Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

De Geersgatan 20, Lunden

Högt över staden med vidsträckt utsikt och solig balkong

Genomgångstrea på lugn återvändsgata med ett högt läge över staden. Milsvid utsikt och stor balkong i sydväst. Stambytt och helrenoverat badrum. Bredband ingår.

En mycket trivsam bostad med en tilltalande planlösning och ett vackert genomgångsljus. Lägenheten ligger på en lugn återvändsgata och tack vare husets placering bor ni utan insyn. På den stora balkongen i sydväst kan ni njuta i solen från morgon till kväll och här bjuds på en ljuvlig utsikt över hustoppar och lummig grönska. Lägenheten har praktiskt utformade rum och luftiga ytor som gör det enkelt att möblera bekvämt och snyggt. Förvaringsmöjligheterna är mycket goda och här bor ni med tillgång till ett ordentligt kök, ett socialt vardagsrum, två stora sovrum samt ett stambytt och renoverat badrum. I attraktiva Lunden är det nära till flera mataffärer, restauranger, caféer och småbutiker. Med mycket goda förbindelser når ni snabbt stadens alla hörn och lockar naturen, så ligger Skatås och Delsjön inom bekvämt gångavstånd.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  70 kvm

 • Avgift

  4 477 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  70 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1954
 • Förråd

  Vinds- samt källarförråd
 • TV/Bredband

  ComHem
 • Lägenhetsnummer

  59 (Brf) / 1101 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 477 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
 • Andel i föreningen

  0.81077%
 • Andelstal avgift

  0.81073%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 736 kr/år
 • Försäkring

  1 800 kr/år
 • Totalt

  4 536 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Schablonberäknad

Energi

 • Energideklaration

  2008-12-03
 • Energiprestanda

  171 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Bostadens första rum har ett ljust laminatgolv och väggar målade i en ljusgrå ton. Hallen är möblerbar och här erbjuds goda förvaringsmöjligheter i form av tre inbyggda garderober med överskåp. 

KÖK
Det ljusa och ombonade köket är väl tilltaget med plats för ett matsalsbord intill fönstret. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett ljust laminat. Den vita skåpsinredningen är kombinerad med bänkskivor i ek och ovanför arbetsytorna sitter ett vitt kakel. Köksskåpen är platsbyggda och sträcker sig ända upp till taket, vilket ger mycket förvaringsyta. Utrustningen består av kyl och frys, skafferi, fläkt, hällspis samt diskmaskin. Från köksfönstret bjuds på en vacker glimt över staden som lyser upp extra fint när mörkret faller.

VARDAGSRUM
Det luftiga vardagsrummet är en självklar samlingspunkt när släkt och vänner är på besök. Golvet pryds av en vacker fiskbensparkett i original och väggarna är målade i en ljusgul ton. Rummet kan möbleras med soffgrupp, mediamöbel och ett rejält matsalsbord för upp till åtta personer. Ett stort fönster står för fint ljusinsläpp och härifrån tar ni er ut på hemmets härliga balkong.

BALKONG
På den ansenliga balkongen kan ni njuta av en vidsträckt utsikt över stad, skog och lummig grönska. Balkongen vetter mot lugna omgivningar och tack vare ett fördelaktigt sydsvästläge har ni sol ändå från morgon till kväll. Här ryms ett bord med två stolar och annan dekoration.

SOVRUM 1
Hemmets sovrum har en roingivande känsla med ett högt läge över staden. Även här bjuds på en vacker utsikt och de luftiga ytorna ger plats för dubbelsäng, sängbord och annat möblemang. På golvet ligger ett massivt trägolv och väggarna är målade i en ljusblå ton. Här finner ni tre platsbyggda garderober till förvaring.

SOVRUM 2
Bostadens andra sovrum passar utmärkt som barn- gäst- eller arbetsrum men går lika bra att använda som huvudsovrum då de tilltagna ytorna ger plats för en dubbelsäng. Väggarna är klädda i en ljus strukturtapet och på golvet ligger en ljus plastmatta. Här finner ni ytterligare förvaring i form av tre inbyggda garderober med överskåp.

BADRUM
Ett modernt och komfortabelt badrum som totalrenoverades i samband med föreningens stambyte 2015. Golvet är belagt med mörkgrått klinker och på väggarna sitter ett vitt kakel med ett mörkgrått kakelparti. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, dusch med vikbara glasdörrar, handdukstork samt tvättmaskin. Här finns ett vädringsfönster för ljusinsläpp.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Riksbyggens Brf Göteborghus nr 18 är en äkta bostadsrättsförening med totalt 142 bostadsrätter samt 3 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen har adresserna De Geersgatan 2-22 och 7-9. Föreningen bildades 1953.

HEMSIDA
http://www.degeersgatan.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 25:14, 25:15, 33:1, 33:3 och 34:1. Fastigheterna byggdes 1954. Marken upplåts med tomträtt.

FÖRVALTNING
Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en tvättstuga i varje hus med undantag för De Geersgatan 7. I föreningen finns även uteplats med möjlighet att hyra gasolgrill, cykelförråd, barnvagnsrum, bastu, gym samt en gemensam spolplatta för tvättning av bilen.

PARKERING
Föreningen förfogar över 72 parkeringsplatser, 61 garageplatser samt 11 besöksplatser. En parkeringsplats kostar 137 kronor i månaden. En mindre garageplats kostar 299 kronor i månaden och en större garageplats kostar 332 kronor i månaden. I dagsläget finns det lediga platser av de mindre garagen. Kö till övriga parkerings- och garageplatser. Vid frågor eller intresse avseende parkerings-och garageplats, kontakta Lina Uhac i styrelsen eller maila till parkering@degeersgatan.se

För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via ComHem. Grundutbud av kabel-TV samt bredband ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1 120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Folksam. Kollektivt bostadsrättstillägg ingår.

GJORDA RENOVERINGAR
1997 Byttes fönster och balkongdörrar.
2000 Renoverades balkonger.
2003 Målades samtliga trappuppgångar, dämpningsplattor i taken sattes in och energisnål armatur, säkerhetsdörrar och nya dörr ramar i stål installerades. Under samma år byttes samtliga entréportar samt installerades portlås med porttelefon.
2004 Installerades nya stamventiler för kall- och varmvatten.
2005 Installerades nya termostatsventiler och reglerutrustning. Under samma år byttes utrustningen i föreningens tvättstugor.
2005-2006 Reparerades takfot samt tegel på fasaden.
2006 Installerade ComHem internetuttag i samtliga lägenheter.
2007-2008 Målades garageportar och källargångar.
2008-2009 Genomfördes en OVK-besiktning och utvändiga räcken målades om.
2009-2010 Lades nytt tak, monterades nya stuprör och sotning av inkanaler genomfördes.
2013 Genomfördes en radonmätning med godkänt resultat.
2014-2016 Utfördes ett stambyte samt renoverades samtliga badrum.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar en byggnation av ett miljöhus mellan De geersgatan 7-9. De planerar också en översyn av ventilationen samt att gå igenom fastighetens kulvertar. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2016-12-12).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2016-12-12) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.