Såld

Frödingsgatan 8H, Strömmensberg

Charmig funkisetta högt över staden med solig balkong


Tidsenlig funkisetta med solig balkong i fastighet anno 1944. Lugnt och insynsskyddat läge med fönster i två väderstreck. Framtagna brädgolv och djupa fönsterbänkar i sten. Omgjorda ytskikt, rymlig klädkammare samt vinds-och källarförråd. Stabil HSB förening med gym och övernattningslägenhet!

En mysig enrummare med en finstämd mix av gammalt och nytt. Djupa fönsterbänkar i sten och genomgående brädgolv som varsamt renoverats och målats om. Mycket funktion på 37,5 kvm med en trivsam arkitektur och stora fönster åt två håll. Lugnt och insynsskyddat läge högt upp i huset med solig balkong. Rymligt kök med plats för matsalsbord och tilltaget allrum som kan möbleras med soffa och säng. Sobra ytskikt som löpande har renoverats. Därtill ett helkaklat badrum med badkar, en stor klädkammare samt tillhörande vinds- och källarförråd. Välmående Brf med faciliteter som övernattningsrum och gym. Högt läge över staden nära centrum, goda förbindelser och natursköna områden. Fri parkering i området!

Översikt

Typ

Bostadsrätt

Rum

1 rum och kök

Boarea

37.5 kvm

Avgift

2 226 kr

Slutpris

Kontakta mäklaren

Bevaka

Denna bostad är såld

Kontakta mäklaren för mer information

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Lina Persson

Ansvarig Mäklare
0766 - 47 76 33

Jazmine Ohgami

Mäklare
0766 - 47 76 36

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  37.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Nej
 • Byggår

  1943-1944
 • Förråd

  Vinds- samt källarförråd
 • TV/Bredband

  Fiber via Com Hem och Telia
 • Församling

  Härlanda
 • Lägenhetsnummer

  93 (Brf) / 1201 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 226 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Skattesats

  32.6%

Driftskostnader

 • Värme

  1 528 kr/år
 • Försäkring

  700 kr/år
 • Totalt

  2 228 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2010-02-26
 • Energiprestanda

  140 kWh/m2 och år

Planritning

Alternativ planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta trapporna upp till tredje våningen och stig in i en mysig och ombonad enrummare med charmiga detaljer från byggåret. Från hallen får man en god överblick över hemmets disposition och direkt till vänster erbjuds plats för avhängning. Väggarna är målade i en vit kulör och på golvet ligger ett framtaget brädgolv som har målats i en ljusgrå ton.

KLÄDKAMMARE
Rakt fram från hallen ligger bostadens tilltagna klädkammare. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett brädgolv som har målats i en ljusgrå ton. Klädkammaren är inredd med praktiska hyllplan samt klädstänger som står för utmärkta förvaringsmöjligheter.

KÖK
Ett rymligt kök med gott om plats för matsalsgrupp samt goda förvaringsmöjligheter i flera köksskåp och ett städskåp. På golvet ligger ett framtaget brädgolv som är målat i ett schackrutigt motiv och vitmålade väggar matchas fint med en dekorativ fondtapet. Köksinredningen består av släta fronter i vitt och ovanför arbetsbänken i rostfritt sitter ett stavkakel i en mörkgrå ton. Den maskinella utrustningen består av fläkt, hällspis, bänkdiskmaskin samt en nyinstallerad kyl och frys (Siemens 2018). Ett stort fönster med djupt stenbräde förser köket med ljus.

ALLRUM
Ett härligt sällskapsrum med bevarad tidskaraktär som pryds av ett djupt fönsterbräde i sten och ett framtaget brädgolv i en ljusgrå ton som löper tröskelfritt genom rummet. Vitmålade väggar och ett stort fönsterparti ger en ljus och luftig känsla och härifrån når du hemmets rymliga balkong. Rummet kan inredas med soffgrupp, mediamöbel samt säng.

BALKONG
Hemmets balkong har ett högt och förmånligt läge med sol från lunch till kväll. På golvet ligger en praktisk trätrall och här ryms en cafémöbel samt annan dekoration.

BADRUM
Badrummet har en tidlös inredning med ett rymlig badkar för avkopplande stunder. Golvet är belagt med ett klinker som har målats i en ljusgrå ton och väggarna är klädda i kakelplattor som är målade i en vit kulör. Övrig utrustning består av wc, handfat med kommod, spegel med ovanliggande belysning samt praktiska hyllplan. Ett vädringsfönster står för ljusinsläpp.

RENOVERINGAR
Under säljarens innehavstid har alla fönster samt innerdörrar målats invändigt. Ny trätrall har lagts på balkongen. Alla tak och väggar har målats om och brädgolv i hall och vardagsrum har tagits fram och målats. Köksluckorna har målats om och ovan arbetsytan har man satt in ett stavkakel. Jordfelsbrytare har också installerats och alla eluttag har bytts ut.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Faxefjäll är en äkta förening bestående av en fastighet med totalt 143 bostadsrätter. Föreningen bildades 1943 och har adresserna Kransen 4A-J samt Frödingsgatan 8A-H.

