Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Friggagatan 15, Stampen

Vacker sekelskiftestvåa med modernt utryck och välbevarad charm

Ljusskön tvårummare i ståtlig fastighet anno 1905 där gammalt möter nytt på bästa sätt. Njut av ett exklusivt badrum, en slående takhöjd, djupa nischer, höga fönster och en stilfull interiör.

I en pampig fastighet anno 1905 ligger denna härliga tvårummare som andas ljus och rymd. Hela lägenheten genomsyras av en tilltagen takhöjd och här återfinns vackra detaljer som för tankarna tillbaka till sekelskiftets storhetstid. Ett tidlöst hem med en känsla för stil och finess där gammalt möter nytt på bästa sätt. Bostaden präglas av en ljus färgsättning, dimbar belysning och fina golv som pryder rummen. Arkitekturen är tilltalande med en genomgående disposition och stora fönster åt två håll som ger ett härligt ljusinsläpp. Därtill erbjuds ett spatiöst sällskapsrum med plats för såväl soffa som matbord, ett modernt kök med kvalitativ utrustning och ett exklusivt badrum med påkostade material samt härlig golvvärme. Varmt välkomna på visning!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  65 kvm

 • Avgift

  3 500 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  65 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rok.
 • Våning

  2 av 5
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1905-1907
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via ComHem samt bredband via ComHem alternativt Bredbandsbolaget.
 • Lägenhetsnummer

  53-1003 (Brf) / 1201 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 500 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  1.078%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 000 kr/år
 • Försäkring

  1 500 kr/år
 • Totalt

  4 500 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-03-31
 • Energiprestanda

  132 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Planritning

Alternativ planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÉ
Friggagatan 15 välkomnar er med en ståtlig fastighet och ett vackert trapphus som för tankarna tillbaka till sekelskiftets storhetstid. Ta trapporna eller hissen upp till andra våningen och stig in i detta ljuvliga hem med ett modernt utryck och välbevarad charm. Redan när man gläntar på dörren blir man påmind av den ljusa och härliga känsla som genomsyrar bostaden och den tilltagna takhöjden som skapar en fantastisk rymd.

HALL
Den rymliga hallen öppnar upp med vitmålade väggar och ett klinkerlaminat i en mörkgrå ton. I taket sitter dimbara spotlights som ger ett behagligt ljus och här finns goda avhängningsmöjligheter och plats för förvaringsmöbler om så önskas.

INRE HALL
Den inre hallen pryds av ett valnötsfärgat laminatgolv som harmoniserar med vitmålade väggar, en stilfull interiör som sätter ton för resten av lägenheten. Denna passage lämpar sig perfekt för att placera ett skrivbord eller annat möblemang och i anslutning finner ni en rymlig klädkammare som står för ypperlig förvaring.

KÖK
Köket är inbjudande och modernt med en tidlös inredning som består av klassiska luckor i vitt, mörka arbetsbänkar och ett vitt liggande kakel. Förvaringsmöjligheterna är mycket goda och här finns bra med arbetsyta för den matlagningsintresserade. Förutom den fina inredningen har man valt en maskinell utrustning som sätter guldkant på vardagen och här inryms en kombinerad kyl och frys, fläkt, induktionshäll, varmluftsugn samt bänkdiskmaskin.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är lite av bostadens hjärta och här återfinns vackra detaljer från byggtiden. Njut av en slående takhöjd, höga fönster och djupa nischer. Ljuset flödar genom rummet och det höga taket ihop med de vita väggarna ger en luftig känsla. Det vackra trägolvet slipades under 2016 och i taket sitter dimbara spotlights som ger ett härligt ljus. Rummet kan inredas med soffgrupp, mediamöbel, läshörna samt matsalsbord.

SOVRUM
Ett mysigt rum som andas lugn och ro med en djup fönsternisch mot den tysta innergården. Här lades nytt golv under 2014 och likt andra rum i bostaden pryds taket av dimbara spotlights. Här ryms en dubbelsäng samt tillhörande nattduksbord.

BADRUM
Det helrenoverade badrummet (2012) har en lyxig atmosfär med exklusivt kakel från Italien. Golvet pryds av ett stilfullt klinker i en mörkgrå ton och på väggarna sitter stora kakelplattor i vitt med gråa inslag. Den underliggande golvvärmen ger en behaglig känsla och i taket sitter dimbara spottar för stämningsfull belysning. Här inryms en vägghängd wc, handfat med kommod, spegel med belysning samt en dusch med taksil och vikbara glasdörrar.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Friggaboden är en äkta bostadsrättsförening bestående av fyra flerbostadshus med totalt 73 bostadsrätter, 5 hyresrätter samt 9 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2004 och har adresserna Friggagatan 13-15 och Alströmergatan 3A-B.

