls

Kvadratsmart och totalrenoverat hem 2009. Högt och fridfullt gårdsläge med allt du kan tänkas behöva direkt utanför porten. Ett perfekt hem för singeln, studenten eller paret!

En mycket central bostad med tillgång till allt du kan tänkas behöva alldeles utanför porten.
Bra kommunikationer med både buss och spårvagn tar er in till city på bara några minuter och en kort promenad bort når ni Centralstationen och natursköna Trädgårdsföreningen. Stampen är ett område som hela tiden utvecklas och i närheten finns matbutiker, restauranger, pubar, caféer, gym, vårdcentral och apotek. I denna fina lägenhet bor ni på kvadratsmarta och lättmöblerade ytor, högt upp i huset med ett ostört läge mot föreningens innergård. Lägenheten som totalrenoverades 2009 är i fräscht skick och här erbjuds ett stort kök med modern utrustning, ett luftigt vardagsrum, en avskild sovalkov och ett fräscht badrum. Ett förstklassigt boende som passar perfekt för singeln, studenten eller paret!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1.5 rum och kök

 • Boarea

  49 kvm

 • Avgift

  2 811 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 5

Kontaktpersoner

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1.5 rum och kök
 • Boarea

  49 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rum och kök.
 • Våning

  4 av 5
 • Byggår

  1905-1907
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via ComHem och bredband via ComHem eller Bredbandsbolaget.
 • Lägenhetsnummer

  521024-1 (Brf) / 1404 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 811 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.892%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 408 kr/år
 • Försäkring

  1 240 kr/år
 • Totalt

  4 648 kr/år
 • Personer i hushåll

  1

Energi

 • Energideklaration

  2009-03-31
 • Energiprestanda

  116 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Den stora och möblerbara hallen har vitmålade väggar och en klassisk valnötsparkett som löper vidare genom bostaden. I taket sitter dimbara spotlights som ger ett behagligt ljus, ett interiörval som återkommer i hemmet. I hallen finns en rymlig skjutdörrsgarderob till förvaring.

KÖK
Det moderna köket som renoverades 2009 har en ljus och luftig känsla. Väggarna är målade i vitt och skåpsinredningen består av vita högblanka luckor och överskåp i frostat glas. Glasmosaik i ljusgrön ton pryder väggen ovanför bänkskivan i valnöt och här kombineras rostfria och integrerade vitvaror på ett smakfullt sätt. Köket är utrustat med kyl/frys, keramikhäll, kombinerad varmlufts- och mikrovågsugn, fläkt samt diskmaskin. Ett stort fönster mot föreningens innergård ger rummet ordentligt med ljus och här ryms en matplats för upp till sex personer.

VARDAGSRUM
Ett rymligt och lättmöblerat vardagsrum som bjuder in till socialt umgänge. De vita väggarna är matchade ihop med en mönstrad fondtapet och en stenbelagd vägg som ger en rustik känsla. Rummet kan möbleras med soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord.

SOVALKOV
Hemmets sovalkov har en mysig atmosfär och ett rofyllt läge mot föreningens innergård. Den dimbara belysningen ger rummet ett härligt sken och här får ni plats med en dubbelsäng.

BADRUM
Badrummet som totalrenoverades 2009 har en klassisk inredning. Väggarna är helkaklade i vitt med gråa partier och på golvet ligger en mörkgrå klinker. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp med spotlights, dusch med glasvägg samt handdukstork.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Friggaboden är en äkta bostadsrättsförening bestående av fyra flerbostadshus med totalt 73 bostadsrätter, 5 hyresrätter samt 9 lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Alströmergatan 3A-B samt Friggagatan 13-15. Föreningen bildades 2004.

