Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Föreningsgatan 1B, Vasastaden

Välplanerad citytvåa med egen uteplats

Välplanerad citytvåa med stor och solig uteplats. Välskött hem i fräscht skick med stilfulla materialval, funktionellt kök och smarta förvaringsutrymmen.

Kliv in i detta kvadratsmarta och ljusa hem som flödar i ljus tack vare stora fönsterpartier. Här bor ni i ett välplanerat hem med goda förvaringsmöjligheter i flera garderober samt en rymlig klädkammare. Bostadens kök är smakfullt inrett med klassiska materialval och integrerad diskmaskin. Hemmets stora uteplats är en given plats under sommarhalvåret där ni kan njuta i eftermiddagssolen. I anslutning till vardagsrummet finns ett tillbyggt sovrum som rymmer en dubbelsäng och annat möblemang. Bostaden har dessutom vardagslyx i form av en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.
Här bor ni i en välskött förening med Vasastadens pampiga kvarter runt knuten. En kort promenad bort ligger Avenyn och stadens utbud av allt ni behöver för en bekväm vardag. I närheten ligger även Handelshögskolan, mysiga Haga samt Slottsskogens mysiga grönområde

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  50 kvm

 • Avgift

  3 149 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  Bottenplan

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  50 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rum och kök.
 • Våning

  Bottenplan
 • Balkong

  Uteplats
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1975
 • Förråd

  Vindsförråd med högt i tak, PAX-garderob ingår
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  301 (Brf) / 0901 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 149 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.58%
 • Andelstal avgift

  0.58%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 400 kr/år
 • Försäkring

  1 560 kr/år
 • Totalt

  3 960 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Beräknat per schablon. Kostnad avseende försäkring är baserat på kalkyl på if.se.

Energi

 • Energideklaration

  2009-06-26
 • Energiprestanda

  156 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av den rymliga hallen med ekparkett, vitmålade väggar och infällda spotlights med dimmerfunktion i taket. Här finns gott om plats för klädförvaring i en rymlig klädkammare samt en skjutdörrsgarderob inredd med praktiskt Elfa-system och inbyggd belysning.

VARDAGSRUM
Bostadens rymliga vardagsrum har ett härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Golvet är klätt i klassisk ekparkett och väggarna är målade i vitt varav en målad fondvägg i en trendriktigt grå färg. Här ryms en större soffgrupp och övrigt möblemang. Från vardagsrummet når ni hemmets stora uteplats.

UTEPLATS
Mysig uteplats med gott om plats för en större utegrupp. Här kan ni njuta av solen från lunchtid till sen eftermiddag. Intill uteplatsen ligger en del av föreningens mysiga gård med lummig omgivning som skapar en privat oas.

KÖK
Bostadens stilfulla kök renoverades under 2010. Golvet är klätt i beige klinker, väggarna är målade i vitt och köksmiljön är klädd i gråsvart mosaik. Köksinredningen går i vitt och med massiv köksbänk i valnöt som skapar en snygg kontrast till den vita inredningen. Arbetsytorna belyses med infällda spotlights med dimmerfunktion som skapar en stämningsfull belysning. Köket har gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen och erbjuder praktiska lösningar som sockellådor. Köket är utrustat med en kombinerad kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd mikro samt integrerad diskmaskin. Intill kökets två fönster är det gott om plats för ett matbord med plats för fyra personer.

SOVRUM
I anslutning till vardagsrummet ligger sovrumsdelen med ekparkett och väggar målade i ljusgrå kulör. Här finns plats för dubbelsäng och övrigt möblemang, klädförvaring finner ni i en skjutdörrsgarderob. Sovrummet har ett runt fönster mot vardagsrummet med inbyggd belysning.

BADRUM
Från hallen når ni badrummet med ljust klinkergolv och helkaklade väggar i vitt klassiskt originalutförande. Badrummet har toalett, dusch med glasväggar, handfat med kommod, badrumskåp, spegel samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. I taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion.

