Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

De Geersgatan 22, Lunden

Möjlig fyra med balkong och makalös utsikt över staden

Ljus gaveltrea, helt utan insyn belägen på vån 4 av 5. Stor balkong med strålande utsikt och sol största delen av dagen. Möjlig fyra.

Lägenheten har ett fördelaktigt gavelläge med stora fönster åt tre håll och en perfekt placering, högt upp i huset utan någon störande insyn. Den bästa tänkbara planlösningen gör det enkelt att omvandla bostaden till fyra rum och kök och här bor ni på ljusa, lättmöblerade ytor. På den ansenliga balkongen kan ni njuta av solen dag som kväll och här bjuds på en strålande utsikt över trädtoppar och Göteborgs hamninlopp. Köket är modernt inrett i vitt med integrerade vitvaror och det stora vardagsrummet med anslutande matsal skapar en social livsstil. Utöver detta erbjuds två fridfulla sovrum samt ett helkaklat badrum som totalrenoverades 2015 i samband med föreningens stambyte. Här bor ni nära mataffärer, restauranger, caféer och småbutiker. Bra förbindelser tar er snabbt in till city och lockar naturen ligger Skatås och Delsjön inom bekvämt avstånd.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  73.5 kvm

 • Avgift

  4 723 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 4

Kontaktpersoner

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  73.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  3 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1954
 • Förråd

  Vinds- samt källarförråd
 • TV/Bredband

  ComHem
 • Lägenhetsnummer

  70 (Brf) / 1202 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 723 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
 • Andel i föreningen

  0.85615%
 • Andelstal avgift

  0.85611%
 • Skattesats

  32.6%
 • Inre reparationsfond

  Saldo: 1 756 kr
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 730 kr/år
 • Försäkring

  1 800 kr/år
 • Totalt

  4 530 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter

Energi

 • Energideklaration

  2008-12-03
 • Energiprestanda

  171 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Planritning

Alternativ planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
En möblerbar hall med en vacker originalparkett i ek, vitmålade väggar samt ett dekorativt parti i betongglas. Här finns plats för avhängning.

KÖK
Köket som ligger öppet mot hemmets matplats är modernt inrett i vitt med integrerade vitvaror och skåpsinredning från Kvik. De vita väggarna matchas med ett klinkerlaminat i mörkgrå ton och ovan bänkskivan i grå laminat sitter en stavmosaik i bruna nyanser. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, fläkt, glaskeramikhäll, varmluftsugn samt diskmaskin. Ett dubbelfönster med utsikt mot lummig grönska bidrar med ljusinsläpp och här ryms en matplats för upp till sex personer.

VARDAGSRUM
Ett socialt vardagsrum som ligger i fil med hemmets matplats. På golvet ligger en originalparkett i ek och de vittapetserade väggarna är snyggt kombinerade med en mönstrad fondtapet. Här ryms en soffgrupp, tv-möbel samt läshörna. Ett stort fönster skänker rummet rikligt med ljus och härifrån tar ni er ut på hemmets ljuvliga balkong. 

MATPLATS
Hemmets matsal är given plats för härliga middagar med vänner och familj. Väggarna är tapetserade i vitt och även i detta rum ligger en vacker originalparkett i ek. Rummet kan möbleras med ett rejält matsalsbord för upp till 10 personer och här finns en praktisk vägghylla med plats för dekoration. För den som önskar kan matsalen enkelt omvandlas till ett extra sovrum genom en praktisk skiljevägg.

BALKONG
Den ansenliga balkongen har ett fritt läge med en enastående utsikt över vacker grönska och Göteborgs hamninlopp. Här kan ni njuta av stilla omgivningar i solen från morgon till kväll. Balkongen kan möbleras med bord, stolar och annan dekoration.

SOVRUM 1
Hemmets master bedroom har ett högt och fridfullt läge med en vacker utsikt över trädtoppar. Rummet kan möbleras med dubbelsäng, sängbord och mindre skrivbordshörna. Här finns en stor skjutdörrsgarderob med spegel till förvaring.

SOVRUM 2
Hemmets andra sovrum passar utmärkt som gästrum, barnrum eller hemmakontor. Väggarna är tapetserade i vitt med en dekorativ fondtapet och på golvet ligger en originalparkett i ek. Rummet kan möbleras med enkelsäng, skrivbordshörna och annat möblemang. Här finner ni tre garderober för ytterligare förvaring.

BADRUM
Ett fräscht och komfortabelt badrum som totalrenoverades i samband med föreningens stambyte 2015. Väggarna är helkaklade i vitt med gråa kakelpartier och på golvet ligger ett mörkgrått klinker med härlig golvvärme. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, dusch med vikbara glasdörrar, handdukstork samt toppmatad tvättmaskin (installerad 2016). Ett vädringsfönster bidrar med ljusinsläpp och  i taket sitter inbyggda spotlights. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Riksbyggens Brf Göteborghus nr 18 är en äkta bostadsrättsförening med totalt 142 bostadsrätter samt 3 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen har adresserna De Geersgatan 2-22 och 7-9. Föreningen bildades 1953.

HEMSIDA
http://www.degeersgatan.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 25:14, 25:15, 33:1, 33:3 och 34:1. Fastigheterna byggdes 1954. Marken upplåts med tomträtt.

FÖRVALTNING
Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en tvättstuga i varje hus med undantag för De Geersgatan 7. I föreningen finns även uteplats med möjlighet att hyra gasolgrill, cykelförråd, barnvagnsrum, bastu, gym samt en gemensam spolplatta för tvättning av bilen.

PARKERING
Föreningen förfogar över 72 parkeringsplatser, 61 garageplatser samt 11 besöksplatser. En parkeringsplats kostar 137 kronor i månaden. En mindre garageplats kostar 299 kronor i månaden och en större garageplats kostar 332 kronor i månaden. I dagsläget finns det lediga platser av de mindre garagen. Kö till övriga parkerings- och garageplatser. Vid frågor eller intresse avseende parkerings-och garageplats, kontakta Lina Uhac i styrelsen eller maila till parkering@degeersgatan.se

För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via ComHem. Grundutbud av kabel-TV samt bredband ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1 108 kr för 2016. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 443 kr för 2016.

FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Folksam. Kollektivt bostadsrättstillägg ingår.

GJORDA RENOVERINGAR
1997 Byttes fönster och balkongdörrar.
2000 Renoverades balkonger.
2003 Målades samtliga trappuppgångar, dämpningsplattor i taken sattes in och energisnål armatur, säkerhetsdörrar och nya dörr ramar i stål installerades. Under samma år byttes samtliga entréportar samt installerades portlås med porttelefon.
2004 Installerades nya stamventiler för kall- och varmvatten.
2005 Installerades nya termostatsventiler och reglerutrustning. Under samma år byttes utrustningen i föreningens tvättstugor.
2005-2006 Reparerades takfot samt tegel på fasaden.
2006 Installerade ComHem internetuttag i samtliga lägenheter.
2007-2008 Målades garageportar och källargångar.
2008-2009 Genomfördes en OVK-besiktning och utvändiga räcken målades om.
2009-2010 Lades nytt tak, monterades nya stuprör och sotning av inkanaler genomfördes.
2013 Genomfördes en radonmätning med godkänt resultat.
2014-2016 Utfördes ett stambyte samt renoverades samtliga badrum.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar en byggnation av ett miljöhus mellan De geersgatan 7-9. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2016-10-13) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.