Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Folkungagatan 11B, Stampen

Stor balkong och lugnt gårdsläge nära stadens brus

Optimalt planerad enrummare i vacker fastighet anno 1932. Hela lägenheten ligger i knäpptyst gårdsläge och här finns också en stor balkong att njuta på. Varmt välkommen till attraktiva Stampen, ett stenkast från stadens brus.

En perfekt cityetta som passar utmärkt för dig som uppskattar att bo lugnt och avskilt nära stadens liv. I området sker det spännande förändringar och utanför porten finns allt du kan tänkas behöva för en trivsam vardag. Hela lägenheten vetter mot föreningens mysiga innergård och tystnaden är märkbar. Bostaden har en mycket genomtänkt planlösning och bjuder på ypperligt planerade kvadrat. Här har du tillgång till ett ordentligt kök med rum för matplats, ett luftig allrum med praktisk sovalkov och en ovanligt stor balkong som är en ovärderlig tillgång under sommarhalvåret. Här bor du i ett av Göteborgs mest attraktiva områden. Detta är ett hem att trivas i!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  37 kvm

 • Avgift

  2 085 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  37 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1932
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  ComHem
 • Lägenhetsnummer

  23 (Brf) / 1102 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 085 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten och Kabel-TV. Ett obligatoriskt balkongtillägg tillkommer om 74 kronor.
 • Andel i föreningen

  2.32465%
 • Andelstal avgift

  2.32465%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 700 kr/år
 • Försäkring

  2 000 kr/år
 • Totalt

  4 700 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2008-11-14
 • Energiprestanda

  161 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Bostadens första rum välkomnar dig med ett parkettgolv i ek och vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning och goda möbleringsmöjligheter.

KÖK
Ett ljust och ombonat kök med tilltagna ytor som ger plats för ett matsalsbord för upp till fyra personer. Köket är målat i vitt och på golvet ligger en plastmatta i ljusgrå ton. Inredningen är vit med bänkskivor i valnötslaminat och ovanför arbetsytorna sitter ett stänkskydd i rostfritt stål. Här inryms kombinerad kyl och frys, fläkt, spishäll och ugn.

ALLRUM
Luftigt allrum med parkettgolv i ek och vitmålade väggar. Dubbla glasdörrar står för fint ljusinsläpp och härifrån når du bostadens stora och härliga balkong. Rummet kan möbleras med soffgrupp, mediamöbel och annat möblemang. Här finns också en praktisk sovalkov med plats för dubbelsäng.

BALKONG
Ljuvlig balkong med knäpptyst gårdsläge där du kan njuta i solen från förmiddag till lunch. Balkongen kan inredas med loungegrupp och dekoration.

BADRUM
Ett helkaklat badrum med beigt klinker och vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegelskåp samt dusch med draperi. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Folkungen är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 27 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Adresser i föreningen är Folkungagatan 11A-B. Föreningen bildades 2005.

FASTIGHETEN
Göteborg Stampen 9:19. Fastigheten bebyggdes 1932. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen anlitar Amhult för fastighetsskötsel.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Lummig innergård mellan husen med utemöbler och grillmöjligheter. Det finns även en gemensam bakgård med utemöbler. I föreningen finns också ett cykelrum samt en tvättstuga i källaren av gårdshuset med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via ComHem. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1 108 kr för 2016. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 443 kr för 2016.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via bostadsrätternas medlemsförsäkring.

GJORDA RENOVERINGAR
2007 Installerades nya maskiner i tvättstugan.
2008 Renoverades hissen, byttes porttelefonsystem samt porttelefoner i samtliga lägenheter.
2008-2009 Renoverades samtliga yt- och tätskikt i badrummen.
2009 Justerades, målades och fogades fönster. Under samma år putsades och målades fasaden, blästrades och målades yttertak, byttes 8 balkonger samt renoverades gemensamma balkonger.
2010 Filmades stammar, målades trapphus samt genomfördes en borimpregnering i gathuset.
2012-2013 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2013 Byttes fläkt i restauranglokalen. Under samma år lagades ett hål i en stam samt utfördes en reling av en annan stam.
2015 Byttes entréport, omfogades fasad mot gatan samt genomfördes ett fönsterbyte i en av lägenheterna.
2016 Installerades ny belysning i trapphusen. Under samma år gjordes en översyn av grundvattennivån och pålarna.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Under 2016 planerar föreningen att se över huvudstammarna där de akuta stammarna kommer att relinas löpande. Detta kommer inte att påverka stammarna i lägenheterna.

För mer kommande renoveringar se föreningens underhållsplan i årsredovisningen.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2016-11-15).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2016-11-15) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Stampen

URBAN PULS MITT I STADEN
Stampen är ett av Göteborgs mest centrala områden som ligger alldeles öster om stadens centralstation. Stadsdelen är inringad av vatten med Vallgraven i väster, Fattighusån i söder, Mölndalsån i öster och Göta älv i norr. Odinsgatan och Friggagatan är områdets huvudstråk och här trängs kvartersbebyggelse med kontor och bostäder. Här bor du granne med hela centrum och allt som staden har att erbjuda. Kultur, shopping, nattliv, restauranger och underhållning. Områdes historia sträcker sig ända bak till 1600-talet. Här fanns små landerier, industrier samt flera sociala inrättningar som fattighus och tukthus för kvinnor. Stampen fick sitt namn från en oljestamp som anlades här vid början av 1700-talet. Den senast tiden har stadsdelen fräschats upp och blivit populär och urban. Alléer har planterats, gator har lagts om och nya bostadshus har rests.

I OMRÅDET
I området finns några små grönområden och naturområden vid kanalerna och i närheten ligger den vackra och omtyckta 1800-talsparken Trädgårdsföreningen. Alldeles intill stadsdelen finns nya Ullevi och om du fortsätter på Skånegatan kommer du snart till Scandinavium, Världskulturmuseet, Universum och Liseberg. En av Göteborgs största biografer, Bergakungen, finns också i närheten. I kvarteret finns flera matbutiker, restauranger, bowlinghall, gym och kaféer, så du har aldrig långt till bekvämligheter som förenklar för dig i din vardag. Dessutom ligger både centrum och Olskroken i närheten, med ännu fler matbutiker och faciliteter. Området hör till Centrums Stadsdelsförvaltning och för dig som har barn i skolåldern finns ett stort antal grundskolor och förskolor här.

KOMMUNIKATIONER
I Stampen bor du så nära Göteborgs citypuls som du bara kan, med centralstationen och goda kommunikationer på nära avstånd. Några minuter till fots tar dig till stadens mest centrala delar. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.