Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Chalmersgatan 18, Lorensberg/Vasastaden

Läckert cityboende med studiokänsla och Avenyn som närmsta granne

Unik Lorensbergstvåa med studiokaraktär, magnifik takhöjd och en totalyta på ca 68 kvm. Inarbetad brf med goda intäkter och exceptionellt låg avgift. Lugnt belägen nära stadens paradgata.

Mot en lugn gata med hela Avenyns utbud nedanför ligger detta unika hem som fick sin spännande form år 2010. Det första som slår en när man gläntar på dörren är lugnet som råder och storstadsbruset känns långt borta. Känslan är luftig och maffig och en slående takhöjd om ca 4,2 m ger en modern touch. Bostaden har en vacker arkitektur och en fin öppenhet mellan kök och vardagsrum som bjuder in till social samvaro. Designen är mycket genomtänkt och tack vare ett separat sovloft om ca 16 kvm får ni betydligt mer boyta än de 52 kvm som står angivet. Så njut av ett perfekt beläget cityhem med stilfull interiör, goda förvaringsmöjligheter, ett topputrustat kök och ett fräscht badrum med maximal komfort. Att bostaden dessutom är belägen i en trygg förening med låga avgifter är också en stor fördel.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  52 kvm

 • Avgift

  1 682 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 7

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  52 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rok+loft. Utöver de 52 kvm som är boyta finns det alltså ett sovloft om cirka 16 kvm som ej räknas som boyta.
 • Våning

  1 av 7
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1976/2010
  Fastighet 1976/Lägenhet 2010
 • Förråd

  Förråd i markplan med ingång från Teatergatan
 • TV/Bredband

  ComHem & Telia Fiber-Lan
 • Lägenhetsnummer

  1801 (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  1 682 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.55410%
 • Andelstal avgift

  0.59%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  1 680 kr/år
 • Försäkring

  1 608 kr/år
 • Totalt

  3 288 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter

Energi

 • Energideklaration

  2009-12-10
 • Energiprestanda

  74 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Det tar inte många sekunder innan man förstår att detta är en lägenhet utöver det vanliga. Ta av er skorna och njut av etage mitt i city med en läcker studiokänsla, slående takhöjd och en modern interiör. Från hallen har du en trevlig överblick över hela lägenheten och den sociala atmosfären är påtaglig. Här erbjuds plats för avhängning och förvaring i form av en garderob och två väggfasta skoskåp. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger en klassisk ekparkett som löper vidare genom bostaden.

KÖK
Rakt fram från hallen når ni de generösa sällskapsytorna där kök och vardagsrum samsas i en öppen disposition. Köket kommer ifrån välrenommerade Myresjö och är stilrent inrett med tidlösa material. Vita skåpsluckor är fint kombinerade med en bänkskiva i ek och här blandas rostfria och integrerade vitvaror på ett smakfullt sätt. Ovanför arbetsytorna sitter ett svart stavkakel, allt upplyst av spotlights. Utrustningen består av kombinerad kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt, inbyggd mikro samt diskmaskin. I taket sitter dimbara spotlights för stämningsfull belysning och här finns också två inbyggda högtalare. Den öppna planlösningen ger utrymme för en rejäl matplats och här kan ni duka upp till långbord vid festligare tillfällen.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är något alldeles extra, så öppet och socialt och med en enastående takhöjd om cirka 4,2 meter. Rummet vetter mot en tyst återvändsgata och storstadsbruset känns långt borta. Två stora fönster står för fint ljusinsläpp och i taket sitter dimbara spotlights som ger rummet ett härligt sken. Längs ena kortsidan av väggen står ett vackert vitrinskåp som sträcker sig ända upp till nock, perfekt för finporslinet och annan dekoration. Vardagsrummet kan möbleras med soffgrupp, tv-möbel och annat möblemang.

