Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Folkungagatan 11 B, Stampen

Social genomgångstvåa, högst upp i vackert gårdshus med solfylld balkong

Ljusskön genomgångstvåa med påtaglig rymd och social planlösning. Stilla gårdsläge, högst upp i vacker fastighet anno 1932 och stor balkong med många soltimmar. Ett trivsamt hem med en perfekt kombination av stadspuls och lugna omgivningar.

På vån 3 av 3 i ett välhållet gårdshus når ni denna fina bostad med en öppen och social atmosfär. Hemmet ligger lugnt och avskilt från stadens brus och redan när ni passerat portgången och skymtat innergården är tystnaden märkbar. En luftig takhöjd om ca 2,6 m skapar en härlig rymd och ett vackert genomgångsljus från stora fönster i två väderstreck flödar genom rummen. Den stora balkongen är en trevlig förlängning av bostaden och här kan ni njuta i solen från lunch till kväll. Dispositionen är tilltalande med spatiösa ytor att umgås på och en genomgående stilren interiör ger en neutral bas att inreda efter. Utöver detta imponerar lägenheten med ett topputrustat kök som ligger med öppenhet mot hemmets matsalsdel. Varmt välkomna på visning!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  61 kvm

 • Avgift

  3 066 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  61 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 3
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1932
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  ComHem
 • Lägenhetsnummer

  28 (Brf) / 1301 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 066 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten och Kabel-TV. Ett obligatoriskt balkongtillägg tillkommer om 74 kronor.
 • Andel i föreningen

  3.41951%
 • Andelstal avgift

  3.41951%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 100 kr/år
 • Försäkring

  2 800 kr/år
 • Totalt

  5 900 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2008-11-14
 • Energiprestanda

  161 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni har passerat portgången och skymtat innergården är tystnaden märkbar. Ta trapporna upp till tredje våningen och stig in i ett ljust och öppet hem med en social atmosfär. Innanför ytterdörren ligger ett parkettgolv i ek som harmoniserar med vitmålade väggar, stilfull interiör som sätter ton för resten av lägenheten. Alldeles intill entrén finner ni en vägghylla samt krokar för avhängning och i anslutning till badrummet erbjuds goda förvaringsmöjligheter i en praktisk garderob. Hela bostaden har en tilltagen takhöjd om cirka 2,6 meter och stora fönster i två väderstreck som ger ett vackert genomgångsljus. 

KÖK
Rakt fram från hallen når ni bostadens kök som ligger med öppenhet mot hemmets matsalsdel. En genomtänkt och social yta där ni kan duka upp till långbord vid större middagar. Det stora fönstret ihop med dubbla balkongdörrar bidrar med en ljus och härlig känsla och den luftiga takhöjden ger rummet en fantastisk rymd. Köket renoverades 2011 och stilen är klassisk med vita profilerade luckor, vitt stavkakel samt en bänkskiva i ljust trälaminat som belyses av inbyggda spotlights. Förvaringen är mycket god med luckor upp till nock och här finns gott om arbetsytor som förlängs av en trivsam köksö. Förutom den fina inredningen har man valt en maskinell utrustning som sätter guldkant på vardagen och här inryms en kombinerad kyl och frys, fläkt, induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd micro samt diskmaskin. Intill hemmets matplats finner ni även ett inbyggt städskåp som står för ytterligare förvaring.

BALKONG
Via hemmets matsalsdel når ni den stora balkongen som är något alldeles extra. En given plats för avkoppling med ett fridfullt läge mot föreningens bakgård där man kan njuta i solen från lunch till kväll. Balkongen är belagd med träplank och här ryms en loungedel samt annan dekoration.

VARDAGSRUM
Till höger om köket och i fil med sovrummet ligger bostadens tilltagna vardagsrum. Ett härligt rum för mysiga hemmakvällar med fönster mot föreningens lugna innergård. Det höga taket och ett fönsterbräde i vit marmor är vackra detaljer som har bevarats från byggtiden och här ryms en soffgrupp, mediamöbel samt annat möblemang. Här finns också en inbyggd garderob med spegeldörrar till förvaring.

SOVRUM
I bostadens sovrum sover ni ostört om natten tack vare ett högt och fridfullt läge mot stilla omgivningar. Ett generöst fönster med vackert marmorbräde tar tillvara på dagsljuset och här ryms en dubbelsäng.