HEMSIDA
friggaboden.se

FASTIGHETEN
Göteborg Stampen 13:32, 13:33, 13:34 och 13:35. Fastigheterna byggdes 1905-1907. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Dahlsjö Affärs & Fastighetsbyrå AB sköter den tekniska, ekonomiska och administrativa delen för föreningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsamma innergårdar med utemöbler och grillplats. I föreningen finns även två tvättstugor som är belägna på gård nummer två. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel. Andra gemensamma utrymmen i föreningen är cykelförråd samt en fest/övernattningslokal.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via ComHem samt bredband via ComHem alternativt Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Under mitten av 1980-talet lades taket om, renoverades fasaden samt inreddes ett antal bostadslägenheter på vinden.
1985-1987 Byttes elstigare samt samtliga V/A stammar i kök och badrum.
2005 Renoverades takbjälklag, trappuppgångar och hissar.
2007 Renoverades fasad och balkonger och gårdsbjälklag grävdes upp och förstärktes.
2009 Spolades avloppsstammar, tvättstugor renoverades och låssystem byttes från nyckel till elektronisk bricka. Detta installerades på gårdsportar samt soprum och tvättstugor. Samma år renoverades hissen på Alströmergatan 3B.
2010 Renoverades tak och säkerhetsdörrar installerades till samtliga lägenheter.
2011 Byttes och målades plåtfasad mot Friggagatan 11, fastigheten energideklarerades och intrimning av värmesystem genomfördes. Samma år utfördes sanering och ny golvbeläggning lades i källare på Alströmergatan 3B.
2011-2012 Renoverades fasaden.
2015 Slutfördes en OVK-besiktning samt intrimning av värmesystemet, justerades och målades samtliga fönster samt renoverades källaren på Alströmersgatan 3B. Under samma år förstärktes grunden samt dränerades fastigheten.
2016 Slutfördes byggnationen av övernattningsrummet i anslutning till föreningslokalen.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar framöver att bygga om vindsförråd till en bostadslägenhet samt att renovera källaren på Alströmergatan 3A. Föreningen planerar även att renovera hyresrätterna till en modernare standard. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2017-03-16).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-03-16) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Stampen

URBAN PULS MITT I STADEN
Stampen är ett av Göteborgs mest centrala områden som ligger alldeles öster om stadens centralstation. Stadsdelen är inringad av vatten med Vallgraven i väster, Fattighusån i söder, Mölndalsån i öster och Göta älv i norr. Odinsgatan och Friggagatan är områdets huvudstråk och här trängs kvartersbebyggelse med kontor och bostäder. Här bor du granne med hela centrum och allt som staden har att erbjuda. Kultur, shopping, nattliv, restauranger och underhållning. Områdes historia sträcker sig ända bak till 1600-talet. Här fanns små landerier, industrier samt flera sociala inrättningar som fattighus och tukthus för kvinnor. Stampen fick sitt namn från en oljestamp som anlades här vid början av 1700-talet. Den senast tiden har stadsdelen fräschats upp och blivit populär och urban. Alléer har planterats, gator har lagts om och nya bostadshus har rests.

I OMRÅDET
I området finns några små grönområden och naturområden vid kanalerna och i närheten ligger den vackra och omtyckta 1800-talsparken Trädgårdsföreningen. Alldeles intill stadsdelen finns nya Ullevi och om du fortsätter på Skånegatan kommer du snart till Scandinavium, Världskulturmuseet, Universum och Liseberg. En av Göteborgs största biografer, Bergakungen, finns också i närheten. I kvarteret finns flera matbutiker, restauranger, bowlinghall, gym och kaféer, så du har aldrig långt till bekvämligheter som förenklar för dig i din vardag. Dessutom ligger både centrum och Olskroken i närheten, med ännu fler matbutiker och faciliteter. Området hör till Centrums Stadsdelsförvaltning och för dig som har barn i skolåldern finns ett stort antal grundskolor och förskolor här.

KOMMUNIKATIONER
I Stampen bor du så nära Göteborgs citypuls som du bara kan, med centralstationen och goda kommunikationer på nära avstånd. Några minuter till fots tar dig till stadens mest centrala delar. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.