SOVLOFT
Via en snygg spiraltrappa, avskilt från lägenhetens sociala umgängesytor når ni bostadens generösa sovloft med hög mysfaktor. Väggarna är klädda i en brun tapet med silvriga inslag från Engelska Tapetmagasinet, en fin kontrast mot den övriga ljusa inredningen. Sovloftet kan inredas med dubbelsäng och sängbord och här finns en praktisk nisch, idealisk för att placera ett skrivbord. På ena långsidan av väggen sträcker sig en rymlig skjutdörrsgarderob och alldeles bakom gömmer sig ett praktiskt förråd som står för ytterligare förvaring. Även i detta rum sitter dimbara spotlights i taket.

BADRUM
Till höger om hallen ligger bostadens helkaklade badrum med vackra material och färgval. Ett stilfullt badrum med ett klinker i en brunmetallic ton, vita väggar och fondvägg i samma nyans som golvet. Inredningen består av wc, handfat med kommod, dusch med glasvägg, spegelskåp med belysning förvaringsskåp samt en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Här finns också lyxigheter som behaglig golvvärme, dimbara spotlights och en inbyggd högtalare.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Lorensberg 1976 är en äkta bostadsrättsförening bestående av två byggnader med totalt 134 bostadsrätter, 14 hyresrätter samt 9 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2002 och har adresserna Teatergatan 17-23 samt Chalmersgatan 18-24.

HEMSIDA
http://www.brflorensberg.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Lorensberg 58:13. Fastigheten bebyggdes 1976. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Revisorsringen Sverige AB. För teknisk förvaltning av fastigheten anlitar föreningen MBA Fastighetsservice AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en gemensam innergård med utemöbler, cykelförråd samt en tvättstuga med tillhörande torkrum.

PARKERING
Föreningen förfogar över 120 parkeringsplatser i ett gemensamhetsgarage om två plan. En parkeringsplats kostar cirka 1400 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga parkeringsplatser (2017-01-19).

För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via ComHem eller Telia Fiber-Lan. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1 120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa .

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningen har sedan man förvärvade fastigheten 2008 utfört löpande underhåll och renoveringar av fastigheten, nedan följer ett axplock av de större renoveringarna:

2010 Byggdes 16 nya lägenheter på Chalmersgatan 16, renoverades balkonger mot innergård samt spolades och filmades avloppsstammar i samtliga lägenheter och lokaler. Under samma år utfördes en membranisolering av föreningens innergård samt byggdes en fastighetsexpedition på Teatergatan 15.
2012 Installerades vikdörrar i samtliga hissar samt byttes styr- och reglerskåp i alla maskinrum.
2013 Renoverades tak i undre garage samt byttes golvbrunnar i övre garage. Under samma år installerades fibernät i fastigheten samt byttes ventilationsanläggning för kommersiella hyresgäster.
2014 Renoverades hissarna på Teatergatan 17 och Chalmersgatan 22. Under samma år installerades ett nytt passersystem till garaget .
2015 Renoverades hissarna på Teatergatan 19 och 21 samt Chalmersgatan 18 och 24. Under samma år renoverades den övre delen av garaget som innefattade ommålning, nya tätskikt samt ny beläggning. Det gjordes även en översyn av grunden på fastigheten där varken sättningar eller sprickbildningar har påvisats i föreningens huskropp.
2016 Påbörjades en balkongrenovering mot Chalmersgatan och Teatergatan. Under samma år byttes takfläktar, expansionskärl samt torkskåp i föreningens tvättstuga. Det gjordes även en översyn av grundvattenpumpar och belysningsarmaturer byttes ut i trappor, källargångar och garage.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagsläget pågår en balkongrenovering samt hydrofobering (impregnering) av fasaderna mot Chalmersgatan och Teatergatan. Byggherren bedömer att de mest ljudstörande arbetena beräknas vara färdiga vecka 2 och att arbetet i sin helhet är färdigt vecka 6.

Utöver detta planerar föreningen under 2017 en OVK-besiktning av hela fastigheten samt en hydrofobering (impregnering) av fasader mot innergård.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2017-01-19).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-01-19) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.