Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Fjärde Långgatan 19, Linnéstaden

Högt läge mot rofylld innergård och solig balkong

Lugnt gårdsläge, högt upp i huset med närhet till allt vad Linnéstaden har att erbjuda. Solig balkong, yteffektiv planlösning och stora fönster för ljusinsläpp. Mycket välskött förening med goda intäkter.

En optimal bostad för er som vill bo lugnt och avskilt men som samtidigt uppskattar alla härliga kontraster som området har att erbjuda. Utanför möts ni av butiker, pubar och restauranger och när porten stängs bakom er är tystnaden märkbar. Lägenheten ligger på vån 5 av 6 och har tre stora fönster i fil mot föreningens välskötta innergård. Ett härligt ljusinsläpp skapar rymd och trivsel och känslan är mycket större än de kvadratmeter som står angivet. På den mysiga balkongen kan ni njuta i solen från eftermiddag till kväll och det höga läget gör att storstadsbruset känns långt borta. Utöver bostadens attraktiva läge och smarta planering är den trygga föreningen mycket uppskattad av grannarna. Varmt välkomna på visning!

Översikt

  • Typ

    Bostadsrätt

  • Rum

    2 rum och kök

  • Boarea

    48.6 kvm

  • Avgift

    2 975 kr

  • Slutpris

    Kontakta mäklaren

  • Våning

    5 av 6

  • Hiss

    Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

  • Typ

    Bostadsrätt
  • Antal rum

    2 rum och kök
  • Boarea

    48.6 kvm
    Baserad på Bostadsrättsföreningen.
  • Kommentar area

    Boarean är ett cirkavärde.
  • Våning

    5 av 6
  • Balkong

    Ja
  • Hiss

    Ja
  • Byggår

    1977
  • Förråd

    Källarförråd
  • TV/Bredband

    Kabel-TV och bredband via ComHem. Fiberbredband via valfri leverantör
  • Lägenhetsnummer

    1952 (Brf) / 1503 (LMV)
  • Tillträde

    Enligt överenskommelse

Ekonomi

  • Avgift

    2 975 kr/mån
    Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV samt kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.
  • Andel i föreningen

    0.37730%
  • Andelstal avgift

    0.37730%
  • Skattesats

    32.6%
  • Pantsatt

    Ja

Driftskostnader

  • El

    3 000 kr/år
  • Försäkring

    1 464 kr/år
  • Totalt

    4 464 kr/år
  • Personer i hushåll

    3
  • Kommentar

    Elförbrukning baserat på säljarens uppgifter. Hemförsäkring enligt kalkyl hos if.se.

Energi

  • Energideklaration

    2009-06-05
  • Energiprestanda

    110 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÉ/HALL
Ta hissen upp till femte våningen och stig in i detta trivsamma hem med ett rofyllt läge mot föreningens innergård. Hallen öppnar upp mot hemmets luftiga vardagsrum och alldeles innanför dörren erbjuds plats för avhängning. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett ljusgrått klinker som övergår till en klassisk askparkett.

KÖK
I fil med vardagsrummet ligger det ombonade köket som ger utrymme för en matplats för upp till fyra personer. Väggarna är klädda i en dekorativ tapet och liksom övriga rum i bostaden är golvet belagt med en askparkett. Ett stort fönster släpper in ordentligt med ljus här kan ni njuta av en god kopp kaffe i lugn och ro med utsikt mot föreningens innergård. Köksinredningen består av högblanka skåpsluckor i vitt och ovanför arbetsbänken i mörkt trä sitter ett kakel i en beige ton. Här inryms kombinerad kyl och frys, fläkt, spis och ugn samt diskmaskin.

VARDAGSRUM
Hemmets vardagsrum är minst sagt ett yteffektivt rum som bjuder på en öppen och social yta att umgås på. En självklar samlingspunkt med en skön atmosfär och stora fönster för ljusinsläpp. Vitmålade väggar matchas med en mönstrad fondtapet och på en av väggarna har man valt en grå kulör som ger en industriell känsla. Rummet kan inredas med soffgrupp, tv-möbel samt matsalsbord.