HEMSIDA
friggaboden.se

FASTIGHETEN
Göteborg Stampen 13:32, 13:33, 13:34 och 13:35. Fastigheterna byggdes 1905-1907. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Dahlsjö Affärs & Fastighetsbyrå AB sköter den tekniska, ekonomiska och administrativa delen för föreningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsamma innergårdar med utemöbler och grillplats. I föreningen finns två tvättstugor belägna på gård nummer två. I varje tvättstuga finns två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel. I föreningen finns också en fest/övernattningslokal samt cykelförråd.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via ComHem och bredband via ComHem eller Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1 108 kr för 2016. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 443 kr för 2016.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Under mitten av 1980-talet lades taket om, renoverades fasaden sam inreddes ett antal bostadslägenheter på vinden.
1985-1987 Byttes elstigare samt samtliga V/A stammar i kök och badrum.
2005 Renoverades takbjälklag, trappuppgångar och hissar.
2007 Renoverades fasad och balkonger och gårdsbjälklag grävdes upp och förstärktes.
2009 Spolades avloppsstammar, tvättstugor renoverades och låssystem byttes från nyckel till elektronisk bricka. Detta installerades på gårdsportar samt soprum och tvättstugor. Samma år renoverades hiss på Alströmergatan 3B.
2010 Renoverades tak och säkerhetsdörrar installerades till samtliga lägenheter.
2011 Byttes och målades plåtfasad mot Friggagatan 11, fastigheten energideklarerades och intrimning av värmesystem genomfördes. Samma år utfördes sanering och ny golvbeläggning lades i källare på Alströmergatan 3B.
2011-2012 Renoverades fasad.
2015 Slutfördes en OVK-besiktning samt intrimning av värmesystemet, justerades och målades samtliga fönster samt renoverades källaren på Alströmergatan 3B. Under samma år förstärktes grunden och dränerades fastigheten.
2016 Slutfördes byggnation av övernattningsrum i anslutning till föreningslokalen.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar under 2016 att bygga om vindsförråd till en bostadslägenhet samt att renovera källaren på Alströmergatan 3A. Föreningen planerar även under 2017 att renovera hyresrätterna till modern standard samt ytterliggare en ombyggnation av förråd till en lägenhet. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2016-06-23) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Stampen

URBAN PULS MITT I STADEN
Stampen är ett av Göteborgs mest centrala områden som ligger alldeles öster om stadens centralstation. Stadsdelen är inringad av vatten med Vallgraven i väster, Fattighusån i söder, Mölndalsån i öster och Göta älv i norr. Odinsgatan och Friggagatan är områdets huvudstråk och här trängs kvartersbebyggelse med kontor och bostäder. Här bor du granne med hela centrum och allt som staden har att erbjuda. Kultur, shopping, nattliv, restauranger och underhållning. Områdes historia sträcker sig ända bak till 1600-talet. Här fanns små landerier, industrier samt flera sociala inrättningar som fattighus och tukthus för kvinnor. Stampen fick sitt namn från en oljestamp som anlades här vid början av 1700-talet. Den senast tiden har stadsdelen fräschats upp och blivit populär och urban. Alléer har planterats, gator har lagts om och nya bostadshus har rests.

I OMRÅDET
I området finns några små grönområden och naturområden vid kanalerna och i närheten ligger den vackra och omtyckta 1800-talsparken Trädgårdsföreningen. Alldeles intill stadsdelen finns nya Ullevi och om du fortsätter på Skånegatan kommer du snart till Scandinavium, Världskulturmuseet, Universum och Liseberg. En av Göteborgs största biografer, Bergakungen, finns också i närheten. I kvarteret finns flera matbutiker, restauranger, bowlinghall, gym och kaféer, så du har aldrig långt till bekvämligheter som förenklar för dig i din vardag. Dessutom ligger både centrum och Olskroken i närheten, med ännu fler matbutiker och faciliteter. Området hör till Centrums Stadsdelsförvaltning och för dig som har barn i skolåldern finns ett stort antal grundskolor och förskolor här.

KOMMUNIKATIONER
I Stampen bor du så nära Göteborgs citypuls som du bara kan, med centralstationen och goda kommunikationer på nära avstånd. Några minuter till fots tar dig till stadens mest centrala delar. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.