BADRUM
Lägenhetens badrum som renoverades av föreningen under 2008 har beigt klinkergolv samt helkaklade väggar i vitt. I taket sitter inbyggda spotlights som ger ett härligt sken och inredningen består av wc, handfat med kommod, spegel, förvaringsskåp samt dusch med draperi.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Folkungen är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 27 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Adresser i föreningen är Folkungagatan 11A-B. Föreningen bildades 2005.

FASTIGHETEN
Göteborg Stampen 9:19. Fastigheten bebyggdes 1932. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen anlitar Amhult för fastighetsskötsel.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Lummig innergård mellan husen med utemöbler och grillmöjligheter. Det finns även en gemensam bakgård med utemöbler. I föreningen finns också ett cykelrum samt en tvättstuga i källaren av gårdshuset med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via ComHem. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via bostadsrätternas medlemsförsäkring.

GJORDA RENOVERINGAR
2007 Installerades nya maskiner i tvättstugan.
2008 Renoverades hissen, byttes porttelefonsystem samt porttelefoner i samtliga lägenheter.
2008-2009 Renoverades samtliga yt- och tätskikt i badrummen.
2009 Justerades, målades och fogades fönster. Under samma år putsades och målades fasaden, blästrades och målades yttertak, byttes 8 balkonger samt renoverades gemensamma balkonger.
2010 Filmades stammar, målades trapphus samt genomfördes en borimpregnering i gathuset.
2012-2013 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2013 Byttes fläkt i restauranglokalen. Under samma år lagades ett hål i en stam samt utfördes en reling av en annan stam.
2015 Byttes entréport, omfogades fasad mot gatan samt genomfördes ett fönsterbyte i en av lägenheterna.
2016 Installerades ny belysning i trapphusen. Under samma år gjordes en översyn av grundvattennivån och pålarna.
2017 Genomfördes en omfattande takrenovering av gatuhuset.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar under 2018 att se över huvudstammarna där de akuta stammarna kommer att relinas löpande. Detta kommer inte att påverka stammarna i lägenheterna. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

För mer kommande renoveringar se föreningens underhållsplan i årsredovisningen.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2017-04-03).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-04-03) samt från årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Stampen

URBAN PULS MITT I STADEN
Stampen är ett av Göteborgs mest centrala områden som ligger alldeles öster om stadens centralstation. Stadsdelen är inringad av vatten med Vallgraven i väster, Fattighusån i söder, Mölndalsån i öster och Göta älv i norr. Odinsgatan och Friggagatan är områdets huvudstråk och här trängs kvartersbebyggelse med kontor och bostäder. Här bor du granne med hela centrum och allt som staden har att erbjuda. Kultur, shopping, nattliv, restauranger och underhållning. Områdes historia sträcker sig ända bak till 1600-talet. Här fanns små landerier, industrier samt flera sociala inrättningar som fattighus och tukthus för kvinnor. Stampen fick sitt namn från en oljestamp som anlades här vid början av 1700-talet. Den senast tiden har stadsdelen fräschats upp och blivit populär och urban. Alléer har planterats, gator har lagts om och nya bostadshus har rests.

I OMRÅDET
I området finns några små grönområden och naturområden vid kanalerna och i närheten ligger den vackra och omtyckta 1800-talsparken Trädgårdsföreningen. Alldeles intill stadsdelen finns nya Ullevi och om du fortsätter på Skånegatan kommer du snart till Scandinavium, Världskulturmuseet, Universum och Liseberg. En av Göteborgs största biografer, Bergakungen, finns också i närheten. I kvarteret finns flera matbutiker, restauranger, bowlinghall, gym och kaféer, så du har aldrig långt till bekvämligheter som förenklar för dig i din vardag. Dessutom ligger både centrum och Olskroken i närheten, med ännu fler matbutiker och faciliteter. Området hör till Centrums Stadsdelsförvaltning och för dig som har barn i skolåldern finns ett stort antal grundskolor och förskolor här.

KOMMUNIKATIONER
I Stampen bor du så nära Göteborgs citypuls som du bara kan, med centralstationen och goda kommunikationer på nära avstånd. Några minuter till fots tar dig till stadens mest centrala delar. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.