Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Linnégatan 45, Linnéstaden

Välplanerad tvåa med solig balkong

Möjlig 3:a med solig balkong. Välplanerat och ljust hem på perfekt läge mitt i stan. Bredband ingår i avgiften.

Ta hissen upp till sjunde våningen och kliv in i detta kvadratsmarta hem. Ett snyggt och bekvämt boende med både stad och natur runt knuten. Bostaden har en öppen social planlösning samt en härlig balkong att nyttja under årets varmare dagar. Här bor ni i en stabil förening med faciliteter som takterrass, gym, gästlägenhet och garage. Utanför porten har ni Linnégatan, ett härligt och avslappnat restaurangstråk. Slottsskogen ligger en kort promenad bort och åt andra hållet har ni Järntorget och populära Långgatorna. Alldeles i närheten av bostaden finns flera matbutiker, surdegsbageri och ekologisk närbutik. Ett perfekt cityboende!

Översikt

  • Typ

    Bostadsrätt

  • Rum

    2 rum och kök

  • Boarea

    67 kvm

  • Avgift

    4 003 kr

  • Budstart

    Kontakta mäklaren

  • Våning

    7 av 12

  • Hiss

    Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

  • Typ

    Bostadsrätt
  • Antal rum

    2 rum och kök
  • Boarea

    67 kvm
    Baserad på Bostadsrättsföreningen.
  • Våning

    7 av 12
  • Balkong

    Ja
  • Hiss

    Ja
  • Byggår

    1979-1981
  • Förråd

    Källarförråd
  • TV/Bredband

    Bredbandsbolaget
  • Lägenhetsnummer

    069 (Brf) / 1508 (LMV)
  • Tillträde

    Enligt överenskommelse

Ekonomi

  • Avgift

    4 003 kr/mån
    Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV, bredband, Ip-telefoni (ej samtalskostnad)
  • Andel i föreningen

    0.75480%
  • Andelstal avgift

    0.8%
  • Skattesats

    32.6%
  • Pantsatt

    Ja

Driftskostnader

  • El

    3 000 kr/år
  • Försäkring

    1 512 kr/år
  • Totalt

    4 512 kr/år
  • Personer i hushåll

    1
  • Kommentar

    Kostnad avseende el är beräknat per schablon. Kostnad avseende försäkring är baserad på kalkyl på if.se.

Energi

  • Energideklaration

    2009-12-17
  • Energiprestanda

    119 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av den rymliga hallen med grått klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för avhängning.

VARDAGSRUM
Bostadens vardagsrum är stort och luftigt och det stora fönsterpartiet skapar ett härligt ljusinsläpp. Vardagsrummet har ekparkett, vita väggar samt en fondvägg klädd i randig tapet. Rummet har plats både soffgrupp och matbord. Härifrån tar ni er ut till lägenhetens balkong.

BALKONG
Mysig balkong med utsikt mot grannfastighetens vackra fasader samt en trapp som omges av grönska under sommarhalvåret. Balkongen rymmer både bord och stolar.

KÖK
Det stilfulla köket ligger i anslutning till vardagsrummet. Köket har ett mörkt klinkergolv, vitmålade väggar samt en randig fondtapet. Köksinredningen går i vitt och ovan den mörka bänkskivan sitter ett vitt kakel. Köket är utrustat med rostfri kyl/frys, spishäll, fläktkåpa, inbyggd ugn, inbyggd mikro samt integrerad diskmaskin. Här finns även ett stort skafferi. Intill fönstret ryms ett matbord. 

SOVRUM
Bostadens rymliga sovrum har valnötsgolv, ljusmålade väggar samt ett härligt ljusinsläpp från två fönster. Sovrummet har plats för dubbelsäng och övrigt möblemang, klädförvaring finner ni i en bredare garderob. I taket sitter infällda spotlights.

BADRUM
Badrummet har en röd våtrumsmatta samt helkaklade väggar i vitt med en vinröd bård. Här finns toalett, handfat, spegelskåp samt dusch.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Linnégatan 41-45 är en välskött bostadsrättsförening med 117 bostadsrätter, 6 hyresrätter samt 3 lokaler med hyresrätt. Till föreningen hör även två lägenheter som idag fungerar som gäst- respektive företagslägenhet. Adresser i föreningen är Linnégatan 41-45 samt Övre Majorsgatan 1-3. Föreningen registrerades 2003.

HEMSIDA
Föreningens hemsida: http://www.linne4145.se

FASTIGHETEN
Göteborg Olivedal 14:14. Fastigheten bebyggdes 1979-1981 samt ett helt ombyggt gårdshus 2008. Föreningen förvärvade fastigheten 2004 då fastigheten köptes av Wallenstam. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Primär Fastighetsförvaltning sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen har även en egen fastighetsskötare som jobbar halvtid åt föreningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har satsat mycket på gemensamma utrymmen av hög klass. I föreningen finns en takterrass med utemöbler och grillar, prisbelönt tvättstuga med fyra välutrustade stationer, ett modernt gym, bastu, gästlägenhet, biljardrum, fem cykelrum, barnvagnsrum samt miljörum för återvinning. Föreningen har även extra förråd att hyra extra i mån av tillgänglighet.

PARKERING
Föreningen förfogar över ett garage med 91 bilplatser. En plats kostar cirka 900kr/mån, det finns även ett tiotal mc-platser. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2016-10-19). För tillfälliga gäster finns även ett antal gästparkeringar i garaget.
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

TV & BREDBAND
Fibernätsbaserad TV och fiberbredband via Bredbandsbolaget. TV, bredband (100/100 Mbit) och IP-telefoni (ej samtalskostnad) ingår i avgiften. Möjlighet finns att få upp till 1000 Mbit mot en extra avgift.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1108 kr för 2016. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 443 kr för 2016.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

RENOVERINGAR
Föreningen har de senaste åren gjort en hel del renoveringar, bland annat en större fasadrenovering samt byte av många fönster och byte till säkerhetsdörrar. Det har även utförts modernisering av värme, vatten, ventilations- och avloppssystem samt utbyte av armaturer för att få ner energiförbrukningen.
2014 Sålde föreningen tre hyresrätter. Under året installerades fiber i fastigheten.
2015 Upprustning av entréer, markarbeten mot Linnégatan, OVK-besiktning samt rensning av ventilationskanaler och injustering av don.
2016 Under året genomfördes målningsarbeten av tvättstuga, miljörum, källare och gemensamhetsutrymmen.

För mer information om gjorda renoveringar hänvisar vi till föreningens hemsida.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att under 2017 genomföra målningsarbeten i garage, målningsarbeten av betong på balkonger, målningsarbeten av lägenhetskorridor i gårdshuset samt målningsarbeten av träpanel på lägenhetsterrasser. Föreningen planerar även att utföra densitbeläggning av golven i garaget. Föreningen planerar på sikt att måla plåttaken och byta tätskikt på lägenhetsterrasser.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget. (2016-10-19).

ÖVRIGT
Inför en lägenhetsrenovering ska ansökan om renovering skickas till föreningen. För mer information om föreningens rutiner kring renoveringar, se: http://www.linne4145.se/foreningen/foreningen-a-o/.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2016-10-19), samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

  • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.