Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Friggagatan 5A, Stampen

Högt och stilla gårdsläge med staden runtomkring

Rogivande tvårummare, högt upp i huset med nyinglasad balkong och fönster mot innergård. Fin disposition med tre rum i fil, renoverat badrum och omgjorda ytskikt.
Ett mysigt och ombonat hem nära citypulsen.

Ta hissen upp till femte våningen och stig in i detta trivsamma hem som ligger lugnt och avskilt mot föreningens innergård. En perfekt kombination för er som uppskattar att bo nära stadens liv men som samtidigt vill ha ett hem med lugn och ro omkring er. Bostaden har en fin disposition med tre rum i fil och det höga läget ihop med stora fönster inger ett vackert ljusinsläpp. Skicket är mycket gott med nyrenoverade ytskikt och sobra färger, vilket ger en neutral bas att inreda efter. Den nyinglasade balkongen är ett härligt extrarum som förlänger bostaden och det förmånliga gårdsläget gör att stadspulsen känns långt borta. Så njut av ett perfekt beläget cityhem i ett spännande och växande kvarter med tillgång till allt du kan tänkas behöva direkt utanför porten.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  59.7 kvm

 • Avgift

  3 126 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5 av 7

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  59.7 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  5 av 7
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1983
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via ComHem samt fiber via Telia.
 • Lägenhetsnummer

  173 (Brf) / 1502 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 126 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.40395%
 • Andelstal avgift

  0.40395%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 800 kr/år
 • Försäkring

  2 828 kr/år
 • Totalt

  5 628 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter

Energi

 • Energideklaration

  2009-03-17
 • Energiprestanda

  93 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta hissen upp till femte våningen och stig in i detta trivsamma hem med ett fridfullt läge mot föreningens innergård. Från hallen har du en god överblick över lägenhetens disposition och en inbjudande vy över rummen i fil. På golvet ligger ett terrakottafärgat klinker och liksom övriga rum i bostaden är väggarna och taket målade i vitt. Hallen är möblerbar med plats för avhängning och här finns två garderober till förvaring.

KÖK
Köket är välplanerat och genomtänkt med mycket skåpsförvaring och arbetsytor på två sidor. Ett mysigt och ombonat kök med en matplats för 4-6 personer in mot fönstret och en avkopplande vy över gården. På golvet ligger ett lättstädat klinker i en beige ton och inredningen består av luckor i björk, vitt kakel samt arbetsbänkar i trä och rostfritt. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, fläkt, hällspis (2017), diskmaskin (2014/2015) samt städskåp. 

VARDAGSRUM
Ett vackert valv öppnar upp mot hemmets vardagsrum med intilliggande sovrum och kök. Stora fönster skapar rymd och trivsel och det höga läget inger ett fint ljusinsläpp. På golvet ligger en klassisk ekparkett som löper vidare genom sovrummet och de generösa ytorna ger utrymme för både soffgrupp, mediamöbel, läshörna samt annat möblemang.

SOVRUM
Sovrummet är mysigt och ombonat. En utmärkt plats för vila med en harmonisk atmosfär tack vare sitt höga och tysta läge mot föreningens innergård. En stor garderob står för ypperlig förvaring och här ryms både dubbelsäng samt skrivbordshörna. Via sovrummet når ni hemmets nyinglasade balkong.

INGLASAD BALKONG
Den soliga balkongen som dessutom är inglasad blir ett härligt extrarum som går att nyttja största delen av året. En plats för avkoppling med ett högt och stilla läge som stänger ute stadens brus. Balkongen är belagd med trätrall och kan möbleras med bord, stolar och annan dekoration.

BADRUM
Renoverat 2014 i sobra färger och moderna material. På golvet ligger ett ljusgrått klinker med behaglig golvvärme och på väggarna sitter ett vitt kakel. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, dusch med glasdörrar, förvaringsskåp samt handdukstork. I taket sitter inbyggda spotlights som ger rummet ett härligt sken och här är också förberett för tvättmaskin.

ÖVRIGT
2016 Målades väggar och tak i hela lägenheten.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Friggagatan är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerfamiljshus med totalt 202 bostadsrätter samt 7 lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Friggagatan 1-7 samt Odinsplatsen 3 & 4. Föreningen bildades 1978.

