Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Stafettgatan 4B, Lunden

Rofylld enrummare högst upp i huset bland Lundens gemytliga kvarter

Ytsmart enrummare med stor potential. Tyst belägen på vån 4/4 bland Lundens mysiga kvarter. Innergård med härliga uteplatser och nära till gemensam takterrass. Ett optimalt boende för singeln, studenten eller nyförälskade paret!

I attraktiva Lunden bor ni lugnt och avskilt nära lummig grönska och sprudlande stadsliv. Via buss och spårvagn når man city på nolltid och i området finns flera mataffärer, restauranger, caféer och charmiga småbutiker. Denna ombonade enrummare ligger högst upp i huset, utan insyn med fönster mot en tyst återvändsgata. Hemmet har en stor potential med möjlighet att sätta sin egen prägel och här återfinns fina 40-tals detaljer som ett fönsterbräde i sten och ett bevarat parkettgolv i ek. Dispositionen är genomtänkt med ett ordentligt allrum som ligger öppet mot hemmets köksdel och till bostaden hör också ett rymligt vinds- och källarförråd. Utöver detta bor du med tillgång till en gemensam takterrass och flera mysiga uteplatser. Varmt välkommen!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kokvrå

 • Boarea

  26 kvm

 • Avgift

  1 965 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kokvrå
 • Boarea

  26 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  4 av 4
 • Byggår

  1944
 • Förråd

  Vinds- samt källarförråd
 • TV/Bredband

  ComHem
 • Lägenhetsnummer

  1301B (Brf) / 1301 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  1 965 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  3.10%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  1 200 kr/år
 • Försäkring

  1 900 kr/år
 • Totalt

  3 100 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2012-05-10
 • Energiprestanda

  118 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta trapporna upp till fjärde våningen och stig in i denna mysiga enrummare med stor potential. Hallen är bostadens knutpunkt och härifrån har du en god överblick över hela lägenheten. Väggarna är målade i en ljusgrå ton och på golvet ligger ett holländskt parkettgolv i original. Rakt fram från hallen erbjuds plats för avhängning samt förvaring i en inbyggd garderob.

KOKVRÅ
Hemmets kokvrå ligger med öppenhet mot hemmets allrum och har ett härligt ljusflöde från ett generöst fönsterparti. Väggarna är målade i en olivgrön nyans och på golvet ligger ett nymålat klinkergolv i en ljusgrå ton. En matplats för fyra personer får sin naturliga plats invid fönstret och här finns en diskho samt praktiska vägghyllor.

ALLRUM
Ett tilltaget och ombonat allrum med plats för såväl soffa som säng. Likt hallen är golvet belagt med ett holländskt parkettgolv i original och väggarna är målade i en grå ton med en fondvägg i beigt och blått.

BADRUM
Bostadens badrum har ett blått klinker på golvet och helkaklade väggar i vitt med en blå bård. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp samt dusch med draperi.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Stafettgatan 4 är en äkta bostadsrättsförening och består av ett flerbostadshus i fyra våningar med totalt 24 bostadsrätter. Föreningen bildades 1943 och har adresserna Stafettgatan 4A-C. 2016 blev föreningen certifierade med stämpeln SBC godkänd, ett kvitto på en välskött förening.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 55:5. Fastigheten bebyggdes 1944. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningen sköter själva den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en inglasad takterrass med timer samt en gemensam gård med utemöbler och grillmöjligheter. Det finns även en tvättstuga som är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt 1 torkrum. Utöver detta har föreningen en nyrenoverad bastu, ett hobbyrum med snickarbänk, cykelförråd samt en skänk och byteshörna.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Som medlem i föreningen åtar man sig trappstädning cirka 2 gånger per år, snöskottning, underhåll av trädgården samt måleriarbeten vid behov.

PARKERING
Föreningen förfogar över 10 parkeringsplatser som är belägna på baksidan av huset. En parkeringsplats kostar cirka 400 kronor i månaden. I dagsläget är det en kortare kö till parkeringsplatserna (2017-04-03). I övrigt råder det fri parkering i vissa delar av området.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via ComHem. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

GJORDA RENOVERINGAR
1991 Genomfördes ett stambyte.
2008 Målades fasad och fönster på södersidan.
2012 Lades taket om, målades fönster samt gjordes en inglasning av föreningens takterrass. Under samma år renoverades tvättstugan.
2013/2014 Genomfördes en brand- och stöldinspektion med vidtagande åtgärder.
2014 Genomfördes en OVK-besiktning med godkänt resultat, dränerades gårdssidan samt byttes fjärrvärmepanna och termostater till samtliga element. Under samma år målades grunden, lagades delar av fasaden, renoverades källarfönster samt installerades nya entrédörrar, gårdsdörrar och en säkerhetsdörr till cykelrummet. Takterrassen målades och fick ny belysning, nya lampor köptes in till entrébelysningen och nytt bastuaggregat installerades. En ny uteplats byggdes även på gården och nya utemöbler köptes in till både gårds- och framsidan.
2015 Renoverades och byttes vissa delar av föreningens portkodssystem samt renoverades toaletten vid tvättstugan där man också kontrollerade avloppet. Under samma år kontrollerades samt byttes kranar i tvättstugan, byttes filter i torkrum, genomfördes underhållsarbeten av entrédörrarna samt monterades fönsterlås i källaren. Andra underhållsarbeten som utfördes under året var byte av belysning till LED och rörelsevakt på vinden, genomgång samt byte av trasiga element, kontroll av parkeringsstolpar, tvättning och målning av soprummen, spackling och målning av källaren samt uppsättning av staket på gården och vid Stafettgatan 4C.
2016 Målades trapphusen och entréerna samt renoverades duschutrymmet i källaren.
2017 Installerades nya lampor med LED och rörelsevakt i trappuppgångarna.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu pågår en renovering av hobbyrummet i källaren samt en omformulering av stadgarna.

Föreningen planerar en renovering samt ommålning av entrédörrarna under 2017. Föreningen planerar även att sätta upp entrétak samt en fasad- och fönsterrenovering om cirka 5 år. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2017-04-03).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-04-03) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.