ÖVRIGT
Lägenheten har ett installerat inbrottslarm sammankopplat med brandvarnare som ger notifiering till mobil.

Renoveringar

Renoveringar

Lägenheten har succesivt renoverats. Samtliga rum i bostaden har målats under de senaste åren.

HALL
2009 Installerades en måttanpassad skjutdörrsgarderob med praktiskt Elfa-system och inbyggd belysning.
2010 Installerades infällda spotlights i taket.
2013 Slipning och målning av trösklar samt dörrkarmar. Samma år byttes innerdörrar.

VARDAGSRUM
2010 Platsbyggd förvaringslösning bredvid ingången till sovrummet.

SOVRUM
2013 Monterades en ny innerdörr
2016 Installerades nytt eluttag och strömbrytare

KÖK
2007 Installerades kyl/frys, fläkt samt diskmaskin.
2010 Komplett köksinredning från Epoq samt installation av induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd mikro samt en praktisk kökskran (2016) med utdragbar pip. I samband med renoveringen drogs elen om och infällda spotlights med dimmerfunktion installerades.

BADRUM
Kakling och VVS genomfördes i början av 2000-talet. Därefter har succesiva uppfräschningar gjorts: installation av toalettstol samt glasväggar (2007), infällda spotlights (2010), handfat med kommod, badrumsskåp samt spegel (2013), kombinerad tvättmaskin/torktumlare (2016).

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Grimberget är en äkta bostadsrättsförening bestående av fyra punkthus med totalt 147 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen registrerades 2003. Adresser i föreningen är Föreningsgatan 1-3.

HEMSIDA
www.brfgrimberget.se

FASTIGHETEN
Göteborg Almedal 6:15. Fastigheterna bebyggdes 1975. Föreningen förvärvade fastigheten 2005. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns två tvättstugor, en föreningslokal, cykelställ, barnvagnsrum samt återvinningsrum.

PARKERING & CYKELUTHYRNING
Föreningen förfogar över 40 garageplatser. En plats kostar cirka 800 kr/mån. I dagsläget finns det inga lediga platser (2016-12-14). I närliggande Viktoriagaraget finns i dagsläget (2016-12-14) lediga platser från 1500 kr/mån. För mer info se: http://ikfab.kjellberg.se/parkering. Möjlighet att hyra garageplats finns även på Södra Viktoriagatan 39-41. En plats kostar cirka 1000 kr/mån. I dagsläget finns lediga platser (2017-01-19). För mer information se: www.kallfelt.se. För den cykelburne finns möjlighet att hyra cykel genom ”Styr och ställ”, precis utanför fastigheten. Det finns tillgängliga cyklar att abonnera fr.o.m. 1 mars till 30 december. För mer info se: http://www.goteborgbikes.se.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2007 Gjordes en översyn av värmesystem och ventiler på samtliga radiatorer byttes.
2008 Renoverades garaget. Under året såldes även två av föreningens lokaler som byggdes om till 6 st bostadsrätter.
2009-2010 Renoverades fasaderna, i samband med renoveringen byttes samtliga fönster, innergården renoverades och en översyn av taket utfördes.
2011 Sotades ventilationskanaler i samtliga lägenheter.
2012 Renoverades hissarna och en OVK-besiktning genomfördes.
2013 Fjärrstyrningssystemet till garaget samt rökluckor på taket byttes. Under året såldes även en hyresrätt.
2014 Spolades och filmades samtliga avloppsstammar och vertikala stammar. Under året byttes även frånluftsfläktar i samtliga lägenheter och en ny värmestyrning för inomhusklimatet installerades. Samma år godkändes även OVK av ventilationen och en ny underhållsplan togs fram.
2016 Renoverades trapphusen, i samband med renoveringen installerades säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagsläget pågår sanering av fuktskada i föreningens föreningslokal, i samband med saneringen totalrenoveras lokalen. Föreningen kommer att ta fram en detaljerad underhållsplan under vintern 2016/2017.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2016-12-14), samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.