BALKONG
Från vardagsrummet når ni bostadens härliga balkong, en ovärderlig tillgång under sommarhalvåret. Det höga läget stänger ute stadens brus och här kan ni njuta i solen från eftermiddag till kväll. Balkongen är belagd med trätrall och innanför entrén ligger ett lättstädat klinker i ljusgrå ton. Här ryms ett bord med två stolar och annan dekoration.

SOVRUM
Sovrummets lugna läge ger alla förutsättningar för en god natts sömn och storstadsbruset känns långt borta. Fönstret mot innergården släpper in ordentligt med ljus och en mönstrad fondtapet harmoniserar med vitmålade väggar. Rummet kan möbleras med dubbelsäng och här finner ni tre garderober till förvaring.

BADRUM
Badrummet är helkaklat och fräscht med ett ljust klinker på golvet och vita väggar med en blå bård. Utrustningen består av wc, handfat, spegel med belysning, badkar, handdukstork samt tvättmaskin.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Galeasen i Linnéstaden är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 207 bostadsrätter, 32 hyresrätter samt 8 lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Tredje Långgatan 36, 38, 40, 42, Fjärde Långgatan 17, 19, 23, 25 och Värmlandsgatan 21.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Långgatornas samfällighetsförening. Samfälligheten förvaltar gemensamhetsanläggningen Masthugget ga:6 som är ett parkeringsgarage.

HEMSIDA
http://www.brfgaleasen.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Masthugget 5:11. Fastigheten byggdes 1977. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Grönskande gård med lekplats, grill och utemöbler. Gemensamma tvättstugor med tre tvättmaskiner och två torkskåp. I föreningen finns även ett källarförråd per lägenhet samt cykelrum i källaren och barnvagnsrum i entrén.

PARKERING
Föreningen har ett parkeringshus på Värmlandsgatan 17-19 som samägs med två grannföreningar. Kostnaden för en dagtidsparkering kostar cirka 640 kronor i månaden (exkl.moms) och en dygnet runt parkering kostar cirka 850 kronor i månaden. Därtill tillkommer en engångsavgift om 500 kronor för en garageöppnare. I parkeringshuset finns även ett antal MC-platser. En MC- plats kostar cirka 500 kronor i månaden, därtill tillkommer en kostnad för en nyckel om 130 kronor. I dagsläget är det kö till samtliga parkerings- och MC- platser (2016-12-16).

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via ComHem samt fiberbredband via valfri leverantör. Grundutbud av analoga kanaler ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1 120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

GJORDA RENOVERINGAR
2000 Byttes styrsystemen i hissarna.
2001 Fick samtliga lägenheter nya spisar, spiskåpor samt kyl och frys.
2002 Renoverades badrummen samt utfördes en värmeinjustering.
2005 Sattes staket med grindar upp mot Tredje Långgatan och Fjärde Långgatan.
2006 Stängdes sopnedkasten och särskilda avfallsfraktioner sattes in för biologiskt avfall och tidningsåtervinning.
2007 Byttes och utökades tvättutrustningen för att höja standarden. Under samma år renoverades källargångarna som b.la fick nya ståldörrar.
2008-2009 Utfördes en renovering av hissarna med nya ytskikt, belysning, korgdörrar, nytt dörrmaskineri samt installation av nödtelefon. Under samma period totalrenoverades trapphusen och i samband med detta installerades nya postboxar, byttes lås och dörrar till säkerhetsdörrar. Gården fick också ny lekplatsutrustning och avfallsåtervinningen kompletterades med fraktioner för kartong och glas.
2011 Totalrenoverades porttelefonsystemet och nyckelbrickor och taggar infördes.
2012 Byttes samtliga fönster samt utfördes underhållsarbete av balkongplattor och fasader.
2013-2014 Rustades föreningens gård och grönytor upp.
2015 Drogs fiber in i fastigheten.
2016 Byttes samtliga termostatsventiler på elementen för att kunna finjustera värmen i fastigheten.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar under 2018 en omläggning av taket på B-huset. För mer framtida underhållsarbeten se planerat underhåll i årsredovisningen.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2016-12-16). En stabil förening med god likviditet där januari månad var helt avgiftsfri.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2016-12-16) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

  • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.