Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Övre Djupedalsgatan 5 B, Linnéstaden

Fulländad sekelskiftestvåa i praktfull fastighet anno 1905


Underbar linnétvåa som måste upplevas på plats. Njut av fint sekelskifte med luftiga rum i fil, cirka 2,8 m i takhöjd, vackra listverk och djupa nischer. Bygglov för balkong finns!

Mitt i omtyckta Nordhemsbacken ligger denna sagolika tvårummare som infriar alla önskningar. Lägenheten har varsamt renoverats och här blandas bevarade detaljer från förr med moderna inslag på ett medvetet sätt. Vackra vinklar och vrår ger bostaden en genuin karaktär och hela lägenheten stoltserar med en takhöjd om cirka 2,8 meter, profilerade listverk, högresta fönster och djupa nischer. Ett vackert genomgångsljus flödar genom rummen och ingenstans har man snålat på yta. Som om detta inte vore nog kan även detta hem skryta med ett luftigt och socialt vardagsrum, ett bedårande sovrum med spegeldörrar och vacker tegelvägg, ett topputrustat kök samt ett tidlöst renoverat badrum. Här bor ni på en lugn återvändsgata högt över staden, ett stenkast från Linnégatans härliga brus.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  61 kvm

 • Avgift

  3 977 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Ida Goding

0766 - 12 07 26

Mäklare

Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  61 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 3 rum och kök.
 • Våning

  2 av 4
 • Hiss

  Nej
 • Byggår

  1905
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  ComHem
 • Församling

  Göteborgs Oscar Fredrik
 • Lägenhetsnummer

  3 (Brf) / 1101 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 977 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Digital-TV samt bostadstillägg för hemförsäkring.
 • Skattesats

  32.6%

Driftskostnader

 • El

  3 583 kr/år
 • Försäkring

  1 800 kr/år
 • Totalt

  5 383 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  El baserat på säljarens uppgifter. Försäkring enligt schablon.

Energi

 • Energideklaration

  2009-12-17
 • Energiprestanda

  117 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÉ/HALL
Via en massiv träport når ni föreningens mysiga innergård och entrén in till trapphuset som för tankarna tillbaka till sekelskiftets storhetstid. Två trappor upp leder er vidare till den pampiga hallen och redan här slås ni av den generösa takhöjden som ger hela lägenheten en luftig atmosfär. Hallen är möblerbar med charmiga vinklar och en tilltagen vrå erbjuder plats för avhängning. Vackra listverk har bevarats från byggtiden och på golvet ligger ett ljust tarkettgolv som harmoniserar med vita väggar. Fina inredningsval som ger en neutral bas att inreda efter och som är genomgående för hela bostaden.

KÖK
Ett stort sällskapskök, renoverat 2013 som är en given plats för trevliga middagar. Den luftiga takhöjden ihop med vita väggar skapar en fantastisk rymd och de djupa fönsternischerna ger rummet ett härligt ljus. Köket ligger mot föreningens tysta innergård och här kan ni blicka ut mot himlen och de vackra takåsarna. Köksinredningen är vit med rostfria och integrerade vitvaror och ovanför arbetsbänken i massiv ek sitter ett mörkt kakel. Utrustningen består av kombinerad kyl och frys, fläkt, induktionshäll, inbyggd varmlufts- och mikrovågsugn samt diskmaskin. Här ryms ett matsalsbord för upp till åtta personer.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har en genuin sekelskifteskänsla med vackra detaljer från förr. Rummet ligger i fil med hemmets sovrum och här kan ni njuta av en slående takhöjd, högresta fönster, djupa nischer och profilerade listverk. Den ljusa inredningen ger en neutral bas att inreda efter och de luftiga ytorna lämnar utrymme för både soffgrupp, mediamöbel, läshörna och annat möblemang.

SOVRUM
Vackra spegeldörrar öppnar upp mot hemmets sovrum som är något alldeles extra. Blickarna förs direkt mot den ljuvliga tegelväggen som ger en rustik känsla och som är en fin kontrast mot den övriga ljusa inredningen. Rummet vetter mot en lugn återvändsgata och husets höga läge stänger ute stadens brus. Bevarade listverk ger en vacker inramning och två djupa nischer skänker ljus och rymd. Sovrummet kan möbleras med dubbelsäng, sängbord och skrivbordshörna. Längs ena väggen finner ni en inbyggd garderob med ypperliga förvaringsmöjligheter och praktiska skjutdörrar.

BADRUM
Ett elegant badrum, renoverat 2015 med noggrant utvalda material och flera bekvämligheter för maximal komfort. Väggarna är klädda i vitt kakel och på golvet ligger en ljusgrå natursten med behaglig golvvärme. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, handfat med kommod, handukstork samt dusch med taksil och vikbara glasdörrar. I taket sitter dimbara spottar som ger ett härligt sken och här finns flera inbyggda hyllplan med plats för dekoration och hygienartiklar.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Spinnhuset är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 19 bostadsrätter samt 2 hyresrätter. Adresser i föreningen är Övre Djupedalsgatan 5A-B. Föreningen bildades 1987 och förvärvade fastigheten genom ombildning 2012.

HEMSIDA
http://www.brfspinnhuset.n.nu/

FASTIGHETEN
Göteborg Olivedal 3:11. Fastigheten bebyggdes 1905. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetspartner AB. För fastighetsskötsel anlitar föreningen FF Fastighetsservice AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Mysig innergård med utomhusmöbler under sommarhalvåret. Via innergården finns även tillgång till cykelförråd. Gemensam tvättstuga finner ni i källaren vid uppgång A, utrustningen består av tvättmaskin, torktumlare, separat centrifug samt torkrum.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Digital-TV, bredband och telefoni via ComHem. Grundutbud av analoga kanaler ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1 120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Bostadstillägg för hemförsäkring ingår för samtliga medlemmar i föreningen.

GJORDA RENOVERINGAR
1972-1973 Genomfördes en omfattande renovering och fastighetens råvind gjordes om till lägenheter. I samband med detta utfördes också ett stambyte.
1995 Installerades frånluftsfläktar.
2014 Installerades fjärrvärme i fastigheten.
2015 Byttes taket samt genomfördes putslagning och målning av mur på innergård och entréport.
2016 Lämnades bygglovsansökan in till stadsbyggnadskontoret för balkonger ut mot gatan, innegården samt terrasser för vindslägenheterna. Under samma år genomfördes en OVK-besiktning samt ombildades föreningens verksamhetslokal om till bostadsrätt.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar ett fönsterbyte, en fasadrenovering och en balkongbyggnation. Balkongbyggnationen är frivillig och bekostas av enskild medlem. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har beslutat om en avgiftshöjning om 1,5 % fr.o.m. den 1 januari 2017 (2016-12-08).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2016-12-08) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.