Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Föreningsgatan 3B, Vasastaden

Kvadratsmart citytvåa med mysig balkong

Välplanerad minitvåa högst upp i huset med solig balkong. Ljust och kvadratsmart hem med goda förvaringsutrymmen på bästa cityadress.

Ta hissen upp till sjätte våningen och kliv in i detta ljuvliga hem som genomsyras av härliga ljusinsläpp och väl tillvaratagna ytor. Hemmets vardagsrum flödar i ljus tack vare ett stort fönsterparti. I anslutning till vardagsrummet finns ett tillbyggt sovrum som rymmer en dubbelsäng och annat möblemang. Hemmets mysiga balkong har ett lugnt läge mot Carl Grimbergsgatans vackra fastigheter där ni kan njuta av solen under årets varmare dagar. Här bor ni i en optimalt planerad bostad med gott om förvaringsutrymmen samt ett tillhörande förråd en trappa upp. Ett perfekt boende för paret eller singeln i en välskött förening med faciliteter som övernattningsrum och bastu. Utanför knuten har ni Vasastadens pampiga kvarter och en kort promenad bort ligger Avenyn, Handelshögskolan, Haga samt Slottsskogens mysiga grönområden.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  50 kvm

 • Avgift

  3 149 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  8 av 8

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  50 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rum och kök.
 • Våning

  8 av 8
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1975
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  471 (Brf) / 1605 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 149 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.58%
 • Andelstal avgift

  0.58%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  1 500 kr/år
 • Försäkring

  2 300 kr/år
 • Totalt

  3 800 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-06-26
 • Energiprestanda

  156 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av den rymliga hallen med ekparkett och vita väggar. Här finns gott om plats för avhänging i en stor skjutdörrsgarderob samt en rymlig klädkammare med väggfasta hyllplan.

VARDAGSRUM
Från hallen når ni det ljusa och rymliga vardagsrummet med ekparkett och tapetserade väggar i vitt. Ett stort fönsterparti skänker rummet ljus, fönstret smyckas av en stilfull fönsterbänk i sten. Vardagsrummet har gott om plats för en större soffgrupp och här finns även en praktiskt skrivbordshörna.

BALKONG
Från vardagsrummet når ni den mysiga balkongen med soligt läge och utsikt över Carl Grimbergsgatans vackra fastigheter. Balkongen är belagd med trall och här finns gott om plats för flera utemöbler. Perfekt för lata sommardagar! 

KÖK
I anslutning till vardagsrummet ligger hemmets mysiga kök med gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen. Ovan den mörka bänkskivan i laminat sitter ett grått kakel. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spishäll, ugn, fläkt samt diskmaskin. Intill kökets stora fönsterparti ryms ett matbord för fyra personer.

SOVRUM
Genom en snygg skjutdörr når ni sovrummet som ligger i anslutning till vardagsrummet. Golvet är belagt med ekparkett och väggar klädda i en mönstrad tapet. Sovrummet har plats för en dubbelsäng, klädförvaring finner ni i en inbyggd garderob med skjutdörrar.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger bostadens badrum med mörkgrått klinkergolv och helkaklade väggar i ljusgrå ton samt dekorativa inslag i svart. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp med spotlights samt en dusch med glasväggar. Badrummet är även utrustat med vardagslyx i form av kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Grimberget är en äkta förening bestående av fyra punkthus med totalt 148 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt en 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 2003 och har adresserna Föreningsgatan 1-3.

HEMSIDA
www.brfgrimberget.se

FASTIGHETEN
Göteborg Annedal 6:15. Fastigheten bebyggdes 1975. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna AB. Föreningen anlitar Esplanad Förvaltning för fastighetsunderhåll samt för städning av huset och gården.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Som medlem i föreningen har man tillgång till en gemensam innergård. Det finns också två tvättstugor som är belägna på bottenplan i hus 1A och 3A. Varje tvättstuga är utrustad med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkrum och 1 mangel. I föreningen finns även en föreningslokal som är utrustad med pingisbord, bastu och dusch. Utöver detta finns också ett övernattningsrum, barnvagnsrum, cykelställ och ett återvinningsrum.

PARKERING & CYKELUTHYRNING
Föreningen förfogar över 40 garageplatser. En plats kostar cirka 800 kronor i månaden. I dagsläget finns det inga lediga platser (2018-11-07).

I närliggande Viktoriagaraget finns det i dagsläget lediga platser från 1500 kronor i månaden (2018-11-07). För mer info se: http://ikfab.kjellberg.se/parkering.

Möjlighet att hyra garageplats finns även på Södra Viktoriagatan 39-41 där det i dagsläget finns lediga platser (2018-11-07). En plats kostar cirka 870 kronor i månaden. För mer information se: www.kallfelt.se.

För den cykelburne finns möjlighet att hyra cykel genom ”Styr och ställ”, precis utanför fastigheten. För mer info se: http://www.goteborgbikes.se.

Adressen Föreningsgatan 3B är inte berättigad till boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2007 Gjordes en översyn av värmesystemet och ventiler på samtliga radiatorer byttes.
2008 Renoverades garaget. Under året såldes även två av föreningens lokaler som byggdes om till 6 stycken bostadsrätter.
2009-2010 Renoverades fasaderna. I samband med renoveringen byttes även samtliga fönster, en översyn av taket utfördes och en renovering av innergården genomfördes.
2011 Sotades ventilationskanaler i samtliga lägenheter.
2012 Renoverades hissarna och en OVK-besiktning genomfördes.
2013 Byttes rökluckor på taket samt fjärrstyrningssystemet i garaget. Under året såldes även en hyresrätt.
2014 Spolades och filmades samtliga avloppsstammar och vertikala stammar. Under året byttes även frånluftsfläktar i samtliga lägenheter och en ny värmestyrning för inomhusklimatet installerades. Samma år godkändes även OVK av ventilationen och en ny underhållsplan togs fram.
2016 Renoverades trapphusen, i samband med renoveringen installerades också säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.
2016-2017 Åtgärdades en fuktskada i föreningens föreningslokal, i samband med saneringen totalrenoveras föreningslokalen. Under samma period konverterades två lokaler om till bostadsrätter och en injustering av värmesystemet genomfördes.
2017 Antogs nya Stadgar. Under samma år genomfördes en justering av värmesystemet, alla radiatorer fick nya ventiler och samtliga lägenheter fick ”Eco-Guard” installerat som styr värmen. Ny energibesparande belysning installerades på samtliga vindar och en bastu byggdes om till övernattningsrum.
2017-2018 Dränerades fastigheten.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen arbetar just nu med att ta fram en ny underhållsplan. Inga andra stora underhållsarbeten är beslutade i dagsläget (2018-11-07).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2018-11-07).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-11-07), samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.