Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Engelbrektsgatan 5, Vasastaden

Lugnt gårdsläge med privat terrass

Välplanerad citytvåa med lugnt gårdsläge och privat terrass om cirka 28 kvm, en egen oas mitt i stan med allt vad Vasastaden har att erbjuda utanför porten.

Välkomna till detta stilfulla hem, belägen i en vacker fastighet anno 1891. Den väl tilltagna uteplatsen är hemmets guldkorn och utgör en egen oas där ni kan njuta av solen näst intill hela dagen. En ovärderlig plats under årets varmare dagar! Bostadens väldisponerade kvadratmetrar gör att bostaden känns betydligt större än sina 50 kvadratmetrar och här erbjuds gott om förvaringsutrymmen. De höga fönstren smyckas av djupa fönsternischer som ger hemmet karaktär och vackra ljusinsläpp. Här bor ni i en solid och välskött förening mitt i praktfulla Vasastaden. Utanför knuten har ni stadens utbud av restauranger och nöjesliv, dessutom ligger Slottsskogens ljuvliga grönområden på promenadavstånd från bostaden.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  50 kvm

 • Avgift

  2 908 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 5

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  50 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  1 av 5
 • Balkong

  Privat terrass om cirka 28 kvm
 • Byggår

  1891
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  2 (Brf) / 1002 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 908 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  4.69%
 • Andelstal avgift

  4.75%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 760 kr/år
 • Försäkring

  2 640 kr/år
 • Totalt

  5 400 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2008-09-01
 • Energiprestanda

  107 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av den möblerbara hallen med terrakottafärgat klinkergolv, vitmålade väggar och infällda spotlights i taket. Klädförvaring finner ni i en garderob.

KÖK
Till höger om hallen ligger det fräscha köket med köksinredning i högblankt vitt. Ovan den mörka laminatskivan sitter ljus mosaik som harmoniserar med den vita köksinredningen. Arbetsytorna belyses med infällda spotlights som skapar både praktiskt och stämningsfull belysning. På golvet ligger ett terrakottafärgat klinkergolv och väggarna är målade i vitt. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, gasspis, ugn, fläktkåpa samt diskmaskin. Ett högt fönster med djup fönsternisch förser rummet med ljus och utanför ligger föreningens lugna innergård. Köket bjuder på gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen och intill fönstret ryms ett matbord för fyra personer.

VARDAGSRUM
Två trappsteg från hallen leder er till det rymliga vardagsrummet med ekparkett, vitmålade väggar samt en fondvägg i ljus tapet. Här finns plats att möblera med både soffgrupp och matbord. Det höga fönstret och altandörren förser rummet med ljus och härifrån når ni den stora terrassen.

TERRASS
Hemmets guldkorn, den väl tilltagna terrassen om cirka 28 kvm, har ett mysigt gårdsläge med många soltimmar under sommarhalvåret. Terrassen har platsbyggda sittbänkar och här finns gott om utrymme att möblera med utemöbler och loungegrupp. Perfekt för trevliga grillkvällar i goda vänners lag!

SOVRUM
Sovrummet har ett lugnt och ostört läge mot gården och bostadens terrass. Golvet är klätt i ekparkett och väggarna är målade i vitt. Ett fönster med djup fönsternisch förser rummet med ljus och här finns plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. En garderobsvägg ger gott om plats för kläder och andra tillhörigheter.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger bostadens badrum med grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med inslag av grå mosaik bakom toalettstolen. Här finns en toalett, handfat med kommod, spegel, ett vägghängt spegelskåp samt dusch med glasvägg. Badrummet är installerat med behaglig golvvärme och i taket sitter infällda spotlights.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Engelbrekt 5 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med 12 bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 1987. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Aspens Första Samfällighetsförening. Föreningens andel är 40%. Samfälligheten förvaltar sophantering.

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 19:2. Fastigheten bebyggdes 1891. Föreningen förvärvade fastigheten 1987. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning förvaltas av Revisorsringen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en lummig innergård, tvättstuga, miljöhus samt cykelförråd.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering. I närliggande Viktoriagaraget finns i dagsläget (20167-02-13) lediga platser från cirka 1500 kr/mån. För mer info se: http://ikfab.kjellberg.se/parkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av Kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1108 kr för 2016. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 443 kr för 2016.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Trygg Hansa.

GJORDA RENOVERINGAR
Under 1980-talet byttes elstigare samt V/A-stammar. Under samma år byttes samtliga fönster.
2004 Renoverades hissen.
2006 Byttes taket.
2009 Energideklarerades fastigheten.
2012 Byggdes balkonger.
2016 Installerades brandtrappor för de översta våningarna i fastigheten.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har inga planerade renoveringar i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-02-06).

 

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-02-06) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.