Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Karl Gustavsgatan 11A, Vasastaden

Tyst läge mitt i stan

Här bor ni på en lugn adress mitt i praktfulla Vasastaden. Bostaden präglas av högt i tak, djupa fönsternischer, brädgolv samt balkong med kvällssol. Stilfull bostad anno 1890.

Ni välkomnas av det ståtliga trapphuset med vackra fönster och stentrappor. När ni kliver över tröskeln möts ni av den möblerbara hallen med framtagen tegelvägg och vackert marmorgolv. Bostaden genomsyras av vackra detaljer från förr: charmiga brädgolv, vackra listverk, djupa fönsternischer samt praktisk serveringsgång som skvallrar om svunna tider. Hemmets balkong har ett lugnt läge mot föreningens innergård där ni kan njuta i kvällssolen under årets varmare dagar. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt som harmoniserar med de tidstypiska detaljerna. Bostaden har dessutom mycket goda förvaringslösningar. Här bor ni i en välskött förening med stadens utbud av restauranger och nöjesliv runt knuten. Dessutom har ni en kort promenad till ljuvliga Slottsskogen. Ett perfekt cityboende!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  61 kvm

 • Avgift

  3 221 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  61 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  3 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1890
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  007 (Brf) / 1302 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 221 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  5.88335%
 • Andelstal avgift

  5.88335%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 100 kr/år
 • Försäkring

  1 800 kr/år
 • Totalt

  4 900 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-04-23
 • Energiprestanda

  170 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Möblerbar hall med vackert golv i carraramarmor med behaglig golvvärme och vitmålade väggar. En framtagen tegelvägg utgör en spännande detalj i hallen. Klädförvaring finner ni i två inbyggda garderober. I taket sitter infällda spotlights.

KÖK
Hemmets mysiga kök ligger mot föreningens innergård, som ni kan blicka ut över när ni tar hand om disken. Golvet är klätt i charmigt brädgolv och väggarna är målade i vitt. Ovan bänkskivan i ek sitter ett vitt kakel, en del av köksväggen är även klädd i svart kakel. Den gråa köksinredningen skapar en snygg kontrast till de ljusa ytskikten. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, spishäll, fläkt, varmluftsugn samt diskmaskin. I anslutning till köket finner ni den tidstypiska serveringsgången som idag utgör ett praktiskt förvaringsutrymme. Serveringsskåpen går i samma gråa ton som köksinredningen och ovan skåpen sitter en bänkskiva i ek. Här finner ni även ett städskåp.

SOVRUM
Hemmets harmoniska sovrum har ett lugnt läge mot innergården. Rummet har plats för dubbelsäng och övrigt möblemang, klädförvaring finner ni i en mindre klädkammare med platsbyggda hyllor. Den väl tilltagna takhöjden har tagits tillvara genom platsbyggda hyllor på två av rummets väggar som utgör ett praktiskt förvaringsutrymme. Under hyllorna sitter infällda spotlights som skapar stämningsfull belysning. Genom två glasdörrar tar ni er ut på balkongen.

BALKONG
Hemmets balkong har ett mysigt gårdsläge med kvällssol. Balkongen är belagd med träplank och här finns stämningsfull belysning samt platsbyggda soffor och bord. Perfekt för ljumma sommarkvällar!

VARDASGRUM
Rymligt vardagsrum med ljust brädgolv och vitmålade väggar. Två höga fönster med djupa fönsternischer förser rummet med ett härligt ljusinsläpp. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matbord.

BADRUM
Hemmets badrum har svart klinkergolv med golvvärme, helkaklade väggar i vitt samt en fondvägg i duschdelen i svart mosaik. I badrummet finns duschkabin, toalett, handfat, spegelskåp med belysning samt vägghängda hyllor. Här finns även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. I taket sitter infällda spotlights.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Karl Gustavsgatan 11 är en äkta bostadsrättsförening med totalt 16 bostadsrätter samt 1 bostadsrättslokal. Föreningen registrerades 2002 .

HEMSIDA
https://brfkarlgustavsgatan11.wordpress.com

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 7:8. Fastigheten bebyggdes 1890. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick Förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga samt cykel- och barnvagnsrum.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering. I närliggande Viktoriagaraget finns i dagsläget (2016-10-18) lediga platser från 1500 kr/mån. För mer info se: http://ikfab.kjellberg.se/parkering. 

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1108 kr för 2016. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 443 kr för 2016.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Moderna Försäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1985 Genomfördes fönsterbyten.
2007 Byttes el-stammar samt V/A-stammar. I samband med stambytet renoverades samtliga badrum. Samma år byttes även portsystemet ut och tvättstugan renoverades.
2009 Genomfördes en OVK av ventilationen, i samband med detta rensades ventilationskanaler.
2011 Bebyggdes balkonger och trapphus renoverades.
2014 El- och värmeinstallationer
2016 Fjärrvärmerör byttes.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att bygga en vindslägenhet, byta taket, bygga hiss i uppgång B, göra en översyn av fasad och fönster, asfaltera om gården samt flytta vindsförråd till källaren. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

 

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2016-10-10) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.