Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Karlagatan 12B, Lunden

Stor balkong och lugnt gårdsläge i charmiga kvarter

Mysig och ombonad enrummare, helt utan insyn med ett högt läge mot föreningens innergård. Stor balkong med dubbla utgångar. En yteffektiv bostad med många funktioner ett stenkast från Redbergsplatsens utmärkta kommunikationer och charmiga kvarter.

I gemytliga Lunden bor ni lugnt och avslappnat nära lummig grönska och sprudlande stadsliv. Denna mysiga lägenhet har ett högt läge utan någon störande insyn med stora fönster mot föreningens innergård. Planlösningen är mycket genomtänkt och känslan är betydligt större än de 37 kvm som står angivet. Via hemmets kök och allrum når man den stora balkongen som är en trevlig förlängning av bostaden. En värdefull tillgång med härlig förmiddagssol och stilla omgivningar. Här bor du på väldisponerade ytor med goda förvaringsmöjligheter, ett öppet och lättmöblerat allrum samt ett tidlöst renoverat kök med modern utrustning. Att bostaden dessutom är belägen i en trivsam förening med faciliteter som övernattningslägenhet, är ett extra plus i kanten.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  37 kvm

 • Avgift

  2 085 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  -1 från entrén, vån 2 från innergården

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  37 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  -1 från entrén, vån 2 från innergården
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1972
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Canal Digital samt fiberbredband via Bredbandsbolaget
 • Lägenhetsnummer

  26 (Brf) / 0902 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 085 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  2.07%
 • Andelstal avgift

  2.15%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  1 800 kr/år
 • Försäkring

  1 757 kr/år
 • Totalt

  3 557 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter

Energi

 • Energideklaration

  2010-01-11
 • Energiprestanda

  74 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Mottagandet består av en luftig hall som bjuder på en trevlig inblick mot hemmets generösa allrum. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger en klassisk ekparkett. Här finns plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar samt en enkelgarderob.

KÖK
I fil med allrummet ligger bostadens charmiga kök med gott om förvaring och arbetsytor. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett snyggt klinkerlaminat i en mörkgrå ton. Vita skåpsluckor är fint kombinerade med bänkskivor i ek och ovanför arbetsytan sitter ett vitt kakel. Utrustningen består av rostfria och integrerade vitvaror och här inryms en mindre spishäll, kombinerad kyl och frys, fläkt, diskmaskin samt en kombinerad ugn och micro. Ett stort fönster inger ett fint ljusinsläpp och härifrån når du bostadens härliga balkong.

ALLRUM
Ett mysigt och ombonat rum med spatiösa ytor att umgås på. Rummet har en skön atmosfär med fönster mot föreningens innergård och även härifrån når man den generösa balkongen som är en trevlig förlängning av bostaden. En tidlös ekparkett harmoniserar med vitmålade väggar, en stilfull interiör som ger en neutral bas att inreda efter. Här ryms både soffgrupp, mediamöbel, matsalsbord samt dubbelsäng.

BALKONG
Balkongen har ett högt och fridfullt läge mot föreningens fina innergård. En stor balkong med dubbla utgångar som sträcker sig ända från hemmets kök till allrum. Golvet är belagt med trätrall och här finns gott om plats för utemöbler och annan dekoration. På balkongen kan du njuta av stilla omgivningar i solen från morgon till lunch. 

BADRUM
Rakt fram från hallen når du bostadens badrum som är inrett med en ljus våtrumsmatta och ett vitt kakel med en grå bård. Badrummet är utrustat med wc, spegelskåp samt handfat med kommod, allt installerat under 2017. Här finns också ett förvaringsskåp samt ett badkar för avkopplande stunder.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Karlagatan 10-12 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 31 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 2006 och har adresserna Karlagatan 10 och 12.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 16:26. Fastigheten bebyggdes 1972. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Revisorsringen sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För underhåll av fastigheten anlitar föreningen Wira Fastighetsskötsel.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med planteringar och uteplatser. I föreningen finns även en gemensam tvättstuga som är belägen i källaren av huset. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Andra gemensamma utrymmen i föreningen är styrelserum, övernattningsrum samt cykelförråd.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Canal Digital samt fiberbredband via Bredbandsbolaget. Grundutbud av Kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1 120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF skadeförsäkring.

GJORDA RENOVERINGAR
2007 Besiktigades samtliga V/A stammar i kök och badrum.
2009-2010 Byttes fönster samt renoverades fasaden ut mot gatan.
2010 Genomfördes en OVK-besiktning samt större översyn av ventilationens till- och frånluftsaggregat. Under samma år Energideklarerades fastigheten.
2011 Renoverades styrelselokalen samt byggdes föreningens övernattningsrum. Under samma år renoverades hissen och installerades säkerhetsdörrar på vån 1, i uppgång 10B. Det byttes även flera maskiner i föreningens tvättstuga och en översyn samt ett byte av föreningens låssystem genomfördes.
2012 Genomfördes en OVK-besiktning och ventilationssystemet byttes ut till ett modernt slutet system med värmeåtervinning. Under samma år byttes fönster i föreningens allmänna utrymmen samt upprättades en underhållsplan tillsammans med Rejäl Byggkonsult AB.
2014 Utfördes reparations- och underhållsarbeten av fasaden samt balkonger på gårdssidan.
2015 Genomfördes en relining av avloppstammarna i huset, byttes avstängningsventiler samt omvandlades en av hyreslägenheterna till bostadsrätt.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar under 2017/2018 att byta fönster samt balkongdörrar på gårdssidan av huset. Det förs även diskussioner om att eventuellt fräscha upp trappuppgångarna under samma tidsperiod. Enligt underhållsplanen ligger också ett takbyte inplanerat under 2020. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2017-02-06).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-02-06) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.