HEMSIDA
https://faxefjall.wordpress.com/

FASTIGHETEN
Föreningen äger fastigheten Göteborg Bagaregården 32:10. Fastigheten Göteborg Bagaregården 741:10 är upplåten med tomträtt för del av föreningens parkeringsplatser. Fastigheten bebyggdes 1943-1944 och omnämndes då i GP under rubriken Göteborgs längsta bostadshus.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Som medlem i föreningen har man tillgång till flera gemensamma uteplatser med trädgårdsmöbler och grill.

I fastigheten finns två tvättstugor som är belägna på Frödingsgatan 8F samt Kransen 4B. Varje tvättstuga är utrustad med 4 tvättmaskiner, två torktumlare, två torkrum samt mangel. I föreningen finns även två övernattningsrum varav ett med egen dusch och wc, ett gym, en festlokal, cykelrum, styrelserum samt ett hobbyrum med möjlighet för snickerier. Det finns också två soprum med återvinning samt klädåtervinning i fastighetens källare. Till varje lägenhet hör även ett vinds-och källarförråd.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Föreningen förfogar över 6 garageplatser samt cirka 45 parkeringsplatser. En garageplats kostar cirka 900 kronor i månaden och en parkeringsplats kostar cirka 250 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga parkerings- och garageplatser (2018-11-19).

Föreningen förfogar även över 6 besöksparkeringar. Det råder även fri parkering på flera av gatorna i området.

Adressen Frödingsgatan 8H är inte berättigad till boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem samt fiberbredband via Com Hem och Telia. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018. HSB tar ut en medlemsavgift om cirka 525 kronor.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Moderna Försäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1984-1985 Genomfördes en ROT-renovering då samtliga V/A- stammar i kök och badrum byttes ut.
Under 1990-talet renoverades balkongerna och huset fick ny fasad.
2006 Tvättades fasaden och en del stuprör byttes ut. Under samma år byttes samtliga termostater för energibesparing.
2007 Genomfördes en el-besiktning.
2008 Byttes delar av fasaden. Under samma år genomfördes en utredning av varmvattencirkulationen.
2009 Energideklarerades fastigheten.
2010 Genomfördes en fasadtvätt. Under samma år renoverades portar och nya porttelefoner installerades.
2011 Rustades föreningens grillplats upp. Under samma år genomfördes sotning, en OVK-besiktning av ventilationen, installerades nya köksfläktar samt tilluftsventiler.
2012 Blev OVK-besiktningen godkänd samt genomfördes en relining i källaren.
2013 Införskaffades sju nya tvättmaskiner, tre nya torktumlare och två nya torkaggregat till torkrummen. Samma år utfördes balkongrenoveringar och garageportar installerades. Fastigheten energieffektiviserades och digital övervakning över fastighetens värmeförsörjning installerades. Man tog även bort jorderosion bakom huset.
2016 Genomfördes en takomläggning där solceller sattes upp på taket för att föreningen skulle bli självförsörjande på el i källarutrymmen, trappuppgångar samt tvättstugor. Detta togs i drift under våren 2017.
2017 Byttes lysrör ut i källaren.
2018 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar framöver en renovering samt ommålning av trapphusen. De planerar även en översyn av intilliggande mark. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-11-19).

EKONOMI
2018 höjdes avgiften med 2%. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2018-11-19).

 

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-11-19) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Strömmensberg

LUMMIG STADSDEL HÖGT ÖVER STADEN
Det här mysiga och gröna området ligger uppe på en höjd och här många bostäder fin utsikt, någonting som gör stadsdelen mycket populär. Flera av gatorna har, på grund av kvarterens placering, fått sina namn efter olika höga berg i Sverige. Strömmensberg prospekterades i slutet på 1930-talet och många hus i området är byggda i ren funktionalistisk stil. Stadsplaneringen blev godkänd 1938 och de flesta byggnaderna färdigställdes under 1940-talet. I Strömmensberg finns en blandning av flerfamiljshus, villor och bostadsrätter och det lugna området är bebott av både familjer, singlar och par. Husen placerades genomtänkt för att ge både sol och lä, vilket inger en trivsam och behaglig atmosfär. 

I OMRÅDET
Från hemtrevliga Strömmensberg tar du dig enkelt in till staden med cykel eller med kollektiva förbindelser. Samtidigt har du nära till underbara naturområden, som Delsjön med sina vackra promenadstigar, härliga motionsslingor, gym, golfbana och badplatser. Under vinterhalvåret är det även en utmärkt destination för vinterlekar och aktiviteter som skid- och skridskoåkning. Populära motionscentralen Skatås finns också på behagligt avstånd. I närheten ligger gamla Härlanda Fängelse  som numera används av kulturhuset Kåken med öppen förskola, bibliotek och underhållning. Strömmensberg ligger nära Munkebäck och Redbergsplatsen där större matbutiker ligger belägna. I närområdet finns flera mindre butiker när du behöver köpa det allra nödvändigaste. Området tillhör Stadsdelsförvaltningen Härlanda-Örgryte och om du har barn i skolåldern finns flera skolor och förskolor att välja mellan. 

KOMMUNIKATIONER
Härifrån är det enkelt att ta sig till stadens alla hörn. Den kommunala trafiken, med bussar och spårvagnar, har snabba förbindelser in till Centralstationen och Brunnsparken. Kolla in www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande