Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Chalmersgatan 25A, Lorensberg/Vasastaden

Vindstvåa på bästa cityadress

Möjlig tvåa med högt i tak, takbjälkar och öppna ytor. En vindspärla med stilfulla materialval på en lugn adress och stadens utbud runt knuten.

Ni välkomnas av den pampiga tegelfastigheten och det ståtliga trapphuset med vackra fönster och stentrappor. När ni kliver över tröskeln möts ni av bostadens härliga atmosfär. Den tilltagna takhöjden och tre fönster skapar en härlig rymd och de gedigna takbjälkarna ger bostaden karaktär. Vardagsrum och kök har en öppen planlösning, perfekt för trevliga middagar med vänner och familj. Köket är smakfullt inrett med vit köksinredning, integrerade vitvaror och vacker bänkskiva i ljus marmor. Till bostaden hör dessutom ett stort vindsförråd i nära anslutning till lägenheten. Här bor ni i en välskött förening med stadens utbud av restauranger och nöjesliv runt knuten. Ett perfekt cityboende!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1.5 rum och kök

 • Boarea

  53 kvm

 • Avgift

  3 176 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5 av 5

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1.5 rum och kök
 • Boarea

  53 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rum och kök.
 • Våning

  5 av 5
 • Byggår

  1898
 • Förråd

  Stort vindsförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  0113 (Brf) / 1502 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 176 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  1.31%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 000 kr/år
 • Försäkring

  3 000 kr/år
 • Totalt

  7 000 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2010-06-14
 • Energiprestanda

  133 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av hallen med golv klätt i ekparkett och väggar målade i vitt. En vitmålad murstock utgör den spännande detalj i rummet och ett takfönster förser rummet med extra ljus.

VARDAGSRUM
Det rymliga vardagsrummet har ekparkett, vitmålade väggar och högt i tak. Taket smyckas av vitmålade bjälkar som ger rummet karaktär och tre fönster belägna mot Chalmersgatan förser rummet med ljus. Kök och vardagsrum har en öppen planlösning som skapar en social yta. Här finns gott om plats att möblera med både soffgrupp och matbord. 

KÖK
Stilrent kök med ekparkett och klassisk köksinredning i vitt. Ovan den vackra marmorbänken sitter ett vit stänkskydd. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, inbyggd mikro samt integrerad diskmaskin. I taket sitter ett fönster som förser rummet med extra ljus.

SOVRUM
Längst in i bostaden ligger den mysiga sovrumsdelen med plats för dubbelsäng. I anslutning till sovrumsdelen finns en garderobsvägg i högblankt vitt som ger gott om plats för klädförvaring.

BADRUM
Från hallen nås bostadens badrum med grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med en diskret bård i blått. Här finns toalett, dusch med glasvägg, handfat med kommod, spegel och handdukstork. Badrummet är även utrustat med behaglig golvvärme, tvättmaskin och infällda lampor i taket.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Chalmersgatan är en äkta bostadsrättsförening bestående av tre flerbostadshus med totalt 50 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 13 lokaler med hyresrätt. Föreningen registrerades 1987. Adresser i föreningen är Chalmersgatan 25-29.

HEMSIDA
www.chalmersgatan.se

FASTIGHETEN
Göteborg Lorensberg 59:2, 59:3 och 59:4. Fastigheterna bebyggdes 1898-1899. Föreningen förvärvade fastigheterna 2004. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning förvaltas av Fastighetspartner AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tre tvättstugor samt cykelrum. Föreningen har även flera innergårdar med utemöbler.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och bredband via Com Hem alternativt Telia. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

GJORDA RENOVERINGAR
2005 Lades taket om och trapphusen målades om.
2005-2008 Nyinstallation av hiss på Chalmersgatan 27.
2007-2008 Renoverades balkonger.
2008-2009 Genomfördes fönsterbyte av ytterglas.
2010 Byttes portar.
2010-2015 Genomfördes kontroller av borinfiltration, fasader samt stuprör.
2011 Genomfördes grundmätning.
2015 Genomfördes grundförstärkning av fastigheten. I samband med grundförstärkningen renoverades flera av de kommersiella lokalerna samt tvättstugan på Chalmersgatan 25. Under året upprättades även en ny underhållsplan.
2016 Byggdes balkonger på Chalmersgatan 29.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att renovera gårdarna på Chalmersgatan 27 och Chalmersgatan 29. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga avgiftsändringar planerade i dagsläget (2017-03-08).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-03-08) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.