Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Persgatan 2A, Lunden

Ljus gaveltvåa i mysigt landshövdingehus

Väldisponerad landshövdingetvåa med förmånligt gavelläge och stora fönster i tre väderstreck. Trygg brf med god likviditet, bredband ingår.

Lunden är ett omtyckt område för er som vill bo lugnt och skönt, men ändå ha närhet till allt som ger krydda åt tillvaron. Denna fina landshövdingetvåa ligger i ett charmigt kvarter med stora fönster åt tre håll. Tack vare en yteffektiv och väldisponerad planlösning känns lägenhetens 45 kvadratmetrar mycket luftiga. Hemmet har en mysig atmosfär med ett ombonat kök och ett sällskapligt vardagsrum med stora, lättmöblerade ytor. Ett trivsamt boende i en välmående förening med god ekonomi. I gemytliga Lunden bor ni med närhet till mataffärer, restauranger, mysiga caféer och småbutiker. Goda kommunikationer tar er in till city på nolltid och lockar naturen ligger Skatås och Delsjöområdet med vackra promenadstråk och motionsslingor inom bekvämt avstånd.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  45 kvm

 • Avgift

  3 143 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  45 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  1 av 3
 • Byggår

  1931
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Bredbandsbolaget
 • Lägenhetsnummer

  73 (Brf) / 1002 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 143 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 250 kronor avseende kabel-TV, bredband och IP- telefoni tillkommer.
 • Andel i föreningen

  1.13364%
 • Andelstal avgift

  1.20549%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  1 800 kr/år
 • Försäkring

  800 kr/år
 • Totalt

  2 600 kr/år
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-10-05
 • Energiprestanda

  118 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Möblerbar hall som välkomnar er med vitmålade väggar och ett laminatgolv i ek som löper vidare genom hela lägenheten. Här finns plats för avhängning och förvaringsmöbler.

KÖK
Ett charmigt kök med stora fönster i två väderstreck för ljusinsläpp. Köket är inrett i vitt med arbetsbänkar i rostfritt och vit mosaik. Bänkskivan belyses av inbyggda spotlights och ovanför arbetsytorna sitter en kakelmosaik i vitt och grått. Köket är utrustat med kyl och frys, fläkt, spis och ugn samt städskåp. Intill det stora fönsterpartiet med vackra fönsterbräden i vit marmor ryms en matplats för fyra personer.

VARDAGSRUM
Perfekt sällskapsrum med härlig rymd och öppna sociala ytor att umgås på. Väggarna är målade i vitt och tack vare ett fördelaktigt gavelläge strömmar ljuset in från fönster i motsatta väderstreck. Rummet kan möbleras med soffgrupp, tv-möbel samt matsalsbord.

SOVRUM
Mysigt sovrum med plats för bredare säng och goda förvaringsmöjligheter i tre garderober. Väggarna är klädda i en mörk tapet med blomstermotiv och ett stort fönster skänker rummet ljus och rymd.

BADRUM
Bostadens badrum har en våtrumsmatta i ljusgrå ton och helkaklade väggar i vitt. Utrustningen består av wc, handfat, spegel, förvaringsskåp samt badkar.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Lunden 28 i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening bestående av tre flerbostadshus med totalt 73 bostadsrätter, 5 hyresrätter samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Persgatan 2-10 och Bielkegatan 9. Föreningen bildades 2005.

HEMSIDA
https://brflunden28.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 28:6, 28:7 och 28:14. Fastigheterna byggdes 1931. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av Riksbyggen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med bänkar och bord samt grillmöjligheter. I föreningen finns även två tvättstugor med torkrum samt ett badrum och toalett i källaren.

PARKERING
Föreningen förfogar över fyra parkeringsplatser och sex garageplatser. En parkeringsplats kostar 300 kronor i månaden och en garageplats kostar 500 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga parkerings- och garageplatser. För mer information om köplats se: Mer info.

För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Bredbandsbolaget. 100Mbit bredband, kabel-TV och IP-telefoni är inkluderat i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1 108 kr för 2016. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 443 kr för 2016.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam.

GJORDA RENOVERINGAR
1972 Fasadbeklädnad av gatufasad med gult stavtegel.
1979 Ersattes fasad med en plåtfasad och fastigheten genomgick en rejäl upprustning, lägenheter slogs ihop till större, vindarna togs i anspråk och gjordes om till etagelägenheter. Samma år utfördes även stamrörsrenovering och nya eldragningar i samtliga lägenheter.
2000 Renoverades en av tvättstugorna.
2006 Spolades samtliga V/A-stammar i kök och badrum.
2007 Byttes maskiner i den stora tvättstugan.
2008 Tvättades fasad, husgrund putsades om och reparerades samt målades och avrinningsplåtar monterades. Samma år målades dessutom trapphus, balkonger totalrenoverades, gården iordningställdes och nya entrédörrar och nytt passersystem installerades i fastigheten.
2008-2009 Energideklarerades fastigheten.
2008-2010 Installerades nya spisfläktar i samtliga lägenheter, nya tilluftsventiler med backventil, frånluftsdon med fuktsensor i badrum samt nya fläktar på tak som är tryck- och temperaturstyrda.
2009 Byttes infodringar där behov fanns i nedre delen av avloppsstammar och samlingsledningar. Under samma år renoverades dessutom ett av badrummen i en av hyresrätterna, den lilla tvättstugan totalrenoverades och avstängningsventiler samt pump till uppvärmningssystem byttes.
2010 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2011 Utfördes kontroll, filmning och spolning av dagvatten- och dräneringsledningar. Under samma år byggdes cykelförvaring på gården och ett mindre skärmtak sattes upp vid ingångarna vid Persgatan 6 och Bielkegatan.
2012 Installerades grindar.
2013/2014 Filmades stamledningen i hela huset samt några serviser för framtida renovering.
2014 Renoverades och isolerades tak samtidigt som fönster byttes till treglasfönster

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagsläget pågår en totalrenovering av tvättstugan på Persgatan 9. Föreningen håller även på att ta fram en ny underhållsplan tillsammans med Riksbyggen.

Föreningen planerar framöver att genomföra en systematisk genomgång av ventilationen samt att undersöka om det finns ett eventuellt behov av renovering/underhåll av innergården.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2016-08-08) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.