HEMSIDA
http://friggagatan.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Stampen 13:31. Fastigheten byggdes 1983. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För underhåll av fastigheten anlitar föreningen GFS fastighetsservice i Göteborg.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med planteringar, sittgrupper samt lekplats för barnen. I föreningen finns även fyra tvättstugor, flera cykel- och barnvagnsförråd, samlingslokal, gästrum, motionsrum samt bastu.

PARKERING
Föreningen förfogar över 101 parkeringsplatser. En parkeringsplats kostar cirka 510-560 kronor i månaden beroende på plats. Föreningen förfogar dessutom över 10 MC- platser. En MC- plats kostar cirka 100 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2017-02-08).

För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via ComHem samt fiber via Telia. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017. HSB tar ut en medlemsavgift om cirka 525 kronor.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2009 Genomfördes en OVK- besiktning av ventilationen
2010 Renoverades cykelrummen. Samma år genomfördes ventilationsarbeten.
2012-2015 Genomfördes en stor upprustning av fastigheten som innefattade nya tätskikt mot garagen, en garagerenovering, en ny gårdslayout, en fasadrenovering mot Friggagatan och Odinsplatsen samt en byggnation av två nya lägenheter och takterrasser.
2014 Såldes föreningens två nybyggda lägenheter samt genomfördes en brandinspektion och en OVK-besiktning av ventilationen. Under samma år utfördes ett löpande underhåll av fastighetens balkongdörrar samt tvättades fasader och balkonger mot gården. Bygglov för balkonger på Odinsplatsen 3A beviljades även under året och byte av expansionkärl samt rening av radiatorvatten genomfördes.
2015 Påbörjades en justering och kontroll av ventilationen med vidtagande åtgärder. Under samma år byggdes 6 nya balkonger mot Odinsplatsen, reparerades lås till cykelrummen samt byttes belysning i garage och källarutrymmen. Man genomförde också en brandinspektion samt ett löpande underhåll av fastighetens balkongdörrar.
2016 Renoverades några av föreningens affärslokaler som också fick ny el, nytt ventilationssystem samt nya avlopp. Under samma år installerades också ett nytt ventilationssystem i föreningens gemensamhetslokaler.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Under 2018 planerar föreningen att byta samtliga fönster och balkongdörrar. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2017-02-08).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-02-08) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Stampen

URBAN PULS MITT I STADEN
Stampen är ett av Göteborgs mest centrala områden som ligger alldeles öster om stadens centralstation. Stadsdelen är inringad av vatten med Vallgraven i väster, Fattighusån i söder, Mölndalsån i öster och Göta älv i norr. Odinsgatan och Friggagatan är områdets huvudstråk och här trängs kvartersbebyggelse med kontor och bostäder. Här bor du granne med hela centrum och allt som staden har att erbjuda. Kultur, shopping, nattliv, restauranger och underhållning. Områdes historia sträcker sig ända bak till 1600-talet. Här fanns små landerier, industrier samt flera sociala inrättningar som fattighus och tukthus för kvinnor. Stampen fick sitt namn från en oljestamp som anlades här vid början av 1700-talet. Den senast tiden har stadsdelen fräschats upp och blivit populär och urban. Alléer har planterats, gator har lagts om och nya bostadshus har rests.

I OMRÅDET
I området finns några små grönområden och naturområden vid kanalerna och i närheten ligger den vackra och omtyckta 1800-talsparken Trädgårdsföreningen. Alldeles intill stadsdelen finns nya Ullevi och om du fortsätter på Skånegatan kommer du snart till Scandinavium, Världskulturmuseet, Universum och Liseberg. En av Göteborgs största biografer, Bergakungen, finns också i närheten. I kvarteret finns flera matbutiker, restauranger, bowlinghall, gym och kaféer, så du har aldrig långt till bekvämligheter som förenklar för dig i din vardag. Dessutom ligger både centrum och Olskroken i närheten, med ännu fler matbutiker och faciliteter. Området hör till Centrums Stadsdelsförvaltning och för dig som har barn i skolåldern finns ett stort antal grundskolor och förskolor här.

KOMMUNIKATIONER
I Stampen bor du så nära Göteborgs citypuls som du bara kan, med centralstationen och goda kommunikationer på nära avstånd. Några minuter till fots tar dig till stadens mest centrala delar. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.