Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Banehagsgatan 14, Klippan

Nyproducerad vindstvåa med solig balkong och havsnära läge

Nyproducerad vindstvåa med balkong och utsikt över Älvsborgsbron. Möjlig trea med gavelläge, 3 meter i tak och påkostade materialval. Solid brf med god ekonomi.

Välkomna till ett välplanerat och påkostat hem byggt 2015. Bostaden präglas av öppen planlösning, generös takhöjd, ljusa ytor samt stora fönsterpartier med djupa fönsterbänkar i kalksten. Hemmet har omsorgsfullt valda material utöver standard samt exklusiv belysning. Det stilfulla köket är smakfullt inrett med grå köksinredning och integrerade vitvaror av högsta kvalitet. Från bostaden har ni utsikt över hamninloppet och Älvsborgsbron. Badrummet är en dröm för den som uppskattar stiliga material, utöver vacker kalksten smyckas badrummet av blandare i mässing. Bostaden har genomgående trendriktigt grått golv som harmoniserar med ytskikt i vitt och grått. Balkongen är en given plats under årets varma dagar när ni kan njuta av solen näst intill hela dagen. Ett havsnära hem att älska! Lediga båtplatser finns.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  68.6 kvm

 • Avgift

  3 430 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  68.6 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  5 av 5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  2014-2015
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt bredband via Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  B013, 5:1 (Brf) / 1401 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 430 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, Bostadsrättstillägg
 • Andel i föreningen

  3.04%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 600 kr/år
 • Försäkring

  1 464 kr/år
 • Totalt

  5 064 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Elkostnad beräknad per schablon. Kostnad avseende försäkring är baserad på kalkyl på if.se.
Planritning

Planritning

Planritning

Alternativ planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets fantastiska rymd. Hallen har ett praktiskt klinkergolv innanför dörren som övergår till grått tarkettgolv, väggarna är målade i vitt. Klädförvaring finns i en rymlig skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. 

VARDAGSRUM
Till höger om hallen når ni vardagsrummet som har en öppen och social disposition mot köket. Den generösa takhöjden och stora fönsterpartier i två väderstreck ger ljus och rymd. Väggarna är målade i vitt och grått som skapar en snygg kontrast. Vardagsrummet har plats för en större soffgrupp och övrigt möblemang.

BALKONG
Från vardagsrummet når ni den rymliga balkongen med insynsskyddat läge och utsikt över Älvsborgsbron och havet. En perfekt plats att nyttja under sommaren där kan ni njuta av solen från morgon till kväll. Balkonggolvet är klätt med behaglig trall och här ryms en större utegrupp.

KÖK
Det stilfulla köket är smakfullt inrett med mörkgrå köksinredning och integrerade vitvaror. Köket smyckas av en bänkskiva i vacker kalksten som även täcker en del av väggen ovanför arbetsytan. Arbetsytorna belyses av infällda spotlights med dimmerfunktion. Köket är utrustat med kyl/frys, induktionshäll, fläktkåpa, inbyggd ugn, inbyggd mikro samt diskmaskin. Stora fönsterpartier med fönsterbänk i kalksten skänker ett härligt ljus och härifrån kan ni blicka ut över Älvsborgsbron och havet. Intill fönstret finns gott om plats för ett större matbord. Både kök och vardagsrum har infällda spotlights vid fönstren som skapar stämningsfull belysning.

SOVRUM
Rofyllt och insynsskyddat sovrum med fönster åt två håll som skänker mycket ljus. Fönstren smyckas av djupa fönsterbänkar i vacker kalksten och belyses av infällda spotlights. Väggarna är målade i grått och vitt med en fondvägg klädd i snygg tapet från Cole & Son. Rummet har gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Klädförvaring finner ni i en skjutdörrsgarderob.

BADRUM
Lyxigt och påkostat badrum med högt i tak och härligt ljusinsläpp från ett stort takfönster. Golvet är klätt med klinker och väggarna är kaklade i vitt varav en fond i duschen med grått kakel. Badrummet är utrustat med behaglig golvvärme, dusch med glasväggar, duschmunstycke och blandare i mässing, handfat med kommod, spegelskåp med spotlights samt handdukstork. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin och torktumlare med en praktisk och vacker arbetsbänk i kalksten. Under bänkskivan finns smart förvaringslösning i flera trådbackar.

KLÄDKAMMARE
I anslutning till köket och badrummet ligger bostadens praktiska klädkammare som även kan nyttjas som ett hemmakontor eller extra förråd. Klädkammaren är inredd med tarkettgolv och här finns gott om plats för kläder och tillhörigheter. I anslutning till klädkammaren finns även en praktiskt skjutdörrsgarderob.

ÖVRIGT
Samtliga fönster är utrustade med diskreta jalusiner som går att justera åt två håll.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Sjöhamnen är en äkta förening bestående av en fastighet med totalt 34 bostadsrätter. Föreningen registrerades 2014 och övertog fastigheten 2016 från KB Majorna 720. Adresser i föreningen är Banehagsgatan 14-18.

