Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Föreningsgatan 39, Vasastaden

20-talspärla med vackra detaljer

Möjlig trea högt upp i huset med gemensam balkong i anslutning till bostaden. Genomgångslägenhet med tidstypiska detaljer i lågt belånad förening.

Ta hissen upp till fjärde våningen och kliv in i denna sobra citypärla. Bostaden genomsyras av vackra ljusinsläpp och tidstypiska detaljer. Bostaden smyckas av diskreta takrosetter, vackra listverk och spröjsade fönster med djupa fönsternischer. Hemmet har genomgående ekparkett och ljusa väggar som gör det enkelt att inreda personligt. I anslutning till bostaden finns en gemensam balkong att tillgå som ni når från köket. Köket är smakfullt inrett med integrerade vitvaror och plats för stort matbord. Kökets väl tilltagna yta gör det möjligt att bygga till ett extra sovrum. Förening har en gemensam takterrass, perfekt att nyttja under årets varma dagar! Här bor ni i en vacker fastighet anno 1923 mitt i ståtliga Vasastaden. En kort promenad bort ligger Avenyn och stadens utbud av allt ni behöver för en bekväm vardag. Ett perfekt cityboende!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2.5 rum och kök

 • Boarea

  84 kvm

 • Avgift

  2 674 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2.5 rum och kök
 • Boarea

  84 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rum och kök.
 • Våning

  4 av 5
 • Balkong

  Gemensam balkong samt takterrass
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1923
  Fastighetens värdeår är 1930.
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  11/1501 (Brf) / 1501 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 674 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV. Avgiften betalas kvartalsvis, dvs 8 020 kr/kvartal.
 • Andel i föreningen

  4.84%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 400 kr/år
 • Försäkring

  1 282 kr/år
 • Totalt

  3 682 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-09-22
 • Energiprestanda

  130 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av den rymliga hallen med ekparkett och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för avhängning. En platsbyggd garderob ger extra gott om förvaringsutrymme.

KÖK
Till vänster om hallen ligger hemmets kök som flödar i ljus tack vare två stora fönster med djupa fönsternischer. Golvet är klätt i ekparkett och väggarna är målade i vitt varav en vägg är målad i blått. Köket är smakfullt inrett med vit köksinredning och integrerade vitvaror. Ovan bänkskivan i massiv i ek sitter ett vitt kakel upp till tak som skapar en spännande bistrokänsla. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spishäll, fläktkåpa, inbyggd ugn, inbyggd mikro samt integrerad diskmaskin. Här finns även två skafferier med gott om förvaringsutrymmen. Intill fönstren ryms ett större matbord. Från köket nås den gemensamma balkongen genom en vacker dörr med frostat glas. Det tilltagna köket gör det möjligt att bygga till ett extra sovrum.

GEMENSAM BALKONG
Rymlig balkong med lugnt läge mot föreningens innergård.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har en vacker fiskbensparkett och ljusmålade väggar. Rummet smyckas av en diskret takrosett, vackra listverk och djupa fönsternischer. Här finns plats att möblera med större soffgrupp och övrigt möblemang.

SOVRUM
Hemmets rofyllda sovrum är beläget mot föreningens innergård. Golvet är klätt i ekparkett som harmoniseras med vitmålade väggar. Taket smyckas av en takrosett och vackra taklister. Här ryms en dubbelsäng och övrigt möblemang. Klädförvaring finner ni i fyra garderober samt en inbyggd garderob.

BADRUM
I anslutning till den inre hallen ligger hemmets badrum med vitt klinkergolv och helkaklade väggar i i vitt med en diskret bård. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp, dusch med glasväggar samt handdukshängare.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Poppeln 23 är en äkta bostadsrättsförening med totalt 17 bostadsrätter och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen registrerades 2003.

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastan 23:1. Fastigheten byggdes 1923. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningen sköter själva sin ekonomiska och tekniska förvaltning.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning. Allmän skötsel av allmänna utrymmen fördelas mellan medlemmarna på 2-månadersperioder.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en gemensam takterrass, tvättstuga, barnvagnsförråd samt cykelförråd.

PARKERING
Föreningen förfogar över en garageplats och en parkeringsplats som idag är uthyrda. I närliggande Viktoriagaraget finns i dagsläget (2017-03-08) lediga platser från cirka 1500 kr/mån. För mer info se: http://ikfab.kjellberg.se/parkering För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av analoga kanaler ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT,
Överlåtaren svarar tillsammans med köparen att överlåtelseavgiften betalas, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

RENOVERINGAR
Under 1990-talet försågs hissen med ett nytt styrsystem.
1994 Lades taket om.
1995 Renoverades balkongerna.
2004 Genomfördes relining av stammarna i fastigheten.
2013 Genomfördes relining av stammarna från huset ut mot gatan.
2014-2016 Renoverades fönster och ytterdörrar byttes ut.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att renovera fönster i en återstående lägenhet samt renovera 6 st fönster i kökstrappan. Inga vidare belsut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-03-25).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-03-25), samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.