Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Södra Vägen 73, Lorensberg

Sober citypärla med med tidstypiska detaljer

Ljus och sober citypärla med tidstypiska detaljer. Välplanerad bostad med möjlighet att göra om till en minitrea. Bredband ingår i avgiften.

Ni välkomnas av den ståtliga tegelfastigheten anno 1929 och det pampiga trapphuset med vackra fönster och stentrappor. Ta hissen upp till tredje våningen och kliv in i denna charmiga bostad som präglas av vackra detaljer från förr: brädgolv, fiskbensparkett, djupa fönsternischer, diskreta stuckaturer, takrosetter och öppen spis. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt som harmoniserar med de tidstypiska detaljerna. Vardagsrummets höga fönster skänker hemmet ljus och rymd och här finns ytor att möblera med både soffgrupp och matbord, perfekt för trevliga middagar med vänner och familj. Den generösa ytan skapar även möjlighet att bygga till ett sovrum. Den mysiga sovalkoven ligger i anslutning till vardagsrummet och här ryms en bredare säng. Här bor ni i en stabil förening på bästa läge ett stenkast från Korsvägen, med stadens utbud runt knuten.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  52 kvm

 • Avgift

  2 902 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  52 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  3 av 5
 • Balkong

  Gemensam balkong
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1929
  Fastighetens värdeår är 1973.
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via ComHem, bredband via Bredbandsbolaget.
 • Lägenhetsnummer

  14 (Brf) / 1302 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 902 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
 • Andel i föreningen

  3.90036%
 • Andelstal avgift

  3.90036%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  1 800 kr/år
 • Försäkring

  1 584 kr/år
 • Totalt

  3 384 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2010-01-15
 • Energiprestanda

  140 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
När ni kliver över tröskeln välkomnas ni av bostadens möblerbara hall med vitmålat parkettgolv, ljusa väggar samt två väggar tapetserad med betongliknande tapet. Hallen har gott om plats för avhängning.

KÖK
Från hallen når ni hemmets mysiga kök med charmigt brädgolv, ljusa väggar och ett fönster beläget mot Södra vägen. Köksinredningen går i vitt och ovan den ljusa bänkskivan sitter ett vitt kakel med inslag av mönstrat kakel. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis med varmluftsugn, fläktkåpa, porslinsho samt diskmaskin. Öppningen mellan kök och inre hall smyckas av två infällda fönster i frostat glas samt en bänkskiva i betong.

VARDAGSRUM
Hemmets vardagsrum flödar i ljus tack vare tre höga fönster med djupa bänkskivor i sten. Golvet är klätt med vitmålad fiskbensparkett som harmoniserar med målade väggar i en ljusgrå ton. Rummet smyckas av vackra detaljer som diskreta stuckaturer och takrosetter. Den stora ytan gör det möjligt att möblera med både soffgrupp och matbord. Utanför fönstren skymtar Liseberg och Världskulturmuseet.

SOVALKOV
I anslutning till vardagsrummet ligger den rymliga sovalkoven med plats för bredare säng. Likt vardagsrummet är golvet klätt i vitmålade parkett och väggarna är målade i en ljusgrå ton. Rummet har en öppen spis (ej fungerande) i svart som utgör en stämningsfull detalj i rummet. Från sovalkoven når ni en rymlig klädkammare inredd med praktiskt Elfa-system.

BADRUM
Bostadens fräscha badrum har svart klinker golv och helkaklade väggar i ljus mosaik. Här finns toalett, handfat med kommod, ett vägghängt skåp, spegel med belysning, dusch med glasvägg samt en handdusktork.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Getebergsäng är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 19 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen registrerades 2003.

FASTIGHETEN
Göteborg Johanneberg 14:8. Fastigheten bebyggdes 1929. Fastighetens värdeår är 1973. Föreningen förvärvade fastigheten 2004. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning förvaltas av SBC.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en innergård med en trevlig berså med utemöbler och grill. I föreningen finns även cykelställ samt en gemensam tvättstuga.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och bredband via Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV samt bredband ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen tar inte ut någon överlåtelse- eller pantsättningsavgift.

FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1983 Genomfördes rörstambyte.
2004 Renoverades kolluckor.
2005 Genomfördes kittning av fönster. Samma år målades entré och trapphus.
2005-2008 Rustades innergården upp.
2006 Renoverades två hyresrätter. Under året målades fasaden och soprum och renovering av värmesystem och rör i källaren genomfördes.
2006-2007 Renoverades yt- och tätskikt i samtliga badrum.
2008 Installerades nya lägenhetsdörrar samt grindar vid entrén. Samma år rensades köksavloppsstammar.
2009 Renoverades balkongdörrar och fönster i trapphus samt golv och väggar i källaren.
2010 Renoverades balkonger i trapphus.
2011 Renoverades balkonger och taket målades.
2012 Byttes avloppsrör i källaren. Samma år målades golvet i källaren och hisskorg renoverades.
2013 Målades fönster och balkongdörrar.
2014 Installerades bredband. Under året installerades även nya dräneringspumpar i källaren.
2015 Installerades ny vattenmätare.
2015 Installerades nytt torkskåp i tvättstugan.
2016 Gjordes även en översyn av taket.
2017 Sågs avloppssystemet samt ventilationssystemet över.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen kommer att rensa ventilationssystemet under februari månad. Föreningen planerar även en genomgång av termostaterna i samtliga lägenheter, inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-02-01), samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.