FASTIGHETEN
Göteborg Majorna 164:4. Fastigheten uppfördes 2014-2015. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Opalen Fastighetsförvaltning sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För fastighetsskötsel anlitar föreningen Fastighetsskötarna Lars Gunnar och Tony AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en gemensam stenbelagd uteplats med utemöbler, parasoll samt grillmöjligheter. Föreningen har också ett gemensam cykelrum som är beläget vid garagedelen. I anslutning till garaget finns även de förråd som hör till varje bostad. Det finns också ett barnvagnsrum samt cykelställ på gården.

Alla lägenheter har egen tvättutrustning och därav har föreningen ingen gemensam tvättstuga.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar.

PARKERING
Föreningen förfogar över 21 parkeringsplatser i ett garage som är beläget under fastigheten. En garageplats kostar cirka 1000 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till garageplatserna (2019-02-07). Föreningen förfogar även över 2 parkeringsplatser utanför huset. En parkeringsplats kostar cirka 600 kronor i månaden. I dagsläget finns det inga lediga parkeringsplatser (2019-02-07).

I Brf Klippan Sockerbruket finns ett garage samt utomhus parkeringsplatser som ägs och administreras av Klippan Kulturfastigheter. Kostnaden för en garageplats är cirka 1011 kronor i månaden och kostnaden för en parkeringsplats är cirka 450 kronor i månaden. I dagsläget är det en kortare kö till platserna. För mer information kontakta Klippan Kulturfastigheter på: Tel: 031-720 22 80 info@klippan-kulturfastigheter.se

Adressen Banehagsgatan 16 är inte berättigad till boendeparkering.

BÅTPLATS
Klippans Kulturfastigheter förfogar över båtplatser som ligger på promenadavstånd från bostaden. En plats kostar cirka 6000-7000 kronor per år. I dagsläget finns det lediga platser. (2019-02-07).

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Grundutbudet för kabel-TV och bredband 100/100 Mbit/s ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Bostadsrättsförsäkring samt ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

GJORDA RENOVERINGAR
2016 Åtgärdades de brister som fanns vid inflyttningen av Bergman och Höök Byggnads AB. Under året installerades också passersystem till garage och förråd.
2017 Genomfördes en garantibesiktning av fastigheten. Under året tecknades också ett gruppavtal med Com Hem avseende bredband 100/100 Mbit/s för föreningens medlemmar. De byttes även en del lås i föreningens allmänna utrymmen och bättre belysning på ytan utanför garaget installerades.
2018 Installerades brytbläck över dörrarna i dem allmänna utrymmena samt förstärktes skalskyddet på garageporten. Under samma år byggdes en p-ruta med två parkeringsplatser utanför fastigheten.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att sätta upp laddplatser för hybridfordon under 2019. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-02-07).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-02-07).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-02-07) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Klippan

KULTUROMRÅDE VID VATTNET
Klippan är ett kulturreservat strax öster om Älvsborgsbron som angränsar till trivsamma Majorna/Kungsladugård. Området har ett stort historiskt värde och i hamnen här har man troligtvis lastat och lossat varor så långt bak i tiden som på 1400-talet. På 1600-talet startade en färjeförbindelsen som gick mellan Klippan och Färjestaden på Hisingen. I samband med att Älvsborgsbron öppnade 1967 upphörde dock färjetrafiken här. Arkitekturen och byggnaderna i området är väl bevarande. Gamla hus varvas med äldre industribyggnader och modernare komplex, en variation som skapar en spännande miljö. Närheten till Majorna och Kungsladugård breddar det lilla områdets utbud av underhållning, restauranger och bekvämligheter.

I NÄRHETEN
Här finns den härliga kulturdestinationen och konsthallen Röda Sten som anordnar utställningar, klubbar och evenemang. I området hittar du även en av Sveriges bästa restauranger – Sjömagasinet där du kan lyxa till det med härliga maträtter från havet. I kvarteren finns också Klippans Konstcafé. Köp med dig en glass, ta en mysig promenad längs kajkanten och titta på båtarna i hamnen. Längs med kajen ligger också Waterfront, ett fyrstjärnigt hotell med wellnessavdelning, bar, restaurang och terrass med havsutsikt. Det här charmiga och välbevarade området andas historia och är svårt att inte tycka om. En promenad bort ligger natursköna Slottskogen med sina promenadstråk, djurparker och kaféer och på Mariaplan i Kungsladugård hittar du mataffärer och butiker med det mesta du behöver i din vardag. Plaskdammen Plaskis ligger i anslutning till Mariaplan och här leker barnen under sommarens soliga dagar. Klippan tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné och i området finns ett flertal skolor och förskolor för familjer med barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån tar du dig enkelt, både in till staden och ut till havet. Flera förbindelser med spårvagn och buss går genom i området. Se www.vasttrafik.se för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.